Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bo w końcu te kobiety co braly w ciąży, po ciąży daza do wyrównania hormonów, bez kitu miałabym brac całe zycie bo w ciąży mi wariowały?
A przed ciążą badałaś TSH i wszystko było w normie?
że jak sie zaczyna brac leki na tarczyce to potem sie je bierze przez całe życie
Tsh - <0,05 ulL/ml norma 0,4-4,0
Ft3 - 7,18 pmol/l norma 4,0-8,3
Ft4 - 24,81 pmol/l norma 9,0-20,0
Anty-tpo 408,4 IU/ml norma 0,0-8,0
Badania zrobilam sama poniewaz obawialam sie, ze cos moze byc nie tak, ze wzgledu na rozregulowanie cyklu miesiaczkowego. Odstawilam plastry anty w styczniu i moglabym miec nieregularnie okres ale teraz czekalam na miesiaczke 37 dni i poprzedzily ja 4 dni plamien. nigdy wczesniej nie mialam plamien przed okresed, dlatego zaczelam na wlasna reke robic wyniki. Z objawow dodatkowych, podejrzewam ze wypadanie wlosow i nadmierna potliwosc zwlaszcza w sytuacjach stresowych. Nie wiazalam wczesniej tych problemow ale teraz sadze, ze moze to byc powiazane. Z waga nie mam problemow, jestem szczupla.
doti28: że jak sie zaczyna brac leki na tarczyce to potem sie je bierze przez całe życie
Niekoniecznie, wszystko zależy od sytuacji/choroby. Ja miałam mieć próbę odstawienia leków, ale niestety się nie udało. Moja siostra brała (w okresie dojrzewania) i od dawna już nie bierze.
Kakai , a jak było z Twoim samopoczuciem przed ciążą?Ja miałam podobne wartości do Twoich, też przed ciążą zaczęłam euthyrox, ale właśnie u mnie jeszcze dochodziło takie jakby ciągłe uczucie zmęczenia, zimna...Pytałam teraz gin-endo co robimy po porodzie i on zaproponował , żeby odstawić, wiec przypomniałam mu o tym moim samopoczuciu więc póki co biorę sobie najmniejszą dawkę E25
anty tpo miałam 998
udało się po słowach lekarza zaszłam

3 miesiące po porodzie i biore 100 euthroxu a tsh mam 0.001 więc prawie wcale
I jestem prawie w normie.
każdy organizm jest inny więc może reagować różnieZgadza się - ja przy tsh 4,8 miałam zablokowaną owulację "na amen". Ale są dziewczyny, które przy wyższym normalnie jajeczkują. Po lekach na pewno będzie lepiej. Powodzenia.