Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Teo pochwal się jakie to kapcie? Emele?
dziewczyny, czy chodzi Wam o WNM? Bo zgłupiałam...
A dziewczyny często właśnie o WNM piszą w kontekście tych przewrotów.....
Że jak jest na brzuchu to sie pręży do tylu i traci rownowage.
To samo z podnpszeniem glowy. Wazne jak wtedy są rece ulożone
teraz już w sumie prawie na brzuszek z pleców się przewraca
KasiaKuźniki no to widzisz tyle lat żyję a nie wiedziałam, że moczenie uszu to coś innego niż zachlapanie
Człowiek do śmierci głupi zostaje
Co do naszenia w fasolke to rozumiem ze mowimy o takim koszyczku na naszej jednej rece?
Spokojnie, ja nie z tych mam, co sie spieszą
jak nie chcesz klasc malego na brzuchu to kladz go w poprzk na kolanach i koryguj rece jak podwyzszysz noge od strony glowy bedie mu latwiej.
Ja zawsze doeadzsm noszenie w krzeselku przed soba
napięcie w prostownikach
mozna takie dzieci odbijać na ramieniu, ale rączki musza być przerzucone daleko, a nóżki podgięte
wg siatek centylowych to on się w ogóle w nich nie mieścił
walczyłam z laktaotrem
jesteśmy na Bebilonie PeptiMieliśmy przejść na zwykły bebilon tzn spróbować. Jej pomysł to zakup puszki nutramigenu i spróbowania czy małemu zasmakuje...
Ja Dawidka tulę, problem jest tylko wtedy gdy Oliś chce jesc a Dawidek prosi zebym z nim zostala. Staram sie ograniczyc ich kontakty żeby Maluch sie nie zarazil. W dzien byl problem bo nie moglam zbić Dawidkowi gorączki, teraz juz jest lepiej, moze przewalczyl wirusa i teraz juz będzie lepiej. Narazie nikt inny nie choruje, ja sie z Dawidkiem nie rozstawalam przez ostatni tydzień wiec moze mnie nie rozłoży, a Oli dostanie przeciwciala.
Jagoda do 33 tc byłam na gluckophagu podczas karmienia piersią na infololicu, Dieta była połowicznie dostosowana do io.
Maluch od początku nie chciał ssać, albo jak już się przyssał to w 3 minuty zasypiał (wysoka bilurubina). Mimo porad doradczyni laktacyjnych nie udało mi się go nauczyć ssać aktywnie ( traktował pierś jak usypiacz).
Niestety od poczatku nie miałam pokarmu :( - podali mi pierwsze picie na 3 dobę po cesarce( błąd szpitala mimo, że się dopytywałam). Pokarmu w ogóle nie było więc trzeba było podać mm ... Mały się odwodnił, miał wysokie crp, białko w moczu ehh ... no i poszły kroplówki.
Rozkręcałam laktację w domu i do czasu było super... po przeziębieniu i stosowanym antybiotyku (3 dniowym) pokarmu było coraz mniej ... i mimo regularnego odciągania co 3 h może z 30 ml