Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
kachaw życzę wam łagodnego żłobkowego startu

Brunon jest szczuplakiem od urodzenia na 10 centylu, chociaż fakt, że mówię o siatkach centylowych, które są w książeczce zdrowia. Od doradczyni laktacyjnej dostałam adres stronki do siatek centylowych dla dzieciaczków karmionych piersią i tam jesteśmy chyba na 27. centylu. Ale nie o centylach chciałam pisać ... Tez mamy koszmarny problem z ubrankami. Wszystkie te, które są OK na długość (w tej chwili mamy rozmiar 74/80) są za szerokie, a w 68 nie ma szans, żeby dopiąć mu body, czy upchnąć nóżki w pajacykach do spania. Z linii Mothercare jesteśmy teraz w rozmiarze 9-12 miesięcy. Dziwna ta rozmiarówka.
Od doradczyni laktacyjnej dostałam adres stronki do siatek centylowych dla dzieciaczków karmionych piersią

Olcia wyraźnie wdała się w tatusia z urodą i metabolizmem. No ja tak czuję w sobie, że chciałabym żeby ona trochę więcej ciałka miała bo wiece do 6m.ż była tylko na cycku no i jakoś tak głupio się zaczynam czuć jak ktoś pyta ile Ola ma, to wszyscy zaraz, że drobna i w ogóle pewnie mleko za chude

u nas wprowadzanie pokarmów się przeciąga ze wzgl na niezidentyfikowaną alergię.

u nas wprowadzanie pokarmów się przeciąga ze wzgl na niezidentyfikowaną alergię.
Walczyliśmy z zielonymi kupkami, suchymi plackami na ciele i wysypką na buźce
Od jakiegoś miesiąca mamy dopiero spokój, chociaż te suche plamki na nóżkach nadal potrafią się pojawić. Jednak przez 2 miesiące obserwacji nie potrafię połączyć tego z żadnym składnikiem jedzenia. Wiemy, że kupka i wysypka były po dyni.
Acha ... dodam, że Brunona najbardziej teraz interesują sprzęty domowe, odkurzacz, lodówka, ekspres do kawy, łyżki, kubki ... no i pilot od telewizora

Najfajniej bawi się na łóżku ale jej tam samej nie zostawię, czasem bawi się u siebie w łóżeczku bo tam karuzela jest (interesuje ją "pudło mechanizmu" a nie sama karuzela jako taka ), czasem puszczam jej muzę z płyty dla dzieci bo się strasznie "piosenkowa zrobiła", no i mata a na niej również miski, trzepaczka, łopatki do ciasta itp 
Czasem poleży w leżaczku bujaczu z konieczności jak jest ze mną w łazience albo wieszam pranie na balkonie. Grające zabawki szybko ją nudzą bo jest zawsze coś nowego do odkrycia...aa no i lubi bawić się różnymi piłeczkami, mamy duże małe, wszytskie miękkie i może je złapać i popacać w nie. A bo super zabawą jest też własnie pacanie we wszystko otwartymi dłońmi. No ekstra jest też ciągnięcie mamy za włosy, wkładanie paluszków do buzi-niekoniecznie swojej. Zabawy pudełkami z chusteczkami.....no już nie wiem co jeszcze, generalnie nic odkrywczego 

I ciągnięcie za włosy i piłki i zabawa chusteczkami higienicznymi w każdej postaci, czyli w pudełku, w opakowaniu foliowym... Teraz Brunon usiadł, więc wiele już rzeczy potrafi ogarnąć sobie sam i pięknie się bawi, ale ... krótko. Uwielbia piosenki, puszczam mu na okrągło wszystkie dla dzieci, a nad życie kocha teledysk do piosenki Boogie Woogie na YT
Jest taki kolorowy i te słodkie dzieciaczki tańczące po prostu go oczarowują. Zastanawiam się nad zakupem pacynek
Libra z leżenia na plecach chyba trudno, najłatwiej dziecku usiąść z pozycji na czworaka tak mi się wydaje
leje się z niej 3-4 razy, ale tak ostro, a potem spokój. Więc to na pewno od spływającego kataru. Nakaszle się nocą, nałyka tych smarków a rano są tego efekty... Kurczę, czy tylko nam to ząbkowanie tak ciężko idzie?

.

a kupska sadzi co chwilę, więc zmieniam tylko pieluchę za pieluchą)