Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Moja Nina piszczy jak szalona jak widzi gołe piersi i woła "błaaa" musze jej dac pocalowac. Ale nie zasysa... nie chce, nawet jakby nie pamietala...
ostatnio ja zapytalam czy tam jest am to mi mowi ze nie i zdziwiona... a my dopiero miesiac po odstawieniu - a pytslam ja juz wczesniej.
Tak się zastanawiam dlaczego dziewczyny odstawiacie już dzieci od piersi?

młoda ciągnie tak,że jeszcze miesiączki nie dostałamto mi spędza sen z powiek bo też nie miesiączkuje jeszcze.strach w oczach mam i nie wiem czy już czas to sprawdzic.choć nie dopuszczam możliwości zajścia w ciążę absolutnie

Tak się zastanawiam dlaczego dziewczyny odstawiacie już dzieci od piersi? czujecie, że to jest już ten moment czy do pracy wracacie? Widziałam wyniki badań kilku mam karmiących powyżej roku i te wyniki są rewelacyjne, fantastyczne i wspaniałe!!!
Ja niedługo wracam do pracy ale odstawiać nie zamierzam i mam zamiar to wszystko pogodzić ze sobą. A młoda ciągnie tak,że jeszcze miesiączki nie dostałam
--
fajnie jest poznać odmienne zdanie, co kim kieruje w postępowaniu
wiem, że to tylko forum i można różnie różne rzeczy odbierać.
Tak się zastanawiam dlaczego dziewczyny odstawiacie już dzieci od piersi? czujecie, że to jest już ten moment czy do pracy wracacie?
przez tak zadawane pytania stawiana jest w pozycji osoby, która ma się jakoś usprawiedliwiać.

Po prostu zwykłe pytanie 

Widziałam wyniki badań kilku mam karmiących powyżej roku i te wyniki są rewelacyjne, fantastyczne i wspaniałe!!!
Tzn. Nie mowie, ze to nienormalne czy cos, tylko próbuje postawić mojego Filipa na miejscu MIsi i nie mogę tego ogarnąć w mojej wyobraźni 
No ale ja karmiłam 13 mcy i Filip sam, z dnia na dzien sie odstawił, wiec nie mogę sie wypowiadać w sprawie długiego karmienia, bo nie mam doświadczenia w tej sprawie
Powiesz coś więcej?
a ostatnio poszła się bawić z zupełnie obcą kobietą na zjeżdżalnię

zresztą, trafiłam kiedyś na kobietę, która pracowała w laboratorium wykonującym analizę włosów. Bez porównania lepiej wypadały dzieci karmione piersią w drugim roku życia. Tłumaczyła to tym, że jeszcze dzieciaki mają nie do końca rozwinięty układ pokarmowy, nie wszystko się wchłania z gorzej rozdrobnionego pokarmu, a mleko matki wchłania się bardzo dobrze, co wpływa na ogólny stan organizmu. Oczywiście, dzieci odstawiane nie umierają z niedożywienia, żeby nie było
więc, MamoKasi, jak wszystko z córką ok, to odpuść jeśli Ty masz wolę jeszcze pokarmić. A może ona woli owoce i kasze zamiast mięsa? Może teraz potrzebuje więcej węglowodanów i energii a mniej białka do wzrostu? Próbuj, trzymam za Was kciuki 

jedz tak, żebyś miała siłę i chęci na zajmowanie się Adasiem 
głębokie trzy oddechy i na głęboką wodę diety dziecka
wrzuć na luz i uśmiechnij się do Kasi
Dziewczyny porazdzcie co mogę jesc karmiąc piersią?
już dzisiaj są ok.
chyba przez jajko albo jabłko