Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormarzem8219
    • CommentTimeApr 11th 2011
     permalink
    cinnamonki - ile dobrych wieści dziś :bigsmile: Trzymam kciuki za Ciebie :thumbup:
    A z dziećmi to może mała drużyna piłkarska (żarcik) :rolling: Ten lekarz zaraził mnie optymizmem :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
     permalink
    Hihi, tak myślałam, że na parce się nie skończy :wink: :bigsmile:

Mój mnie też :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeApr 11th 2011 zmieniony
     permalink
    Gratki cinnamonki:bigsmile: Super, że tak szybko udało Ci się to wszystko załatwić:bigsmile: No wreszcie się wszystko zaczyna układać i "tarczycowym":wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Cinnamonki super, że tak szybko, teraz tylko trzymać kciuki za powodzenie:thumbup:
    --
  1.  permalink
    Nooo, optymizmem powiało na naszym watku :) Super,gratuluje dziewczyny. Ja na kontrolę ide do endo 11 maja dopiero, bo wczesniejszy zaklepany termin poszedł się bujac, ze względu na pracę.
    *Hanny*, a ty w Karaczu masz rodzinę, czy na wypoczynek jedziesz? My bylismy z M tam w podrózy poslubnej i baardzo polubiłam Karpacz. W szczególności Aqapark i Restaurację Żydowską.... mhmmmmmmmmmmm......
    to taki mały offtopic, rozmarzyłam się.....:cool:
    -- w roku 2012 urodzę zdrowe dzieciątko
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
     permalink
    Dzięki Dziewczyny!!!

*Dziewialtka* - nie wiem, jak Hanny, ale ja mam w Karpaczu rodzinkę i uwielbiam to miasteczko :bigsmile: A ja tam kocham Kopę i ich wyciagi, z których 50% na ogół nie działa :wink:
    •  
      CommentAuthorMigotka721
     permalink
    A ja kocham Bieszczady... i nie mogę się doczekać wakacji, żeby tam pojechać... :)
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    A ja jadę z rodzicami:bigsmile: nie mam tam rodzinki, ale święta lubimy tak spędzać:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
     permalink
    A jak tam jest na wiosnę? Dużo ludu???
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Pewnie będzie dużo, bo na święta zawsze jest dużo:wink: ale wiecie co teraz Wam potwornie zazdroszczę...mojego M nie będzie na święta:cry: i co gorsza na Boże Narodzenie i Sylwestra też go nie będzie:cry: buu Wy to mcie dobrze Kochane:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hanny :grouphug: co prawda wiem, że to nie to samo ale masz nas :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    hehhe dzięki basiu:grouphug: "stukniemy się jajem":wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Oj stukniemy stukniemy:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
     permalink
    O kurczę, Hanny, to naprawdę mi przykro :hugging:
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeApr 11th 2011 zmieniony
     permalink
    Nie no żartowałam:wink: już się przyzwyczaiłam. Odbijemy sobie po powrocie:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Ojej cały dzień mnie nie było, a tu takie dobre wiadomości!!!
    Marzem super informacje!!! I gdzie ty tego endo złapałaś? Że każe dzwonić do siebie a nie przyjeżdżać na wizytę??? Mój za to powiedział mi ostatnio, że on nie lubi oceniać po samych wynikach podawanych telefonicznie, bo musi zbadac pacjentkę :/ No i nie wiem czy podciągnąć to pod naciąganie(150zł za wizytę plus 50 za usg) czy też uznac za profesjonalizm. No ale trudno. Dla dziecka jestem w stanie zrobić wsio :)

Cinnamonki super wieści!!! Trzymam już teraz mocno kciuki za powodzenie hsg i za udaną IUI :)

