Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
na tym samym pietrze byly sale poprodowe dla mam z dziecmi i sala dla kobiet, ktorych dzieci lezaly na intesywnej terapii. czesc lezaly jako pacjentki szpitala, w sense ze po porodzie, po prostu niewypisane do domu. a czesc lezala na tzw dobie laktacyjnej.
super. Ile ja bym dała wówczas za możliwość bycia blisko mojego dziecka...
nie ma ograniczen na oiomie
Ja mogłam być na oddziale do 20 tylko.
biri, ja ci powiem ze naprawde MALO ktora matka majac dziecko na OIOMIE potrafi zawalczyc o swoje prawa. ja podejrzewam, ze w takiej sytuacji, bedac w takim stanie naprawde nawet teraz nie umialabym sie awanturowac. WTEDY mysli sie w innych kategoriach.
a awanturowac sie potrafie. ale chyba nie umialabym wtedy gdy dziecko walczy o zycie.
a tak w ogole to wam powiem jaki ja stres przezylam. wchodze raz na OIOM, na te sale, wyszorowalam rece, podchodze do okna, i usiadlam na ziemi jak stalam. nie ma mojego dziecka!!!!! wszystko mi stanelo, cale krazenie. a co sie okazalo: ze przeniesli moje dziecko z inkubatorem do tej rozej sali, takiej gdzie juz mozna bylo wchodzic do dziecka ciagle i kiedy sie chcialo. ze to awans dla niego. ze zdrowieje.
a tak jak u nas, bylam obok, jak sie odzywaly alarmy, a odzywaly sie co chwile, bo czasem wystarczy ze dziecko szarpnelo noga, wiec serce stawalo ci co chwila, i galopem lecialas przez caly korytarz na OIOM czy to nie twoje.
a tak w ogole to wam powiem jaki ja stres przezylam. wchodze raz na OIOM, na te sale, wyszorowalam rece, podchodze do okna, i usiadlam na ziemi jak stalam. nie ma mojego dziecka!!!!! wszystko mi stanelo, cale krazenie. a co sie okazalo: ze przeniesli moje dziecko z inkubatorem do tej rozej sali, takiej gdzie juz mozna bylo wchodzic do dziecka ciagle i kiedy sie chcialo. ze to awans dla niego. ze zdrowieje.
i ostatnia rzecz, ktora wywolala we mnie traume. jak sie dziecko wybudza ze spiaczki. jak wywraca oczami. jezu, jak ja sie wystraszylam. widac same bialka, dziecko gdzies tam oczy wywraca do gory. nie zycze nikomu.
nie ciagle zawieszenie i niewiedza kompletnie o stanie dziecka. nikt nie jest bogiem, ale mozna bylo powiedziec, ze jest to to i to, i mialy gorsze przypadki, no jakiekolwiek slowo pociechy.
oczywiście gdyby nie ten milion rurek, żebyś nie pomyślała, że tego nie widzę ;) Jejku jak dobrze, że te nasze maluchy się z tego wszystkiego wywinęły. Katka, nieźle wygląda
bylismy od 25.10 do 5.11. niedlugo, bo nam sie udalo. maly robil postepy z dnia na dzien.
Katka, nieźle wygląda tak duże, donoszone dziecko w inkubatorze, jakby miało się nie zmieścić :)
Jejku jak dobrze, że te nasze maluchy się z tego wszystkiego wywinęły.
Moja lekarka za to była o tyle fajna, że nie dawała nam złudnych nadziei, mówiła, że dziewczynki są w ciężkim stanie, że mają duże problemy i każdy kolejny dzień jest na plus, ale niestety nawet byle bakteria mogła je zabić :(
mam takie pytanie do mam dzieci po OIOmach - myslicie o kolejnej ciazy?
o jedno mam zal, ogromny zal, o brak rzetelnej informacji
niestety nawet byle bakteria mogła je zabić :(
ewasmerf.ja po porodzie i dziecko wcześniak musialam opuscic szpital..dodam,ze przez 2 dni pobytu na polozniczy, nie mialam ani kropli mleka(ur.w 31 tc).:(
pielegniarki chciały isc do lekarzy zeby mnie nie wypisywac..
musialam wynajac mieszkanie w bydgoszczy,opuscic rodzine,i byc przy maluszku..dopiero po 3 dniach pobytu przy inkubatorze pojawilo sie moje mleczko :)
--
Czytam dziewczyny i dla Was i Waszych maluchów czapki z głów, nie wyobrażam sobie tego stresu i strachu :(((
jak osoby bez powołania, takie jak opisała Teo, w ogóle wybierają taką pracę Przecież tam potrzebne są osoby z wielkim sercem, a nie bezduszne sfrustrowane babska
Wydaje mi się, że po tych bardziej "bezdusznych" to wszystko bardziej spływa, że nie biorą tego tak do siebie i nie przeżywają.
katka, a czemu Michalina trafila na OIOm, jak to u was wygladalo?
Katka, Misia ogromna się wydaje w tym inkubatorku. Tak jak duża tak biedna :(
też wcześniak ale z 36tc wiec jak dla mnie żaden wcześniak.