Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

. Amelka od kilku dni budzi się w nocy co pół godziny
. Jestem wykończona. Wcześniej kiepsko spała ale teraz to już jest istna masakra. Odkąd się nauczyła sprawnie przekręcać na brzuszek to w nocy co chwilę się przewraca i płacze bo się budzi. Miał tak ktoś?? Proszę powiedzcie mi że to minie

ile dzieci tyle przypadków

,

,
Przeważnie ląduje u nas ok.5, ale dziś np. już o 2 go wzięłam, bo się obudził akurat o tej godzinie 

).

Moja szwagierka zrobiła błąd bo spała cały czas z małym i on jest strasznie rozpuszczony, do tego nie odstępuje jej na krok. Niestety ich małżeństwo leży. No ale mały ma prawie 3 lata a ona dalej z nim śpi.
Nie ma się czego bać, serio, jak rodzice nie podchodzą do tematu z jakimś nadmiernym ciśnieniem, to dzieci zwykle dość szybko dojrzewają do opuszczenia ich łóżka. Moje dziewczyny od dawna śpią razem w swoim pokoju, starsza wcześnie została przeprowadzona do swojego łóżeczka, ale młodsza spała z nami bite 18 miesięcy. Po czym z dnia na dzień, bez jakichkolwiek sensacji dała się przenieść do siebie. I tyle. Sporadycznie się zdarzy, że któraś z dziewczyn ląduje w naszym łóżku, ale to zwykle, jak chore są, normalnie wolą spać u siebie.