Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
To dziwne... Hmmm

ale leki musisz brać dalej, bo jak przestaniesz to znowu podskoczy i bierz selen dodatkowo - obniża przeciwciała przy Hashi.
przecież selen jeśli przedawkowany jest bardzo groźny dla organizmu. Sprawdzałaś dawkę jaką masz w jednej tabletce selenu? Mnie endo mówił, że absolutnie nie więcej jak 20 mikrogramów bo organizm sam też wytwarza selen i generalnie go wystarcza (mówię o zdrowych osobach) przy Hashimotkach trzeba go trochę dodać, ale nie można przesadzić! W ogóle gdyby gin przepisywała mi coś na tarczycę to i tak bym tego nie wzięła. Chyba że to endo gin to co innego. Ale jakie gin ogólnie może mieć pojęcie o tarczycy? Tyle co może się sam dokształcił, bądź pamięta z początków studiów to wsio.
Ciekawe jakie wyniki w poniedziałek będę miała. Czy może endo zmniejszy mi dawkę. Zobaczymy. Powiem szczerze, że myślałam, że zmniejszy mi ją na ostatniej wizycie bo już TSH szło mi w zdół najpierw 1,27, potem 1,19, a ostatnio 0,958
niby spada powoli ale jednak... może dzidzia już nie potrzebuje mojej tarczycy i dlatego tak mi spada. Muszę go podpytać.
więc jeszcze wizyta u kardiologa mnie czeka...
ale co tam... jak już tyle kasy wydałam... to 80zł w tą czy w tamtą 
czyli słabo. Od dziś biorę pół tabletki i w czwartek do endo
Czy w ogóle w początkowym etapie leczenia tarczycy jest sens mierzyć tą temp? Bo mi się wydaje, że to bez sensu:/ Z wszystkich objawów na owu wskazywała u mnie tylko temperatura (czyli innych nie było), a jak widać jest ona spowodowana nadczynnością potabletkową:/ (przyspieszenie metabolizmu = wzrost PTC)
i spokojnie czekaj na wizytę (pewnie rzeczywiście tę dawkę Ci zmniejszy) W ogóle się dziwię, że tak zaczął wysoko - 75, chyba żeby szybciej zbić TSH? Ja też już mam wyniki z dziś -niby dobre, choć ostatnio TSH miałam lepsze, ale robiłam w innym laboratorium, więc może też stąd ta różnica. A więc: progesteron - 36,89 ng/ml (22 d.c.; norma fl - 1,7-27); TSH - 1,72 uU/ml ; FT3 - 4,87 pmol/l (norma: 3,1-6,8); FT4 - 18,2 pmol/l (norma: 12,00-22,00). Wynika z tego,że niedomogi lutealnej to ja nie mam na pewno
Nie chcę się nakręcać, że podwyższony progesteron oznacza +, tylko cierpliwie poczekam do soboty (16 dzień fl) i przed wyjazdem na Święta zrobię sobie teścik
Wyniki tarczycy chyba w miarę ok, mogłyby być bardziej idealne, ale cóż - po Waszych wypowiedziach widzę, że i tak mam szczęście z od razu dobrze utrafioną dawką Euthyroxu
sensownie to brzmi. Pewnie najlepiej robić zawsze komplet tylko ile to kosztuje
właśnie zerknęłam na Twoje wykresy i faktycznie też masz tak dziwnie, że hormonu tarczycy (ft4) stosunkowo mało nawet przy bardzo niskim TSH...kurde czy w ogóle ktoś to ogarnia?!? A co sądzisz na ten temat...mi się wydaje, że u mnie skoku nie było tylko ta temp wzrastała, bo szło trochę w nadczynność (no teraz to już nie wiem czy to nadczynność, bo faktycznie tylko niskie TSH, ft4 - ładne). Nic Ci na ten temat atomciu nie wiadomo czy nad- i niedoczynność może mieć to wpływ na PCT?