Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Dziewczyny używacie może nosidełek? mąż się napalił na takie z Womara i mocno się nad tym zastanawiam.

Dziewczyny używacie może nosidełek? mąż się napalił na takie z Womara i mocno się nad tym zastanawiam.
A womar zdecydowanie odradzam, przede wszystkim produkują paskudne wisiadła. Co prawda mają też jakiegoś ergonomika w ofercie, ale słabo dbają o dobro dzieci sprzedając badziewie, więc ja ich nie popieram
a ja tam chce poznać zdanie każdej z was
włoży czapkę, choćby cienką, przy 20 stopniach i położy tak do gondoli
womar zdecydowanie odradzam,
samej mi zawsze goraco na taki widok

kwiecien plecien
[/url
[/url]Babelasek filip ani razu nie raczkowal, nawet nnigdy nie probowal...Polozony do pozycji do raczkowania od razu przekreca sie na plecy. Za to stoi stabilnie a trzymany pod paszki chodzi. Najpierw ida nogi a później pupa. Staram sie go nie stawiac tak za często ale nie da sie za bardzo. Wspina sie po nogach i chce chodzic....
[/url
[/url]raczkowanie u dziecka jest bardzo wskazane, bo dzięki raczkowaniu mogą się odpowiednio skoordynować obie półkule mózgowe

Również o tym czytałam i słyszałam. Że ten ruch naprzemienny ćwiczy półkule i koorodynację, bo prawa odpowiada za lewą stronę i na odwrót. Także bardzo dobrze jesli dziecko czworakuje i niech to sobie ćwiczy jak najdłużej, bo to potem jakoś pomaga w przyszłości, ale co i jak, to tak dokładnie tematu nie zgłębiałam
w uk i mówią, że tam kult czapeczki niemowlęcej po prostu nie istnieje i dzieciaki z gołymi głowami od maleńkości nikogo nie dziwią.
to że ktoś nie raczkowała nie oznacza że będzie źle funkcjonował, miał adhd czy inne zaburzenie czy mikrouszkodzeniabył też taki okres czasu gdzie 6 miesieczne dzieci wsadzano w chodaki-na bank nie miały możliwosci nauki raczkowania a dziś funkcjonują jako inteligentni często ludzie,studiują,pewnie także pracują

nie potrafi nawet porządnie dźwignać główki i sie wpienia i piszczy aż nie chce mi sie jej kłaść jak tak beczy i tego nie lubi
aż nie chce mi sie jej kłaść jak tak beczy i tego nie lubi