Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Na godzinkę czy dwie to ja do sąsiadki mogę córę podrzucić
Dii, skoro usypianie ich razem jest dramatem, to nie lepiej ich rozdzielić? Niech Kacper się chwile pobawi, albo puść mu bajkę i będziesz go miała z głowy.
--
Dii a dlaczego tak pozno ich kladziesz? Nie masz pokoju osobmego dla dzieci ?
Moze czas nauczyc Madzie zasypiac sama a nie z cycem i ustalic pory karmienia zeby umiala odroznic po co jest piers a po co nie..
Jaka masz rutyne kladzenia dzieci spac ?
Chodziło mi o adaptację Magdy w żłobku i stopniowe wydłużanie pobytu
Albo po prostu zacznijcie normalnie już teraz, żebyście obie się z tym oswoiły
No to skąd nerwica ? :(
A mnie sie wydaje, ze to jednak za duze uproszczenie, ze przeszlosc czlowieka determinuje jego obecne dzialanie, myslenie, ze przeszlosc bedzie juz zawsze odbijac sie czkawka.
Zgadzam się z Hydro, że nie można zwalać wszystkiego na dzieciństwo. Tym bardziej, że nie zawsze to kwestia dzieciństwa - czasem dzieciństwo jest super, a problem wynika z traumy w późniejszym okresie.
no ale kto tu napisał, że zawsze dzieciństwo jest winne? Napisałam, że często problem tkwi w dzieciństwie a to nie oznacza, że zawsze.
no ale kto tu napisał, że zawsze dzieciństwo jest winne? Napisałam, że często problem tkwi w dzieciństwie a to nie oznacza, że zawsze.
a chcialabym umiec zmieniac sposob myslenia na taki wlasnie racjonalny, nie nakrecac sie niepotrzebnie strachem. Nie wiem jak to wytlumaczyc. Moze pozniej przyjdzie mi do glowy jakis przyklad. Na razie musze "fupiec ciasto z piachu kinetycznego z polewa blotniy wiatr". Z takich bardziej przyziemnych spraw
--