Moje juz przekwitly.dobrze ze przed domem wielki krzak to będą nowe kwiatki.
Treść doklejona: 13.08.15 10:32 Dobra mimo kilku lat na forum nie umiem wstawic linka ale zobaczcie co znalazlam. http://mamainspiruje.pl/jak-zrobic-cotton-balls-lights/
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam te lamkpi tylko zawsze odstraszala mnie cena. Na pewno je zrobie na swieta.
swieta tuz tuz ale pewnie nieltore z malymi dzieciakami szukaja pomyslu na kalendarz adwentowy kilka propozycji online mi sie bardzo spodobalo wiec wrzucam foty
u nas rok temu na kazdy dzien było coś miłego, np. zadanie - wspolnie wysluchac piosenki która była naszym pierwszym tańcem albo gra planszowa na dany dzień, wspolne ogladanie zdjęć z danego wydarzenia, no po prostu to może być wszystko byle żeby byuło miłe i w jakiś sposób budowało relacje :)
Ja nigdy zadan nie robilam, ale bym dala zadania o tematyce swiatecznej typu pierniczki ozdoby choinkowe, ubranie choinki,list do sw mikolaja, nauka koledy, stroiki, dekorowanie domu itp
My mamy w torebkach i drobiazgi (malutkie dinosy i kwiatki z filcu) i "zadania" - robienie pierniczków, choinka, karmnik, wizyta w wiosce św. Mikolaja i wyjście do kina.
Ja też tak na szybko postanowiłam przejść przez adwent z kalendarzem :) u mnie więcej zadań niż rzeczy i będę pewnie na bieżąco umieszczać zadania, a na wszelki wypadek kupię kilka drobiazgów, gdyby nie można było realizować zadań (jeden dzień w tyg. mamy basen po przedszkolu i wracamy wieczorem). To co planuję umieścić: ozdabianie pomarańczy goździkami, pieczenie pierniczków, ozdabianie ich,wycinanie gwiazdek z papieru, ozdabianie okna u Lusi tymi gwiazdkami, uczenie się kolędy, stroik świąteczny do Lusi pokoju, robienie łańcucha na choinkę, bałwan z waty naklejany na kartkę, karmnik dla ptaszków, wieszanie światełek za oknem (to z tatą), ubieranie choinki, . Z drobiazgów: lizak, naklejki, tatuaż naklejany, spinki do włosów, może jakieś pędzelki, flamastry - nic kosztownego. A że czasu mało postanowiłam powiesić paczuszki - kopertki na balustradzie schodów - akurat mam 12 miejsc x 2 i będzie git. Czeka mnie pracowity wieczór :)
Ja tez chcialam powiesic na schodach tylko nasz szczeniak by to wszystko zdemolowal, zostaje wiec sciana i to po za zasiegiem jego pyska, chyba beda wchodzic po drabinie..
Ja w tym roku muszę zrobić cokolwiek, bo w zeszlym nic nie zrobilam, to chociaz ten kalendarz machnę na początek a potem się zobaczy (oczywiscie będzie to nocna robota). Robię pudełeczka ze zwyklych kartek a4, ozdabiam jakimis tasiemkami i zawieszam na dwoch kinkietach po 12 sztuk, jutro poszukam jakiegos igliwia do ozdobienia tego kinkietu.
Mnie się lepiej podobają wlaśnie te z nitki czy włóczki? Co Uś wrzuciła. Takie też swoim zapodałam, ale wiecie co..jestem ciekawa jak Wam wyjdzie, bo nasze sa no niemalże idealnie równiuteńkie, a wydaje mi się że jak ktoś pierwszy raz to chyba nie wyjdą takie równiusieńkie...No bynajmniej mi by na setę nie wyszły
Nie no us to widac ze. Z wloczki .mi sie wlasnie duzo bardziej podobaja z bandaza i mam nadzieje ze robi ie szybciej.po 18tym grudnia bedziemy robic ze sliwonem ona z wloczki ja z bandaza. Ale robcie robcie jestem ciekawa uwag i dobrych rad
No i utknęłam w połowie. Nie mam gałązek, pudełka strasznie czasochłonne (ok. 15 minut na jedno). Ale uparłam się i dzisiaj dokończę! Chociaz raz się przyda ta brzydka lampa (kierownik ekipy remontowej kiedys to nam kupił i tak zostały te babcine kinkiety)
No ja robilam z kordonka , nie mam gdzie suszyc bo z tego kapalo wiec dwa dni robilam. jeden wieczor biale,drugi wieczor kolor. niestety chore dziecko budzace sie co chwile nie ulatwia. mysle ze jakby sie spiac to w 2-3 h moze jest to do zrobienia
ja też wczoraj po 18 zdecydowałam się na zrobienie kalendarza ( w sumie cały rok zbierałam upominki do niego... biedronkarulez :D ) i w sumie jestem z siebie dumna... dosałbym tylko jakieś bombki, gwiazdki czy typowo świąteczne duperelki ale nie chce mi się iść na strych zadań też się kilka znalazło, za rok będzie podwujny więc trochę ambitniejsze będą póki co mam: - narysować list do mikołaja - zbudować choinkę z klocków - zrobić kardkę/ laurkę którą wspólnie wyślemy do cioci z Australii - dziś pojedziesz z tatą po choinkę - ubieranie choinki - dekorowanie pierniczków - dziś już wigilia, jedziemy do babci na uroczystą kolację - ulepimy dzis bałwana ( jak nie będzie śniegu to z masy solnej ) jeszcze kilka ale w tym momencie nie pamiętam :P
Dzięki :) nawet zadania w środku juz czekają. Planuję dokładać jakieś fant na bieżąco np. jak będziemy robić stroik to włożę jeszcze małe bombki, jak będziemy ozdabiać choinkę na kartce to jakieś flamastry, naklejki, brokatoy klej. Pomysłów mam dużo, więcej niż dni :) podobają mi się te zadania bo przynajmniej mamy zaplanowane popołudnie i Młoda się nie będzie nudzić.