Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
oczy.
) tylko sobie tak dumam, co nie 

2) Czym to sie masuje krocze i od kiedy można? Dobrze pamietam, ze jakimś olejkiem?
Z Miko byłoby podobnie, tylko młodzieniec się pospieszył. Wody odeszły mi w 35tc, ja zaobrączkowana pessarem i tylko on podtrzymywał ciążę do chwili dojazdu do szpitala i badania przez lekarza. Kiedy zdecydowali o rozwiązaniu i wiedzieli już, że młodzieńcowi spada tętno przy każdym skurczu (były co 5 min, ale lajtowe), zdjęto mi krążek i zapadła decyzja o cc. W ciągu kolejnych 5 - 10 min. byłam na stole. Skurcz po zdjęciu pessara już taki, jakie porodowe miewam i miałam wrażenie, że kolejny był w odstępie krótszym niż te 5 min, więc przyspieszało w mgnieniu oka. Nigdy nie wypiłam ani łyka herbaty z malin, nie widziałam opakowania na oczy, a skurczowa aktywność mojej macicy po prostu odziedziczona po rodzicielce (jej ciąże i porody kropka w kropkę, jak moje...tzn. moje takie jak jej).
Gdybym mogła tylko urodzić to się piszę :) Kolejna ciąża...to zawsze ciężki czas.

A od kiedy i jak często?
Martynka miała zapalenie oskrzeli na granicy zapalenia płuc i tak myślałam, ze jak będzie mi tak chrychała prosto w twarz to się dobrze nie skończy.... Boli mnie wszystko, głowa, katar leje się masakrycznie, z oczu lecą łzy ....
zaciekawilas mnie z tym serem. Bo ja wlasnie kocham sery plesniowe, no i nawet tutaj dyskutowalysmy, zeby uwazac na to....