Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ja męczyłam sie 12h i 6 dawek oksy dostałam i na koniec cc bo małej tętno znikło.
Nie macie wrażenia, że najczęściej faszeruja oxy lub gmeraja bez wyraźnych powodów
chce cesarke, bo mnie boli :P- ja krzyczalam "dajcie jakas tabletke, chce cos na bol!!!!, zaraz chyba umre :P"
oczywiście zostałam nacięta- mnie pytali czy chce, ale z biegiem czasu bylo mi juz wsio rybka byle koniec... teraz zaluje..
Najbardziej to bym chciała rodzić w domu
my na 9h porodu z 8,5 byliśmy we dwoje, bo ona przyszła tylko na parcie- i BARDZO nam to odpowiadało. Nie wiem co by ta położna opłacona miała z nami robić, jak ja nie potrzebowałam żadnej pomocy z jej strony- ktg to każda może podłączyć. No chyba, że faktycznie brać pod uwagę tylko to nacięcie...
tyle ze nie w kazdym szpitalu mozna miec wlasna polozna, u mnie w miescie jest wrecz ZAKAZ
azniee: Najbardziej to bym chciała rodzić w domu
I ja!
--
powiem Wam, ze nic dziwnego, ze lekarze tak a nie inaczej sie zachowuja skoro maja tyle ograniczonych pacjentek...
dziewczyny jak to jest z tym nacinaniem krocza?? godzić si czy nie?
nacisk na nią jest mniejszy więc też mniejsze ryzyko powikłań .
kuzynka mnie straszy, że pęknę do odbytu i że trudniej będzie zszyć....
Lekarz szył mnie bardzo długo, ale zrobił to tak że ja 4 dni po porodzie siedzę
Nana, nie chcę Cię zniechęcać, ale ja rodziłam w szpitalu, który ma wysokie noty wg strony Rodzić po ludzku. A do mojego planu porodu nikt nie zajrzał