Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Co do serów to też wiem że liczy się pasteryzacja i że nie wolno jeść tych z niebieską pleśnią ale to chyba z uwagi na pleśń. Od początku ciąży tylko łakomie się przyglądam rokpolowi i lazurowi. 

Moya a masz pojedyncze zastrzyki czy 10.?
Roksana, ależ zazdroszczę plaży !!
Nas jednak zostawili dziś w szpitalu
miały sporo przekroczone normy listerii...

Co to znaczy normy listerii? Listerii to raczej w ogóle nie powinno w niczym być.. to tak jakby powiedzieć, że normy gronkowca są przekroczone gdzieś;)
Tak czy siak, ja jem teraz i w pierwszej ciąży jadłam: sery pleśniowe, ryby wędzone, cebulę

Do zakażeń dochodzi bardzo rzadko.
Znam dwa przypadki toxo w ciąży - kuzynki i sąsiadki.

Nie byłam brudnym dzieckiem ale uwagi i długie pogadanki na temat mycia ogródkowego jedzenia nie były w stanie zmusić mnie do zmiany poglądów na ten temat.
Dziś starannie myję owoce i warzywa jeśli chcę je spożyć na surowo bo to już nie chodzi tylko o mnie ale o nasz największy skarb
Dlaczego uwazasz , ze to przesada ? Wszedzie gdzie czytam o toxo, to jest napisane , ze zaleca sie badania co 4-6 tygodni lub przynajmniej raz na trymestr.
nie wolno jeść tych z niebieską pleśnią ale to chyba z uwagi na pleśń

sardynka, tak, nadal uważam, że toxo nie jest takie groźne i powszechne
magiczka: Co to znaczy normy listerii? Listerii to raczej w ogóle nie powinno w niczym być.. to tak jakby powiedzieć, że normy gronkowca są przekroczone gdzieś;)
no właśnie w przypadku literii określa się normy - bo to bakteria lodówkowa, występująca dość powszechnie w pożywieniu
Do tej pory z siostrą się zastanawiamy, dlaczego ona przechorowała, a ja nie. Zwłaszcza że to ja zbawiałam świat i leczyłam wszystkie kocie przybłędy na osiedlu... Choć odpowiedzi pewnie nie poznamy.
kotach kupy z naszego mini ogórdka ale zastanawiam się czy nie powinnam może zrobić sobie prywatnie nawet teraz (nie za późno?) tego badania...
Ja robię toxo raz na trymestr. Tyle że ja juz przechodziłam i mam przeciwciała.

Przechorowanie i posiadanie przeciwciał

;
;
;
;