dziewczyny czy ktoras z was ma stolik edukacyjny? moja kolezanka chce koniecznie kupic swojemu chrzesniakowi i pyta o rade ale ja nie widzialam zadnego z nich w realu. takze liczymy na wasze opinie :)
My niedaleko mamy taki plac zabaw z zabawkami tego typu:) jest ooooooogrooooomny- podzielony na części w zalezności od wieku dzieciaków. I z pianką na podłozu, więc super bezpieczny :)
jakiś tydzień temu szukałam sobie informacji na temat bezpiecznych placy zabaw... te wszystkie w pobliżu mojego osiedla są wysypane kamyczkami - wg mnie to porażka. Będąc na nim z Julcią ona chciała je łapać i do buzi wkładać poza tym są bardzo brudne a często widzę koty czy psy załatwiające się na nie! Starsza młodzież wieczorami jak siedzi to ma w zwyczaju rozsypywać je na trawę poza tym młodsze dzieci też się rzucają i to wygląda nieciekawie. Do tego wszystkiego tzn lokomotywa jest zdewastowana. Brakuje jej w większej części daszku służącego jako zadaszenie, jest poniszczona... powinni o to dbać jeśli pobierają do lokatorów comiesięczne opłaty za czynsze.
Krzys doczekal sie swoich 2 pierwszych aut - tonka straz pozarna i wywrotka z fisher price o ile TOnka sluzy do obgryzania o tyle wywrotka jezdzil na zasadzie - ja ja pcham i na czworaka za nia lece :)
wywrotka wydaje rozne dzwieki po nacisnieciu kierowcy (sygnal cofania, trabienie, odglas silnika i wesola muzyczka) a na "pace" jest ladunek piasku ktory w kazdej chwili mozna zrzucic lub zaladowac :) Krzysko ma super frajde takze polecam :)
Dziewczyny jakie macie zabawki do kąpieli - co maluchom sprawia najwięcej frajdy ?? Fajne to :D
Niezwykle kolorowy rak-pryskawka SASSY z morskimi przyjaciółmi sprawi, iż kąpiel Twojego Maluszka zamieni się w niezwykłą, wodną przygodę! Wystarczy nacisnąć wesołego raczka by wprowadził on w ruch pryskającą wodą, zamkniętą w przezroczystym akwarium rybkę. Morscy przyjaciele raka: rozgwiazda i ślimak zadbają, by uśmiech nie zniknął z twarzy Malucha ani na chwilę. Zabawka doskonale rozwija psychomotorykę i wyobraźnię dziecka.
Iwa kupie coś ale pomysłu brak, na urodziny dostał bujak z little tikes i klocki lego duplo, chyba mu jakies autko kupie bo ostatnio nawet się zaczął bawic tylko crash testy tez już zrobił i mam "małą dziure" w ścianię,
No własnie nie wiem i w związku z tym musze udać się do firmowego sklepu. Bo chyba jednak wolałabym zestaw drewnianych klocuszków, sa duże i Nie możliwe do połknięcia, a DUPLO może kiedyś...?!
Mój M coś wczoraj mówił o takim stoliku dla Oliwki. Nie wiem co o tym myśleć. Pewnie spodobałoby się jej, bo uwielbia różne przyciski, lubi jak coś gra i świeci (teraz męczy swój rowerek który ma opcję grania i świecenia). Ale czy opłaca się kupić coś takiego dziecku, co o tym myślicie???
Ania przecież zadaszenie jest z góry a nie po bokach więc dlaczego zaraz zaduch .... woda by była no i dzieci mogłyby cały dzień siedzieć w wodzie... słońce przy okazji nie spali :) dla mnie suuuper!!!!
Mnie tez się bardzo podoba i uważam , że wcale nie zaduch. Z góry zakryte co daje cień i tak jak pisze Lady można długo siedzieć, a już napewno jak się postawi w cieniu! A po bokach wiaterek hula! Muszę się zastanowić, może na działkę, bo tam dużo czasu spędzamy!?
Izunia pamietam ze kupowalas chlopcom takie samochodziki z fishera kiedys,fajne one sa? daj znac czy chlopcy sie nimi chetnie bawia bo chrzestna chce takie kupic Krzysiowi a ja nie mialam jak ich pomacac