Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
To, że nie grymasi i nie wydziwia nie oznacza w moim przykładzie tego, że zjada bez szemrania wszystko, co jej się poda (jak nieistniejące idealne dzieci wg naszych babć czy cioć), ale to, że bez oporów próbuje nowych potraw czy produktów i może sama zdecydować czy jej to odpowiada, czy też nie.

3) Te kaszki czy płatki ryzowe, to jakies specjalne sa dla dzieci czy taką zwykla kaszkę mannę dodać?
Zwykła manna, manna orkiszowa, drobna kaszka kukurydziana, kasza jaglana - to wszystko się przygotowuje szybko i bez problemów, i jest o niebo zdrowsze dla takiego dziecka.

I co łyzeczke takie kaszki do zupki i podgotowac tak?
Ja tam nie widzę w składzie maltodekstryny, przynajmniej w tej kaszce, którą akurat mam w domu.
A z ciekawości- po co do kaszek dodaje się masło? Ewuni czasem robię kaszę manną- na opakowaniu też jest napisane, żeby dodać masło
Dziewczyny - głupie pytanie - czy tą kaszkę podajecie w butelce? Zastanawiam się, czy potrzebny jest smoczek o większej średnicy?

Zjedzcie mnie, ale nie rozumiem -skoro dziecko je łyżeczką, to po co proponować kaszkę przez smoczek?A argument, że dziecko jest bardzo zmęczone i nawet nie chce już siedzieć, to dla mnie znak, że to nie jest pora na jedzenie
Dziewczyny, jakie kasze (do dań obiadowych) polecacie dla roczniaka karmionego piersią?
erwoną soczewicę ugotowaną z ryżem, dosmaczoną oliwą z oliwek

A ja mam pytanie czy kleiki ryżowe sa tylko takie dla dzieci? (typu Nestle, Bobovita)?.
Na opakowaniu napisane jest, że moze zawierać sladowe ilosci glutenu, soi, orzechów, mleka..

]
Nie zadlawi sie?