Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

Wiadomo, że leki obniżają poziom hormonów, podwyższając tym samym poziom TSH, a co z tymi przeklętymi przeciwciałami ??????
Ale może to jeszcze za wcześnie... Nie wiem, mam mieszane uczucia co do tego wszystkiego. Zaczynam się zastanawiać czy nie mam jeszcze czegoś innego oprócz tej tarczycy. Myślałam że będę wulkanem energii, że skórę nie będę mieć w końcu wysuszonej, a tu nic z tego... Zobaczymy co pokażą badania
5 kłuć, bo Pani żyły nie widziała
mimo, że pół litra wody wypiłam wcześniej. No ale TSH piękne – 1,040 (norma 0,400 – 4,00). Zrobiłam przy okazji morfologię i wszystko w normie poza lekko podwyższone RDW-CV i lekko obniżone eozynofile. Może któraś z Was wie co to oznacza?
).
Ponieważ przy dawce 30mg leku na dobę w ciągu prawie 2 miesięcy ft4 spadło za mocno, lekarz kazał zmniejszyć do 20mg na dobę, ale ja samodzielnie zmniejszyłam aż do 15mg na dobę. To było przed operacją i bałam się, że jak będzie za niskie ft4 to mi znowu termin przełożą, a przez kilka brania tak dużo mniejszej dawki ft4 poszło troszke do góry. Teraz nadal biorę 15mg na dobę, ale we wtorek se "trzasnę"
TSH i ft4 i będę dalej eksperymentować z dawką leku samodzielnie, bo co więcej mi lekarz powie... A i stówkę zaoszczędzę

A robiłam ft4, testosteron, DHEA-s i tsh -chociaż to dla siebie bardziej bo lekarz chciał tylko te trzy pierwsze. No wiem, że może trochę przesadzam w końcu dopiero od 6 dni biorę całą tabletkę. Tak mi kazał brać, stopniowo wprowadzać hormony. Trochę niecierpliwa jestem
Zobaczę w poniedziałek co wyjdzie w badanich, nie mogę się doczekać...
czyli działa widzisz
tylko po malutku, bo i małą dawkę brałaś. Zwiększysz dawkę i zobaczysz, że będziesz się czuć zdecydowanie lepiej i może, może
no wiesz...Ja powiem Ci szczerze, że też najlepiej się czułam jak miałam TSH poniżej 1. A u Ciebie widzę, że i ft4 ładne:) Jak jeszcze obniżysz TSH to i ft4 wzrośnie, bo przy planowanej ciąży to zdecydowanie lepiej, żeby wyższe było (tzn nie że masz za niskie, ale zawsze lepiej, żeby hormonu tarczycy było sporo..."w zapasie dla dzidzi";), ale i tak jest pięknie:) A co to jest DHEA-s?
I od razu lepiej się czuję. Może to z psychiką było coś nie tak... Dookoła tyle dzieci a mi już zegar tak mocno tyka
Tak myślę, że jak TSH z 4,6 spadło o ponad połowę przy braniu jednej tabletki to pewnie jak teraz będę brać 1,5 tabletki to będzie idealnie
Sprawdzę jeszcze na początku czerwca czy już jest idealnie, ale starania już zacznę
lepiej kuć żelazo póki gorące
Ja to się tak zastanawiam coraz częściej, czy to tylko ja jestem takim wybrykiem natury, że w ciążę dałam radę zajść tylko przy podwyższonym TSH?
Na mnie obniżenie TSH miało odwrotny skutek
Może się nie znam, ale przyznam szczerze, że nigdy nie słyszałam o Hashi przy nadczynności. Owszem zdarza się, że pacjentka popada w nadczynność, bo bierze leki i z niedoczynności popada w nadczynność, ale żeby nadcz. była wyjściowa przy Hashi? Hmmm.... skoro masz nadczynność faktycznie i wysokie przeciwciała, to ja pokusiłabym się jeszcze o zbadanie TRAb, bo czasem się zdarza, że Graves-Basedov występuje razem z Hashi, a G-B jest właśnie przy nadczynności.