z tymi cenami zabawek to faktycznie jest tak ze w okolicach mikolajek i dnia dziecka drozeja na allegro ale w hipermarketach jest wtedy wiecej promocji :)
ja na razie mysle o dniu dziecka i pewnie to beda pierdolki rzedu 40zl nie drozej bo dla naszych dzieci i dla chrzesniakow cos kupic trzeba... a na 1 urodziny Krzysia tez jakis drobiazg pewnie bedzie bo na drewniane klocki jest za maly a samochdziki cos sis mowila ze mu jakies przywiezie...
Ja w mojej mieścinie nie mam żadnych sklepów z dziecięcą odzieżą markową i zabawkami - z reguły kupuję na allegro lub jak jestem na Śląsku [albo wyręczam się siostrą ;p]. Jednak teraz uderzymy do Łodzi do MANUFAKTURY - lubię tą galerię ;D
Ewa kwestia gustu i upodobań - ja kupuję już takie na wyrost aby posłużyły na dłużej no i dzieciaki bawią się więc raczej widzę zadowolenie no i mam pewność z udanych zakupów ;p
ja natomiast ,nie kupuje ,mala ma malo zabawk, M juz chce domek do ogròdka u tesciòw kupic a ja na to ,ze bardzie wesolo jest zrobic namiot z kocòw ,jak to kiedys sie robilo...domek ,dla lalek ,tez lepiej z kartonu zrobic..oczywiscie ,bez przesady jak dziecko ,bedzie cos b chcialo,to mikolaj przyniesie...
Myszorko poza tym ze ta zabawka jest mocno kolorowa to nie ma dla mnie w niej nic odkrywczego... mula jest duzo bardziej skomplikowana i moze dostarczyc dziecku wiecej doznan, moim zdaniem jest bardziej odkrywcza...
ewa74: fajne te zabawki,ale wiekszosc to zbetny wydatek...
Ewa - czemu uwazasz ze zabawki sa zbedne?? czym sie bawi lub bedzie bawila Veve??? zabawki z kartonu czy z kocy tez zaistnieja zobaczysz... na wszystko przychodzi wlasciwa pora... owszem nie mozna przestymulowac malca zbyt duza iloscia bodzcow (a tym samym duza iloscia zabawek) ale ja uwazam ze zabawki (nie tylko te kupowane ale tez przez rodzicow robione) odgrywaja istotna role w edukacji maluchow... dzieci odkrywaja swiat, wcielaja sie w nowe role, poznaja rozne faktury materialow i dzwieki... nie wiem jak ty ale ja w dziecinstwie mialam zabawki i moje dzieci z umiarem ale tez sa nimi obdarowywane...
a my tych edukacyjnych takich mamy dwie :) muzyczny ocean i garnuszka :) a tak to ma jakies klocki klocuszki pare miskow i jakies inne pierdoły plastikowe :) wszytsko to lezy w pudełku a Kacper woli butelki kartonowe pudełka i miotełke :)
znalazlam tez fajne wiatraczki - szkoda ze takich nie ma w sprzedazy u nas tylko same odpustowe bo na balkon bym chetnie kupila a nie znowu jakims srebrny w doniczke przyjdzie mi wetknac
Aniu ja pokazałam przykład że są kolorowe zabawki typu mula a na allegro jest ich pełno i różne stopnie trudności, a w tesco widziałam taką kwadratową zabawkę za 50zeta i bardziej nbogata niż mula ale juz miałam mula. Co do skarbonek ja mam tradycyjna swinkę z porcelany czy z glinki i jest wesoła, tylko kiedy się jej brzuszek napełni??
Magg mysle ze to dla ciut starszych dzieci niz roczniaki ale moze sie myle... my planujemy trase pokonac noca tak zeby dzieci spaly. czeka nas ok 6godzin jazdy wiec ok 2rano bysmy wyjezdzali
Magg a widzialas to cos w realu? bo ja rozumiem ze tam mozna niby tym samochodem jezdzic tak? no to jesli jedna droga (plansza) jest to dziecku to sie po 10min znudzi.
fajne - takie kolorowe - wiosenne! Trzeba cos pomyśleć ...! Ale ja to narazie musze pomyśleć czym osłonić barierki na balkonie , żeby Oliwka nie wyrzucała zabawek i nie wkładała główki pomiedzy szczebelki...???
IWA Ja miałam siatkę plastikową kupioną w ogrodniku z takimi małymi oczkami.. Wcześniej służyła przed wylatywaniem kota z balkomu, potem jak pies był mały a teraz wymieniamy na nową właśnie aby Julcia zabawek nie wyrzucała... Jest świetna i super się sprawdza.. znajdę zdjęcie psa na balkonie jak jest ta siatka to wyślę Ci!
Kurcze - dziewczyny - pomóżcie! Chrzestny Oliwki wypytuje juz co sprezentować małej na roczek i juz sama nie wiem. Moja siostra kupuje jej rowerek, moi rodzice maskotkę na biegunach, a my juz zakupiliśmy szczeniaczka-uczniaczka. Narazie więcej pomysłów nie mam, poza drewnianymi kockami, ale to chyba jeszcze za wcześnie. Co jeszcze można jej kupić, chcieli huśtawkę, ale Oliwka juz się huśta, bo juz kupiliśmy! I co teraz ...???