Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Chciałam 2 posiłki mleczne zastąpić tymi warzywnymi...
Ja bym na BLW z chęcią przeszła od razu, ale muszę zarabiać, więc nie ma opcji, że będę siedziała i cyckowała do 9 miesiąca, czy kiedy tam mały usiądzie...
masz racje, choc mozliwe, ze twoj maly niedlugo juz bedzie siedzial, zacznie wyciagac rece po "wasze" jedzenie, i czekanie do 9 miesiaca nie bedzie wtedy konieczne
dziecko nie jest chore, zeby lekarz musial mi dawac recepte z napisanym co i kiedy podawac mojemu dziecku.
Inaczej jest jak dziecko ma alergię
od tygodnia zaczyna grzebać mi w talerzu.
a jak oblizał sam palec po pomidorówce
Nie wyobrażam sobie, żeby ugotować 2-3 gramy suchej kaszki - jak? W końcu mannę gotuje się 5 minut! W szklance w mikrofali? Bo garnka takiego miniaturowego to ja nie mam i w życiu nie widziałam... Albo inna opcja - zagotować kaszkę w zupce? Ale zupki jest 130 g, więc kasza chyba wessie podczas gotowania całą wodę z zupki. Dodać wody do tego?
Czyli może być na mleko 37 stopni wrzucona i tyle? Ona nie pęcznieje?
:D najwidoczniej to dobre.
Dziewczyny a czemu gruszke mozna dopiero w 7 lub 8 miesiacu? Bo jablko wczesniej niby nie?
A kompot z gruszek?
Przyznam szczerze, że nie chciałabym dawać jej słoiczków.
pierwsze słyszę, że gruszkę dopiero w 7 miesiącu można. Podawałam już od 5-go (gotowaną) i było ok.
Z tego co słyszałam to od 6 mż rozszeża sie diete dziecia karmionym wyłącznie mlekiem matki.
A u nas jest mieszanie.
Wydaje mi sie że lepiej ponieważ Hania może nie miałaby nadwagi ( tkanki tłuszczowej
Na początku dobrze zachować kilkudniowe (np. tygodniowe) odstępy pomiędzy wprowadzaniem poszczególnych pokarmów.
jesli jezynka zacznie rozszerzac diete w 6 miesiacu, tego problemu nie bedzie miala (chociaz zalezy, jaka droge rozszerzania wybierze). po co wiec komplikowac sobie zycie?
Czy prawidłowo nie powinno się zaczynać od kaszki w 5 miesiącu? A tak w ogóle wiem, że zaczyna się od małych ilości, ale nigdzie nie piszą w jakim tempie zwiększa się porcje?