Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teo pochwal się jakie to kapcie? Emele?

dziewczyny, czy chodzi Wam o WNM? Bo zgłupiałam...
A dziewczyny często właśnie o WNM piszą w kontekście tych przewrotów.....
Że jak jest na brzuchu to sie pręży do tylu i traci rownowage. Że jak jest na brzuchu to sie pręży do tylu i traci rownowage.
To samo z podnpszeniem glowy. Wazne jak wtedy są rece ulożone

teraz już w sumie prawie na brzuszek z pleców się przewraca
KasiaKuźniki no to widzisz tyle lat żyję a nie wiedziałam, że moczenie uszu to coś innego niż zachlapanie
Człowiek do śmierci głupi zostaje
Co do naszenia w fasolke to rozumiem ze mowimy o takim koszyczku na naszej jednej rece?
Spokojnie, ja nie z tych mam, co sie spieszą
jak nie chcesz klasc malego na brzuchu to kladz go w poprzk na kolanach i koryguj rece jak podwyzszysz noge od strony glowy bedie mu latwiej.
Ja zawsze doeadzsm noszenie w krzeselku przed soba
napięcie w prostownikach
mozna takie dzieci odbijać na ramieniu, ale rączki musza być przerzucone daleko, a nóżki podgięte

nawet nie to ze źle go znosi ale mi się chce wyć po prostu. Boje sie ze dopadnie mnie a co gorsza Oliwerka. No i znów to rozdarcie tulić starszego czy leżeć z malym przy piersi. Straszne to jest ze sie czlowiek nie rozdwoi. Jak tak dalej pojdzie czeka mnie depresja poporodowa.

wg siatek centylowych to on się w ogóle w nich nie mieścił
walczyłam z laktaotrem

jesteśmy na Bebilonie PeptiMieliśmy przejść na zwykły bebilon tzn spróbować. Jej pomysł to zakup puszki nutramigenu i spróbowania czy małemu zasmakuje...
Ja Dawidka tulę, problem jest tylko wtedy gdy Oliś chce jesc a Dawidek prosi zebym z nim zostala. Staram sie ograniczyc ich kontakty żeby Maluch sie nie zarazil. W dzien byl problem bo nie moglam zbić Dawidkowi gorączki, teraz juz jest lepiej, moze przewalczyl wirusa i teraz juz będzie lepiej. Narazie nikt inny nie choruje, ja sie z Dawidkiem nie rozstawalam przez ostatni tydzień wiec moze mnie nie rozłoży, a Oli dostanie przeciwciala.
tego jeszcze nie widzialam żeby 3tyg dziecko robilo. Moze on ma wzmożone napięcie w brzuchu? Mozliwe to żeby jednoczesnie w brzuchu i plecach?

Jagoda do 33 tc byłam na gluckophagu podczas karmienia piersią na infololicu, Dieta była połowicznie dostosowana do io.
Maluch od początku nie chciał ssać, albo jak już się przyssał to w 3 minuty zasypiał (wysoka bilurubina). Mimo porad doradczyni laktacyjnych nie udało mi się go nauczyć ssać aktywnie ( traktował pierś jak usypiacz).
Niestety od poczatku nie miałam pokarmu :( - podali mi pierwsze picie na 3 dobę po cesarce( błąd szpitala mimo, że się dopytywałam). Pokarmu w ogóle nie było więc trzeba było podać mm ... Mały się odwodnił, miał wysokie crp, białko w moczu ehh ... no i poszły kroplówki.
Rozkręcałam laktację w domu i do czasu było super... po przeziębieniu i stosowanym antybiotyku (3 dniowym) pokarmu było coraz mniej ... i mimo regularnego odciągania co 3 h może z 30 ml
dzieki