Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Salinos w tej chwili mam 102 - w ciągu całej ciazy spadły z 250 ... :-/
8tc puste jajo płodowe :( choć nawet Cię nie widziałam, nie usłyszałam bicia serduszka to i tak tęsknię mój Aniołku [*]
Proszę mi zmienić termin porodu na 11.09
8tc puste jajo płodowe :( choć nawet Cię nie widziałam, nie usłyszałam bicia serduszka to i tak tęsknię mój Aniołku [*]

Od którego tygodnia mogę zacząć sobie popijać herbatkę z liści malin? Dzisiaj byłam na I ktg i żadnych skurczów(na szczęście), ale zastanawiam się kiedy mogła bym zacząć
Dziewczyny czy was też boli spojenie łonowe? U mnie ból dosyć intensywny 29tc, problem z przewracaniem się na boki :-/ Jutro mam ginekologa może coś doradzi a może wy macie jakieś sprawdzone rady?
O 2.20 odeszły mi wody
walczę o sn. Szyjka pancerna.

Ja w karte ciąży mam wpisany termin z om, ale znając moje cykle plus chodzenie na monitoringi owulacji bardziej się trzymam tej daty z usg, czyli tydzień pozniejszej niz termin z om.

nie udało się sn
szyjka no odejścia wód do 10 rano była skrócona tylko na 1cm i rozwarta UWAGA na 0,5 cm a i to nie zdaniem każdego lekarza
Dopiero o 7 pojawiły się moje skurcze takie z tych bardziej efektywnych ale już czułam po kościach, że mój wysiłek na nic a najgorszy wcale nie będzie fakt urodzenia syna przez cc.
podpisuję zgodę na cc, wypiłam co trzeba, dostaław ostatnią dawkę antybola przeciwko gbs no i idę na piękną salę operacyjną. Celowo nic nie piszę o wywiadzie anestezjologicznym. Siedzę na stole okrakiem, mąż też już się przebiera, przygotowania do wkłucia w kręgosłup, mówię Pani, że się boję ale ona pewnie nie
ona na to, że zawsze czuje respekt....no okej. Uprzedza o wszystkim co robi, tu zimne, tam małe ukłucie i szczypanie pod skórą, w końcu wkłucie właściwe.
i wiem, że będą mnie znieczulać ogólnie i nie zobaczę jak syn się rodzi. Ogarnia mnie panika. Podają maskę, gaz działa, walczę ale odpływam....Syn zdrowy 10 na 10. 3720g długi na 52 cm..Nie umiem jeszcze tego na trzeźwo ocenić...
najważniejsze że już po i jesteście cało

zatem spokoju ducha Ci życzę i obyś szybko zapomniała o tym nieprzyjemnym doświadczeniu !
lekarze i położne nie zdają sobie sprawy jak ważny jest dla kobiety poród, że pamięta się go na całe życie, dla nich to prostu robota do wykonania często gęsto