Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
bo w końcu te kobiety co braly w ciąży, po ciąży daza do wyrównania hormonów, bez kitu miałabym brac całe zycie bo w ciąży mi wariowały?
A przed ciążą badałaś TSH i wszystko było w normie?
że jak sie zaczyna brac leki na tarczyce to potem sie je bierze przez całe życie
Tsh - <0,05 ulL/ml norma 0,4-4,0
Ft3 - 7,18 pmol/l norma 4,0-8,3
Ft4 - 24,81 pmol/l norma 9,0-20,0
Anty-tpo 408,4 IU/ml norma 0,0-8,0
Badania zrobilam sama poniewaz obawialam sie, ze cos moze byc nie tak, ze wzgledu na rozregulowanie cyklu miesiaczkowego. Odstawilam plastry anty w styczniu i moglabym miec nieregularnie okres ale teraz czekalam na miesiaczke 37 dni i poprzedzily ja 4 dni plamien. nigdy wczesniej nie mialam plamien przed okresed, dlatego zaczelam na wlasna reke robic wyniki. Z objawow dodatkowych, podejrzewam ze wypadanie wlosow i nadmierna potliwosc zwlaszcza w sytuacjach stresowych. Nie wiazalam wczesniej tych problemow ale teraz sadze, ze moze to byc powiazane. Z waga nie mam problemow, jestem szczupla.
doti28: że jak sie zaczyna brac leki na tarczyce to potem sie je bierze przez całe życie
Niekoniecznie, wszystko zależy od sytuacji/choroby. Ja miałam mieć próbę odstawienia leków, ale niestety się nie udało. Moja siostra brała (w okresie dojrzewania) i od dawna już nie bierze.
Kakai , a jak było z Twoim samopoczuciem przed ciążą?Ja miałam podobne wartości do Twoich, też przed ciążą zaczęłam euthyrox, ale właśnie u mnie jeszcze dochodziło takie jakby ciągłe uczucie zmęczenia, zimna...Pytałam teraz gin-endo co robimy po porodzie i on zaproponował , żeby odstawić, wiec przypomniałam mu o tym moim samopoczuciu więc póki co biorę sobie najmniejszą dawkę E25
anty tpo miałam 998
udało się po słowach lekarza zaszłam
3 miesiące po porodzie i biore 100 euthroxu a tsh mam 0.001 więc prawie wcale
I jestem prawie w normie.
Zgadza się - ja przy tsh 4,8 miałam zablokowaną owulację "na amen". Ale są dziewczyny, które przy wyższym normalnie jajeczkują. Po lekach na pewno będzie lepiej. Powodzenia. każdy organizm jest inny więc może reagować różnie