Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
_mag_: PO wizycie: mała głową w dół
No czyli jednak źle czułaś
Widzisz jakie te nasze dzieci rozrabiaki.
Kurde fajnie, że szyjka miękka. U mnie rozwarta, ale zaś twarda.
Mogłyby się obie połączyć i było by git..
Niestety dobrze czułam, bo czuję ją zupełnie inaczej niz do soboty. Sama lekarka po badaniu na fotelu stwierdziła, ze ułożyła się inaczej, bo w jakimś miejscu jest pusto ( zapomniałam w jakim). Na usg wyszło, ze jest mega wysoko i dlatego nie mam juz parcia na pęcherz tylko tą mega zgagę i problem z oddychaniem. Moje córy zamiast wędrować w dół pod koniec ciazy wędrują sobie w górę.
Manga ale pierworodna tez do końca była wysoko, nawet na porodówce 3 razy robili mi usg czy aby na pewno wody mi odeszły, bo nie pasowało im na akcje porodową.
Zioła w ciąży: malina właściwa
Liście malin to w Polsce zioła kontrowersyjne - popularna jest opinia, że nie wolno ich pić w ciąży przed upływem 37.-38. tygodnia (mówią tak nawet niektóre położne), bo mogą wywołać przedwczesne skurcze macicy. Wszystko wskazuje jednak na to, że to nasz lokalny mit. Zarówno bowiem dr Preeti Agrawal, znana ginekolog pochodząca z Indii, jak i słynna propagatorka naturalnego porodu Janet Balaskas w swoich publikacjach wymieniają liście malin jako jedno z najważniejszych ziół w ciąży. Polecają picie naparu z liści malin nawet przez całą ciążę, a przy najmniej - dwa ostatnie trymestry, bo bardzo dobrze wpływa na mięśniówkę macicy: wzmacnia ją i odżywia, co usprawnia poród i pomaga znieść związany z nim wysiłek. Poza tym tonizuje rozciągający się mięsień i działa rozkurczowo pod koniec ciąży łagodzi skurcze, dlatego wiele ciężarnych pijących napar z liści malin nie odczuwa tzw. skurczów przepowiadających. Natomiast w chwili kiedy zacznie się już akcja porodowa, napar z liści malin wzmaga działanie skurczów macicy, przez co proces postępuje sprawniej.
jak mnie boli w dole brzucha jak na @ to to sa te skurcze przepowiadajace czy jak sie je odczuwa?
1) Gdzie te liście malin zanabywacie?