Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Tam gdzie Ty:)
Normalnie mi pękł pęcherz, bo zalałam wodami poczekalnię i gabinet na izbie przyjęć, wielka kałuża, a potem dwa dni czekali na samoistne skurcze (ciekło mi juz niewiele, tyle, że zmoczylam parę wkladek, aż wreszcie po dwoch dniach podali podali oksy, o cc nikt nie wspomnial. Na usg po 2 dniach mialam 4 jednostki plynu, to chyba niewiele.
Natomiast nie jestem przekonana czy ich podejście do tematu w przypadku Azji i moim nie było spowodowane tym, że to były porody przedwczesne. Może przy porodzie w terminie jednak pilnują tych 24h.
Tyle że łozysko z przodu i nisko. Mam odczekac kilkanaście tygodni nie przemęczając się, uważać na siebie i ok 32tygodnia wrocić na skan.
Widocznie tak Ci pękł pęcherz że nie poleciało wszystko od razu.
Młody ma obniżone napięcie (ciągle leży, zero przewracania się na brzuch itp. - ma 8 -cy), ale nie wiem, czy to faktycznie może być spowodowane właśnie tym.
u mnie koleżanka piła przed porodem napar z liści malin(wymoderowano reklamę) i mówiła potem , ze to przyspieszyło akcję i było jej łatwiej urodzić. Tez się nad tym zastanawiam, czy by nie wypróbować...jeśli może pomóc i sprawić że poród będzie lekki