Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mało tego. Zaczęłabym właśnie od tarczycy, bo ona też często odpowiada za za wysoką prolaktynę. Znaczy się niedoczynność i za wysoka prolaktyna często idą w parze. Obniżysz TSH to i pewnie prolaktyna spadnie
wiem, że to śmiesznie brzmi i jak mi to endo powiedział, to prawie mu w twarz naplułam ze śmiechu, ale chyba to prawda, skoro gin potwierdził :) Więc warto wziąć to też pod uwagę dzień przed badaniem i nie drażnić tych partii ciała
Ja miałam prolaktynę taką samą jak ty. Ginka kazała poczekać miesiąc, bo akurat miałam duży stres i jeśli wynik byłby powyżej 30 to miałam brać bromergon. Na szczęście w międzyczasie zaszłam w ciążę i nie było to konieczne 

Zbija lub podwyższa się hormony tarczycy, żeby wyregulować TSH, prawda?

_K_i_n_g_a_
o ile wiem w niedoczynności nie ma takich przeciwwskazań, więc spokojnie
Jeśli jest niewielka to owszem, bo w razie ciąży lekarz zdąży jeszcze w miarę szybko uregulować TSH (tak jak np. było u mnie, chociaż lekarz i tak zalecał obniżenie TSH do co najmniej 2) ale jeśli już jest trochę więcej ponad normę to zwykle zakazują. Ja np. miałam normę do 3,7 a TSH miałam 6,8 i też miałam zakaz na starania.
w każdym razie starałabym się, a swoją drogą brałabym Euthyrox w dawce zaleconej przez lekarza. Albo uda się przy wyższym TSH, albo przy niższym. Na pewno zaraz w dniu kiedy zobaczyłabym dwie krechy na teście poszłabym na badanie krwi i zbadała TSH, ft3 i ft4. A na twoim miejscu zrobiłabym jeszcze przed ciążą aTPO i aTG żeby wykluczyć Hashimoto. A jaka jest twoja norma na TSH?Pierwsze słyszę, żeby przy niedoczynności lekarze pozwalali na starania