Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moje pierwsze dziecko ważyło 3960 g a podobno drugie rodzą się większe więc już sie boję...
Mowia ,ze kazde kolejne jest wieksze tzn jakby byla dziewczynka to nie
Dlatego ja w tej ciąży żadnych witamin nie biorę w nadziei, że dzieciak tak maksymalnie do 3,5 kg dobije
tak samo jak bardzo bogata w weglowodany i tluszcze dieta i w ogole przetworzona zywnosc. Tak wiec byc moze to taki znak czasow.
Z tym to się chyba nie zgodzę. Wg mnie może bardziej chodzić o ilość jedzenia (+zawartość białka w diecie), obecnie jemy go dużo więcej, jesteśmy lepiej odżywieni niż nasi przodkowie - wtedy bazowało się głównie na węglowodanach i tłuszczach, mięso/jaja/nabiał to był rarytas, przynajmniej dla większości...
A widzisz z tym to ja sie nie zgodze, kury czy krowy nie slyszaly o komunizmie czy innych kryzysach. Tego bylo pod dostatkiem, albo inaczej to zalezy gdzie kto mieszkal. Warzyw tez bylo pod dostatkiem.
i tak wyciaga tyle ile chce
ale to tez nie jest tak ze jak matka duzo je to dziecko będzie duże dziecko
jak mu powiedziałam, że póki nie ma potrzeby to nie biorę witamin. One nie są dla dziecka, tylko dla mnie, bo młode wysiorbie wszystko czego potrzebuje od matki tak czy inaczej.
wiekszosc kobiet mówi ze drugi poród jest najcudowniejsz
ale to ile matka je nie powoduje mniejszej/większej wagi dziecka!
małe dziecko niekoniecznie łatwo urodzić
Magdalena, ale to ile matka je nie powoduje mniejszej/większej wagi dziecka! Kurczę, wkurza mnie ten przesąd, bo wychodzi, że urodzilam małe, bo za mało jadłam.
Tak tylko to jej drugi poród. Pierwszy nie był taki super :)
Ariella była bardzo aktywna w ciąży plus dużo cwiczyla na piłce itp myślę że dlatego tak super dała.radę :-)
tylko po jednej stronie i promieniuje mi na posladek i kosc ogonowa,jak posiedze dluzej czy poleze to potem jak wstane to az ciezko mi chodzic.domyslam sie ze to dziec mi jakos na nerw uciska,miala ktoras cos takiego?