Hanny że tak pozwolę sobie zapytać... gdzie twój mąż pracuje że nawet na święta go nie masz?? :( Ale pamiętaj, że masz nas :)
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny, a jak już jesteście to zerkniecie proszę na mój wykres, bo kurde nic już nie ogarniam...ciągle mi tylko rośnie ta temp:/ A mój mąż sobie pływa na statkach:surfing: cwaniak jeden;)
    --
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
    • CommentTimeApr 12th 2011
     permalink
    Ok, ja interpretuję swoje tylko po tempkach, więc powiedziałabym, że skok zaliczyłas, ale nie wiem, jak to się ma do śluzu... Z tempkami też bym jeszcze 3 dni zaczekała przed podjęciem decyzji :wink:
     permalink
    Lily wydaje mi się, że częste wizyty w ciąży nie są naciąganiem. Mój endokrynolog powiedział, że będziemy musieli się zobaczyć, ale na razie tylko wyrównuje mi hormony więc po wynikach i tym co mu powiem stwierdzi, czy konieczna jet wizyta tak wcześnie - po 25 dniach brania tabletek - czy tylko mi zwiększy dawkę. Ale i tak dużo płacisz ja zapłaciłam za całą wizytę 50 zł już z usg, a siedziałam u niego 30 minut, tak dokładnie mnie wypytywał o wszystko. Ale ja najpierw popytałam znajomych jaki endokrynolog jest dobry u mnie w mieście, bo to małe miasteczko i niewielu tu lekarzy. I fakt widać po ilości pacjentów, że naprawdę go ludzie lubią, no i tai zabawny optymista.
    Jestem zadowolona:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja tez robię badania i dzwonię co miesiąc, teraz nawet kazała mi zrobić za 2 miesiące i zadzwonić, ale dla własnego spokoju zrobię sobie sama od siebie i w razie nieprawidłowości zadzwonię:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
    • CommentTimeApr 12th 2011 zmieniony
     permalink
    Whoo hoo :)) TSH nadal 1,39 :bigsmile:

Dziewczyny, a fT4 jak rośnie to źle, czy dobrze, bo już nie łapię? Mam nadal w normie, bo 19, ale od ubiegłego roku skoczyło z 7 na tyle...
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeApr 12th 2011 zmieniony
     permalink
    No to już super cinni:bigsmile: Najlepiej właśnie jak niskie TSH i ft4 wysokie. Oczywiście w granicach normy:wink:. Ft4 jest właśnie hormonem tarczycy, więc u Ciebie same świetne wieści:bigsmile: gartki:bigsmile:

Twoje wyniki są wprost idealne:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
     permalink
    Ooo, ok :) Dzięki Hanny! Kompletnie nie wiedziałam, jak to jest z tym fT4 :bigsmile: Dzięki ekspertko :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    :wink: taka ze mnie ekspertka jak z nas wszystkich tutaj:wink: doświadczenie:wink:
    --
     permalink
    Piękne TSH, gratuluję :bigsmile:
    • CommentAuthorreverse
    • CommentTimeApr 13th 2011
     permalink
    Witam :) mam takie pytanie :) czy od tabletek hormonalnych m.in. euthyroxu 25 może się opóźnić okres ?
    • CommentAuthorreverse
     permalink
    dodam jeszcze ze biorę go od nie całego miesiąca i b. dużo się stresuje ... :P
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Wiesz co ...ja biorę Euthyrox jakieś półtora miesiąca także wynik czy się przedłużył czy nie to będę miała mniej więcej po tym cyklu, albo nawet po kilku:wink: ale dziś sprawdzałam u Amazonki (ona ma jeden cykl podpisany "z Euthyroxem") i jej się wydłużyła niepłodność względna (a co za tym idzie i cały cykl), więc może coś w tym jest...A dużo Ci się wydłużył? Bo generalnie Euthyrox powinnien właściwie (ostatecznie) regulować hormony, a zatem i cykl:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorreverse
     permalink
    spóźnia mi się jakiś tydzień (może niecały).. przed braniem leku miałam regularny cykl bez jakiś poważnych zaburzeń i jeżeli chodzi o moją tarczyce to problem u mnie zaczął sie od oddychania .. :P z kolei mojej przyjaciółce przez stres opóźnił się okres raz o 2 tygodnie a żadnych hormonów nie bierze
    •  
      CommentAuthormotylica0
    • CommentTimeApr 14th 2011
     permalink
    Melduję wynik wczorajszego badania TSH: 2,020, jestem mega szczęśliwa. W ogóle dzisiaj u mnie jest dzień samych dobrych wiadomości i mniejszych lub większych sukcesów.
    --
    • CommentTimeApr 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Witaj reverse przede wszystkim zrób test ciążowy, jeśli wyjdzie negatywny to poczekaj jeszcze z tydzień i jak miesiączka nie przyjdzie idź do lekarza ginekologa lub endokrynologa. Myślę, że nie ma innego wyjścia. To bardzo prawdopodobne, że okres spóźnia Ci się przez stres, ale hormony także wpływają na menstruację i to też może być powód. Konsultacja z lekarzem jak najbardziej konieczna.
    motylica0 to super wynik :bigsmile: Ten tydzień w ogóle przyniósł duuuużo dobrych wieści :bigsmile: Oby tak dalej:smile:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny...a ja idę na pobierani (tfu!) krwi w sobotę...już pękam...no jak dziecko normalnie:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Reverse mnie wydaje sie, że eutyrox bezpośrednio raczej nie, ale on ma wpływ na hormony, a te kolei na reszte organizmu. Popieram marzem co do testu i konsultacji lekarza.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Reverse, mnie się też pochrzanił okres w momencie jak zaczęłam brać euthyrox. Wydłużyły mi się cykle, miałam bardziej skąpe miesiączki. Coś w tym musi być chociaż ani gin ani endo oficjalnie nie chcieli potwierdzić że to może byc od euthyroxu. Tak czy inaczej podobnie jak marzem mówi: zrób test, a jeśli wyjdzie negatywny to idź do lekarza. Ja jeszcze zrobiłabym sobie jeszcze raz TSH i ft4 zanim poszłabym do endo. Ale na pewno zaliczyłabym gina bo byc może będzie trzeba wywołać @ luteiną, albo duphastonem. Będzie dobrze, ale pilnuj tego :)

