Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

. Parę lat temu przyjaciel ksiądz mówił o 80% .

Jeśli w niczym, to czemu NPR odpada?
spirala droga i ryzykowna

Pomiar o poranku zajmuje niecałą minutę
no to plizzzz czy to jest dużo czasu Dii ? :) Bo według mnie nie. Kolejnym krótkim sekundowym wręcz zajeciem, jest naniesienie tegoż pomiaru na wykres, a wieczorem odhaczenie śluzu. Całość zajmuje może 2 minuty w ciągu całego dnia ? Przecież i tak tu siedzimy na 28 dni, to przy okazji można wklikać. Aha i powiem Ci, że jest mega dużo radochy w tej całej obserwacji, wkręca to bardzo - przynajmniej mnie. Tylko naprawdę trzeba chcieć, to trochę jak z ćwiczeniami po porodzie, wymówkę by nie robić, można znaleźć zawsze
Dla chcącego, nic trudnego. Szczególnie, że obserwacje są darmowe, bezpieczne dla zdrowia. Mnie do tej pory Dziewczyny bardzo pomagają w interpretacji ( za co bardzo WAM dziękuję ) i ta pomoc jest nieoceniona. Jeśli naprawdę zależy Ci na odkładaniu poczęcia i swoim zdrowiu jednocześnie, to uważam, że powinnaś chociaż spróbować. Z tego co tu czytam, to początkowo dziewczyny się zniechęcają, ale głównie dlatego "a bo dziś nie zmierzyłam, a bo może zakłócona, bo coś tam " itd. Sama tak robiłam i się wykręcałam
także tego
Aha i piszę to ja, która kiedyś była święcie przekonana, że ta metoda jest może nieśmieszna, ale co najmniej dziwna i bankowo małoskuteczna. Ja jeszcze sie boję pójść na żywioł, poczekam jeszcze cykl, może dwa, a potem ściągamy dresy 

;

;
;

Przez to, że Madzia tak różnie i późno chodzi spać. Jeszcze z nim o tym porozmawiam. Dzięki za wszystkie odpowiedzi dziewczyny
W razie pytań zajrzę na NPR
przez te prawie 5 m-cy z mężem się zbliżyłam tylko 2 razy!!!

jak dla mnie npr ma jeden, ale za to ogromny minus w kat "zakonczylam prokreacje" - nie mozna kochac sie wtedy, kiedy kobieta chce najbardziej. Ja przynajmniej widze ogromna roznice miedzy.sexem w okresie plodnym i nieplodnym. W okresie nieplodnym to mnie maz musi przekonac
dlatego my rowniez wybralusmy inna metode antykoncepcji
ale same obsrwacje sa ok
ale temp juz chyba mierzyc nie bede
aż nieprawdopodobne mi się wydaje że ten odsetek jest tak wysoki. Pewnie warto by było o tym wspominać też, kiedy mówi się skąd bierze się wysoki odsetek nieplanowanych ciąż zwłaszcza wśród młodych ludzi, i jako remedium podaje dostępność antykoncepcji hormonalnej. Ja nie jestem wojującą przeciwniczką tejże, chociaż to nie jest metoda dla mnie, no ale kurczę jednak ta ilość mnie zszokowała.