Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
siadaniu z lezenia bokiem ale nas uczyli ze to jeden z prawidlowych siadow
Wczoraj prawie mu się udało, tylko tyłek podjechal (bo w wannie ćwiczył) i się zsunal.
Bo powiedz mi Gosia. Takie np obniżone napięcie to dziecko ma od urodzenia, czy np do 4-go msca może mieć napięcie w porządku, a potem się ono popsuć może?
Yolka a jak siadal majac dwa lata?
moja "zabawa"z dziecmi gdzies tam sie laczy z fizjoterapia (warszawiankk wiedza ze zawsze zmienie jakas aktywnosc dziecka, chociazby zwykle lezenie na brzuchu czy obracanie gabryni uli) i to bedzie drobiazg a znaczaco wplynie na jakosc aktywnosci dziecka
mkd: Yolka a jak siadal majac dwa lata?
wtedy siadal jeszcze normalnie , potem im byl starszy tym zaczal siadac nie prawidlowo.
), a od jakiś 2 m-cy patrze a ona iksa uskutecznia - zaczęłam poprawiac i drazyc temat skad taki pomysł na siadanie - okazuje sie, że Krzyś w przedszkolu tak siada..... i papuga papuguje...!dokladnie tak samo jest w przypadku ortopedii a o tym ula juz cos wie ;)
że lekarz NIC nie zajaknal sie nt ćwiczeń miesni brzucha, rehabilitacji, klejeniem tejpami (plastry dla sportowców, które "pracują" razem ze skóra a nie sztywne, nie pracujace plastry, którymi mi zalepił G)bo skoro jas sie podciaga z lezenia do siadu to podciaga sie na rekach a nie brzuchu, sprezynuje???
i jak Nina, ma bostonkę po raz czwarty?.

u nas tydzien przerwy na halloween w przedszkolu i wreszcie mam zdrowe dzieci, chwilo trwaj!
nie da sie nakarmic lyzeczka, zamyka buzie, calym soba protestuje a jak nawet mi sie uda mu cos wsadzic to pluje. BLW hmmmm no co odgryzie to wymiotuje, to sa nawet malenkie kawaleczki ktore sie rozplywaja w ustach a jemu i tak przeszkadza. Biorac pod uwage ze On nadal na piersi to jak zwymiotuje to mleko to nie zawsze mam wiecej w cyckach
z butelka bylo by latwiej bo bym dorobila i luz a tak
butelek probowalam juz 4 i nie chce ssac. Sam smak mleka raczej mu nie przeszkadza tylko ssac nie chce. Kubeczkow, szklaneczek nie uznaje. No strasznie ma wrazliwa ta buzie. Powoli zaczynam sie martwic, On ma juz 7,5miesiaca i nadal tylko cyc jest grany. Macie jakies pomysly ktorych ja jeszcze nie zastosowalam?

7 miesięcy to maluch jeszcze taki...
ale też bym zostawiła w spokoju. Dzieci najlepiej wiedzą, co jest dla nich dobre.

Dziewczynny czy ktoras z Was ma jeszcze taki Okaz w domu?- moj taki byl. do 9 miesiaca tylko cyc lub butla (dokarmialam bo mialam wracac do pracy). Zadnych zupek, deserkow, kaszek nic, ile ja sie nafrustrowalam i wypisywalam na forum to moze ktos pamieta, zaskoczyl z dnia na dzien jednoczesnie sam rezygnujac calkowcie z cyca :)