Motylica super wyniki. Ja po moich ostatnio zaczynam się martwić czy nie popadnę w nadczynność, bo miałam 0,8 przy normie od 0,2. Lekarz nie kazał zmniejszyć dawki więc zobaczymy co będzie w poniedziałek i we wtorek na wizycie :)
    • CommentAuthorreverse
     permalink
    hmm.. seksu jako takiego nie uprawiałam jeszcze :) jedyne co to pieszczoty ale też nie było jakiegoś kontaktu przez który mogłabym zajść w ciąże :P :shamed: hanny nie martw się ! :) pobieranie krwi jest najlepsze ze wszystkich igłowych zabiegów :P
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No to pewnie stres lub euthyrox właśnie:wink: Poczekaj jeszcze kilka dni i już się nie denerwuj:bigsmile: Dzięki:bigsmile: dla mnie to właśnie najgorsze:shamed:
    --
     permalink
    reverse skoro masz 100 % pewność, że w ciąży nie jesteś to idź do lekarza. Jest naprawdę wiele powodów przez które miesiączka może się opóźniać, ale wiele z nich trzeba skonsultować z lekarzem.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    marzem8219, ale tak na prawdę pewnie reverse nie wie czy jej się opóźnia czy nie, bo nie prowadzi dokładnych obserwacji:wink: Wie tylko jakiej długości były poprzednie cykle, ale my wszystkie wiemy, że w tym cylku owu mogło się przesunąć to i faza lutealna później się skończy w stosunku do kalendarza. Ja bym nie panikowała (tym badziej, że to pierwszy cykl na euthyroxie), jeśli nie ma jakiś dodatkowych objawów, tylko spokojnie czekała:wink: na pewno lada dzień przyjdzie, jeśli nie przyjdzie za 2 - 3 tygodnie to wtedy można się wybrać do gina, ale z Twojej wypowiedzi reverse wnioskuję, że jesteś jeszcze bardzo młoda, więc cykle mogą się "opóźniać":wink: a gin da coś na wywołanie, a po co mieszać w młodym organizmie hormonami?!? Dla nas "starszaków" to nawet nie za dobre, a co dopiero "młodzi"...Pewnie, że lekarz będzie wiedział najlepiej, ale...hmmm...ja bym jeszcze kilka dni poczekała.
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Hanny, eksperymentujesz z awatarkiem?:bigsmile:
    Ja też mam dobre wieści - po pierwsze, pani dziś w laboratorium mnie oświeciła, że można sobie założyć konto on-line na które przychodzą wyniki, właśnie wróciłam do domu i wyniki z 16:00 już są! No i tak - zrobiłam anty TG, bo wcześniej miałam tylko TPO i wynik ujemny:bigsmile: A progesteron wyszedł 26,84 ng/ml (norma dla III fazy 1,7-27). Więc wydaje się jak najbardziej w porządku (gin mówiła, że ok. jest ponad 20) i na 100% w poprzednim cyklu zrobiłam za wcześnie. Ale i tak pojadę w sobotę rano i sobie zrobię jeszcze raz, bo chcę też TSH:wink:
    --
    • CommentAuthorreverse
     permalink
    no to postaram się nie denerwować xD no cóż mam te swoje prawie 18 lat xD poczekam jeszcze troszkę i jak nic nie będzie udam się do lekarza :) jak coś pod koniec maja mam mieć powtórzone testy na TSH i ft4 i wtedy mam iść do endokrynologa
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
     permalink
    Reverse - mnie się nie opóźnił po Euthyroxie, więc w moim przypadku powiem, że nie... Ale ze stresu potrafił się przedłużyć cykl... Nawet o 2 tyg, jak stres był ogromny...

