Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Czy dzieciom powinno się kaszki podawać z jakiegoś względu?
jak dałam mu kilka dni temu słoiczek dla dzieci po 6 miesiącu
ja bym nawet spróbowała go do krzesełka, może tam też usiedzi
a co do tego słoiczka od 6-go miesiąca - może tam było mięso jakieś ?
kiedyś ktoś pisał, ze dziecko pierwszy słoiczek mięsny też wyrzygało
może to to ?
opędzlowała ojcu baraninę z kebaba
jeśli dziecku wystarcza mleko w postaci mleka t
a czemu pytałam ?
bo mój Nin nie zje żadnej kaszki, ni cholery
ani w butli, ani łyżeczką, ani takiej, ani srakiej, nawet słodkiego gówna z Bobovity nie chce
także jest dzieckiem zupełnie bezkaszkowym i bezkleikowym i nie widze, żeby jej coś z tego powodu było
eno jakie osiem ?!
co Ty tak tego Krasnala postarzasz matka ?
Aaaaha, czyli wynika z tego, że jeśli Krasnal po słoiczku juz nie chce mleka to nie muszę się przejmować? Bo on po słoiczkach nie chce "zapijać" już.
Bo on po słoiczkach nie chce "zapijać" już. Wychodzi na to, że mleko dostaje rano, wieczorem i przez całą noc ;) Czyli jak dziecko samo odrzuca pierś to nie muszę się na mm przerzucać? Czy powinnam?
Jedynie na samym początku po "normalnym" jedzeniu chciał cyca, ale było to na etapie kiedy próbował jedzenia, a nie najadał się.
Jedyne co, to jeśli mały ograniczył sobie mleko, to zwróć uwagę na dietę, w sensie, żeby mały dostał wszystkie te składniki, które powinien dostać. Bo to nie tyle mleko jest niezbędne, co składniki, które dostarcza
tyle, że na tej nestle było napisane że bez cukru, a teraz czytam że jest to sporo???!!! WTF??
z resztą w sumie Nin i tak szybko to mleko oprotestował i gdzieś od 8-go miesiąca żywi się głównie mięsem zamiast mlekiem
ja z Niną robiłam tak, ze dawałam butle a po pół godzinie np sadzałam do krzesełka i dawałam rózne rzeczy i ona sie paprała i jadła [jak chciała]
w takim słoiczku mogą się już jakieś świństwa rozwijać...
Czy dzieciom powinno się kaszki podawać z jakiegoś względu?
I jeszcze jedno - jak ją podać?
ze właśnie do roku jednak to mleko powinno być podstawą diety...
gdzieś od 8-go miesiąca żywi się głównie mięsem zamiast mlekiem
ja daje 2 miarki na ok.200ml MM, a Małe piją ją z butli aż miło :)
Czyli eksperci swoje, a dzieci swoje, nie?
Chodzi o to, żeby dieta malucha była dobrze zbilansowana, czyli ok- nie je mleka, ale trzeba mu dostarczyć te składniki, które dostarczyłoby mleko. I tyle.
że najpierw cyc/butla a potem dopiero do krzesełka ?
ina nigdy żadnej słoiczkowej [ani innej] papki nie połknęła do brzucha
ale co ? że zawsze Ci pluła i nie chciała ?
ale kurcze troche mnie zawtydziłaś bo u nas na śniadanie to albo kroma z szynką albo jajecznica a u Was ja przepraszam takie frykasy, że ho ho
muszę się chyba bardziej postarać
jak Ninka nie składała zażaleń, to bym odpuściła
a nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby dać jej np kisiel, budyń czy kuskusu
czyli sie nie staram bardziej w sumie to przeciez się nie da bardziej już