Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a nie zeby jadlo 3 pelne posilki zamiast mleka
Dziewczyny, mam pytanie o PAROWAR.
Jestem zła na siebie, że nie sprawdziłam drugi raz ale do głowy by mi nie przyszło....
okazało się, że oni tam dodali 30% mleka i 3% śmietany!!
Dokładnie byłam w szoku, kurcze myślałam, że to jest tak, że oni to robią w oparciu o jakieś dane dotyczące tego jakie produkty kiedy można wprowadzać a tak nie jest. Najlepiej jak ma się swoje warzywa z działki to samemu przygotowywać, bo nie zdziwiłoby mnie to jakby nie wpisywali na etykiety innych rzeczy, które dodają jak dla mnei to przegięcie ze strony firmy, która wyprodukowała takie jedzonko
Same nie czytacie etykiet a po kimś jedziecie od razu. Jak będziecie czytały to znajdziecie.
jak dla mnei to przegięcie ze strony firmy, która wyprodukowała takie jedzonko dla tak małego dziecka - jak tak dalej pójdzie to zaczną proponować kotlety dla noworodków
ja konsultowałam to z pediatrą, mówiła, że można pomału wprowazać przeciery z warzyw itd wydaje mi się, że lepiej sięgnąć po taki słoiczek niż kupić samemu jakąś marchewkę czy jabłuszko( oczywiście niby nie pryskane itd) i podać dziecku. Te warzywa i owoce są z upraw ekologicznych, ale wiadomo jaki jest dzisiejszy rynek: kasa i kasa, ale to i tak mniejsze zło, bo nie każdy ma ogródek czy sad gdzie sam sobie hoduje warzywa czy owoce Że dla Was ważniejsze jest to, co jest napisane na etykiecie słoiczka
skoro wszystkie podręczniki trąbią o tym,że dietę należy rozszerzać po skończonym 5/6 m-cu życia?
A nie jest wg Ciebie przegięciem,że firmy w ogóle produkują jedzenie, którym polecają karmić 4-miesięczne dziecko, skoro wszystkie podręczniki trąbią o tym,że dietę należy rozszerzać po skończonym 5/6 m-cu życia?
Podręczik nie kazdy ma, a w mediach wciąż zdarza się znaleźć info o tym, że dziecku na poiersi rozszerza się owszem, po 6 mcu, ale temu na MM już po 4.
A jeszcze tak zapytam odnośnie tego, bo nie mam pojęcia jak to jest, że WHO zmienia co jakiś czas zalecenia? Rozumiem, że medycyna się rozwija itd, ale jak przed tym 2003 rokiem dawało się dziecku od 4 miesiąca, to wtedy było to dla niego odpowiednie tak? a później już nie? Poważnie pytam, bo nie wiem czy to chodzi o to, że teraz lepiej wiadomo jak brzuszek dziecka reaguje na to czy jak? Teraz jest tak a za kilka lat będzie znowu inaczej... i jak tu nadążać? W 2003 roku WHO zmieniło zalecenia dotyczące wprowadzania stałych pokarmów z 4mż do 6 mż ale w UK (w Polsce pewnie na tej samej zasadzie)
Dokładnie, kiedyś to w ogóle nie było mieszanek i dziecko karmione było rozcieńczonym krowim mlekiem i słyszałam też o takich cudach robionych dla dzieci, że głowa mała a dzieciom nic nie było
Dokładnie, kiedyś to w ogóle nie było mieszanek i dziecko karmione było rozcieńczonym krowim mlekiem