Hanny, cholera jasna, nie denerwować mi się tu :wink: Bo przyjadę do Ciebie, wezmę za łapkę i sama zaprowadzę na pobranie :wink:

Motylica & Tres - bardzo, baaardzo gratuluję!!! Ale Tres, jak to zabrzmiało "też chcę TSH" :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A u mnie stres przyspiesza okres:confused: dostałam w dniu operacji tarczycy i lekarz popełnił błąd, że nie zmienił terminu :confused:, a za drugim razem dostałam na własnym ślubie:angry:
    --
     permalink
    Też uważam, że spokój przede wszystkim, ale reverse jak bardzo się tym denerwujesz to myślę sobie, że lekarz uspokoi Cię bardziej niż my :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Tres - świetnie:clap: (musiałam zmienić, bo już kilka osób pisało, że widzi tam tylko niebieską waginę - a to ryby były - mój znak zoodiaku)
    motylicy już gratulowałam:)
    cinnamonki - staram się, staram, ale na to nawet joga nie pomoże:wink: ostatnio jak byłam z bratem na pobieraniu to bardziej to przeżywałam niż on:wink:, ach musze to pokonać po prostu:wink:
    basia - to mieliście "krwawą" noc poślubną:wink: Ja na takie dni zawsze mówię mojemu M, że "dobry marynarz to i Morze Czerwone przepłynie":wink:
    --
  2.  permalink
    "dobry marynarz to i Morze Czerwone przepłynie"
    *Hanny*, dobre:clap:
    -- w roku 2012 urodzę zdrowe dzieciątko
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeApr 15th 2011
     permalink
    Po Euthyroksie @ mi się nie spóźniła, lecz była o czasie, wykres dowodem.
    --
    •  
      CommentAuthorLily26
     permalink
    Reverse jesteś młodziutka to poczekaj jeszcze troszkę (tydzień, dwa) i wtedy ewentualnie do gina uderz :smile: Ale pewnie nie będzie tak źle jak się to wydaje :smile:

Basiu mnie też @ dopada przy stresie zawsze wcześniej niż później :smile: Ale na szczęście nie trafiła mi się jeszcze w jakiś ekstremalnych sytuacjach :smile:

Hanny "starszaki"??? po dupie dostaniesz :bigsmile: Ja to młoda jestem a nie starszak :updown: hehe :bigsmile: Jak to mówi angielskie powiedzenie: "You're as old as you feel" :smile: Czyli masz tyle lat na ile się czujesz. A ja czuję się na 18 :updown: hehe :bigsmile: a za te strachy to też po dupie będę bić :smile: wyobraź sobie jak będą cię kłuć, że ja kłuję się codziennie sama i to w brzuch!! :smile: i ciesz się że ciebie to omija i masz TYLKO jednorazowo pobranie krwi :smile:

Tres gratuluję świetnych wyników!!! Oby tak dalej :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeApr 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Lily mnie właśnie w brzuch (ogólnie w mięsień) kompletnie nie przeraża...phi!:wink: Poważnie, na zastrzyki mogę chodzić codziennie, aż d*** spuchnie, ale kurde jak pomyślę, że w tą "rurkę" (żyłę) taką malutką się wwiercają...może dlatego, że strasznie ciężko im zawsze znaleźć u mnie żyły...od razu wzrost prolaktyny na samą myśl!!! I jak ja mam ją zbadać np?:tongue:
    Dziewczyny, a którą ja mam temperaturę dziś wpisać? Normalnie mierzę o 7:30 , ale dziś obudziłam się o 7 z powodu strasznego "ciśnienia na pęcherz", więc zmierzyłam o 7ej i wyszło 37, 25... Wróciłam jeszcze do łóżka, nie spałam tylko tak drzemałam i o 7:30 zmierzyłam znowu i było 37,15...Wpisałam tą pierwszą, ale w sumie nie wiem którą powinnam...
    --
    • CommentTimeApr 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Hanny biedactwo, nie martw się żyłce nic się nie stanie :bigsmile: ona z pewnością przeżyje to lepiej niż Ty z takim przerażeniem :bigsmile::wink:
    Mi też ciężko znaleźć żyły, nawet jak miałam zabieg to 2 anestezjologów nie moglło się wbić w żyły, co jakąś znaleźli i się wbijali to żyłka szybko się chowała, zupełnie jak zabawa w chowanego, chyba z 5 minut się wkuwali, masakra....
    Tą pierwszą temperaturę zapisz bo druga jest już przez pójście na siuśki podwyższona :wink:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    marzem8219 no właśnie ta druga jest niższa:/
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.