Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
czy przy wysokim Tsh i w normie ft3, ft4, tpo i tg można już wprowadzić leki czy czeba mieć koniecznie zrobione usg
progestron w 20 dniu cyklu
Dostałam polecenie kontroli w piątek i to by było po 4 dniach brania leku.
mi lekarz kazal byc na czczo i nie brac lekow.
Robisz kontrolę po 4 dniach przyjmowania leków? Jeśli tak, to to dziwne jest... Miarodajny wynik otrzymuje się po min. 4-6 tygodniach przyjmowania hormonów
nie no odstawiać sama nie mysle, ale marze by już zakonczyc to, dawke osteteczna miałam 75, po porodzie, pol roku po obniżono mi na 50 no i swieze wyniki mam takie jak napisałam, a orientujesz się jakie normy sa dla niemowląt? mój mając 3mce miał TSH 3,5 Kakai nie odstawiałabym leków na własną rękę. Skonsultuj to z endokrynologiem, który w oparciu o Twoją historę choroby zadecyduje czy powinnaś nadal przyjmować leki.To że wyniki w ciąży ci skakały jest zupełnie normalne. Natomiast wyniki przed końcem 1 trymestru są najbardziej skaczące i np. moja doktor w ogóle nie brała ich pod uwagę (w 1 trymestrze w ciąży popadłam w nadczynność), po to by ustabilizować się w 2 i 3 trymestrze. I pewnie też wtedy zaczęłaś przyjmować docelową dawkę N50. W nadczynność nie popadłaś więc wydaje mi się, że dawka jest odpowiednia, chociaż TSH powinno być bliżej do 1 niż do 2. Co do wyniku mojego synka to gdzieś w około 7 miesiąca miał wynik TSH 2,27.--
ale marze by już zakonczyc to
a orientujesz się jakie normy sa dla niemowląt? mój mając 3mce miał TSH 3,5
Wg naszej dziecięcej endo dla dziecka ponad miesięcznego norma do 4.--
noz akonczyb brac Euthyrox, bo w końcu te kobiety co braly w ciąży, po ciąży daza do wyrównania hormonów, bez kitu miałabym brac całe zycie bo w ciąży mi wariowały? Ale, kochana co zakończyć? Leczenie lewotyroksyną najczęściej jest dożywotnie. Twoja dawka N75 w ciąży nie była może super wysoka, ale też nie była jakaś niska, co mogłoby świadczyć o naprawdę delikatnej niedoczynności.
synek miał niecałe 8 miesięcy, wynik TSH 2,78 norma mojego laboratorium 0,73-8,35a Twój lab nie podał Ci norm?
norma mojego laboratorium 0,73-8,35a