Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ale chyba ciut za szybko spadło?
Tak azniee przeciwciała aTPO ujemne, aTG nie miałam robionych.
Tak, podobno wiarygodny wynik uzyskuje się po 6 tygodniach na danej dawce. W tym układzie po 6tygodniach będziesz pewnie w nadczynności, więc ja bym skonsultowała z lekarzem, na jaką dawkę przejść- może naprzemienną 50 i 75 np.
Isiula, ja miałam podobną sytuację jak Ty. Moje TSH po leczeniu nadczynności wynosiło 96. Lekarka odstawiła mi wówczas Thyrozol (brałam wtedy 20 mg) i dała eythyrox 25. Po trzech dniach miałam TSH około 25. Na początku spadało w tempie gigantycznym, potem już znacznie wolniej choć miałam systematycznie zwiększaną dawkę euthyroxu, ale tym razem już po trochu. Do TSH odpowiedniego do starań o dziecko udało nam się dojść dopiero po pół roku.
Wciaz jestem pobudzona i czuje sie fatalnie, do tego od 3 dni mam straszne bole glowy... Jutro ide zrobic wyniki tsh i boje sie pomyslec co to bedzie jak tsh znowu mi wzrosnie...
Na moje oko to klasyczne objawy nadczynności, ja miałam straszne kołatania serca i wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem przełomem tarczycowym.
Zrób koniecznie badania ft3 i ft4. TSH jest mało wiarygodne, bo zazwyczaj narasta/spada powoli, a widać po Twoich objawach, że najpewniej przeszłaś już w nadczynność.
Poza tym TSH 3,3 wcale nie jest takie wysokie.
Biorę teraz Euthyrox naprzemiennie 75 i 37,5