Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dla mnie barbażyńskie jest wyciskanie dziecka przez powłoki brzuszne,co także miałam okazję przez chwilę poczuć,aż do momentu kiedy położna nie zainterweniowała.
czuje sie jak slonica, czuje jakbym miala (bo i tez mam) nadwage. wiem juz jak sie czuja ososby otyle i naprawde wspolczuje.
nie daję rady już nawet spokojnie pochodzić po sklepie bo brzuch ciągnie i boli. do TESCO wysłałam męża już samego z dzieciakiem bo za duża powierzchnia do schodzenia :/
laski, tez sie tak bujacie na boki jak chodzicie? ja jak kaczka chodze.
Trochę się boję porodu boIgnaś był wczesniaczkiem i ważył 2750g a teraz jak w terminie to pewnie waga 3500 może być więc się troszke stresuję że taki większy niż wtedy :/
marion - dzięki za takie info bo pierwszy raz słyszę o tym. Ileż to jeszcze dowiedzieć się można :)
No to niech sobie będzie większy ale powiedzmy tak do 3000g :)
- czasami sie zastanawiam, czy to na pewno wczesniak hi hi. Nie jeden w terminie ma takie wymiary ;) moj mial obwod glowy 36 cm w 35 tc. waga 2980 i 53 cm.
czasami sie zastanawiam, czy to na pewno wczesniak hi hi. Nie jeden w terminie ma takie wymiary ;)
Mój w terminie miał takie
- bo dziecko takie podkurczone jest. Moj mial 57 cm a ciuszki na 56 nosil jakis czas :) I nie wiem czy długość była dobrze zmierzona, bo ciuszki w rozm. 50 były na początku luźne.