Bo chciałaś bym pokazała Ci wykres a nie wykresy :-) No mierze, bo po śluzie to bym nigdy nie doszła i wydaje mi się że zawsze jest taki sam :-) mój M bardziej rozróżnia śluz ode mnie :d
Wreszcie nareszcie dzis zaczęłam nowy cykl. Zakupiłam już i łyknęłam castagnusa i tak się zastanawiam czy mogłabym dołozyć do tego magnez? Biore przy tym zestawie jeszcze kwas foliowy :)
już 8 dni łykam castagnusa, ciekawe jaki będzie ten cykl ... oby krótszy ... kurcze, hormowy w normie, wiec czego to jest sprawka, tych długich cykli ???
Moze tak ... choć i są pozytywne tego strony, bo paczka tamponów czy podpasek starcza na dłużej hehe i mąż nie musi zbyt często znosić moich okresowych humorków hihi
Za 2 dni (piątek) kończe pierwsze opakowanie castagnusa i się tak zastanawiam czy kolejne opakowania zacząć zaraz w sobotę czy poczekać do kolejnego cyklu, który o dziwo tym razem szybko nastąpi (dziś jest 28 dc i 10dzien fl) ???
Z tego co wiem to nie robi się żadnych przerw, przynajmniej ja nie robiłam, jak kończyło mi się jedno opakowanie zaczynałam następne. Chyba że będziesz w ciąży to wtedy trzeba przerwać. Mi trochę wydłużyło fl więc zobaczymy co będzie jak go odstawię?
A ja mam pytanko czy mozna laczyc castagnusa z ziolami ojca klimuszki nr 1 i wiesiolkiem oraz brac luteine w 2giej fazie? bo mam taki medyczny "plan" ale zastanawiam sie czy mozna to tak zmixowac??
nie odpowiem Ci bo nie wiem ... ale skoro pijesz ziółka to może odpowiesz na moje pytanie bo wczoraj odwiedziłam zielarski i zakupiłam potrzebne "składniki" do mieszanki nr 3 Sroki na poprawę pracy jajników i się zastanawiam jak długo mam je pić ??? wiem że powinnam zacząć od 1 dc :-)
Ja Ci w tym nie pomoge, bo ja pije(a raczej bede pic ziola o. Klimuszki) obecnie jestem na zoladexie, wiec picie wszelkich ziol pobudzajacych byloby bez sensu. Na razie gromadze bron do walki o ciaze ;)
i ja zakupilam w weekend castagnus a raczej angus castus (bo w UK) mam nadzieje ze wyreguluje moje cykle, ciagna sie strasznie i plamienia sie zdarzaja. wzielam wczoraj 1 tabletke ale spotykam sie z roznymi wersjami stosowania. czy lepiej jest 2 tabletki?? aha i powinno sie brac 2 tabletki przez 90 dni?? czy 90 tabletek?? pozdrowienia
Majówka - 1 tabletka dla kobiet do wagi 60kg, a 2 tabletki powyżej tej wagi :) nie wiem jak jest u Ciebie napisane ale castagnus bierze się przed 90 dni a nie 90 tabletek ... Pozdrawiam
Pytam poniewaz w zaleceniach napisane jest 2x2, co dla mnie juz na oko to jest duzo :) ale jak juz pisalam mam angielski odpowiednik a angielki Duze wiec moze dlatego :D jedna kapsulka zawiera 400mg Angus Castus
400mg to dużo, w polskiej ulotce jest napisane że 45mg ( http://www.doz.pl/apteka/p2376-Castagnus_tabletki_45_mg_30_szt ). Rozbawiłaś mnie z tymi dużymi angielkami hehe :)
Ja tez mam Agnus Castus i u mnie jest ze jedna tabletka zawiera 100mg agnus castus +1000mg jakiegos suchego ekstraktu z tego owoca. Pisze zeby brac od 1 do 2 tabletek z jedzeniem. ja jeszcze nie probowalam
Do Dziewczyn pijących ziółka - czy koniecznie trzeba je pić wieczorem przed snem? nie można ich pić w ciągu dnia bądź rano? pytam się bo nie ukrywam że przypominam sobie o nich jak już w łózko jestem :p aaa, tak w ogóle to piję mieszankę nr 3 Sroki :)
Ja mam takie pytanie odnośnie Castagnusa. W tym cyklu chcę zrobić monitorowanie. Słyszałam też o castagnusie, że może pomóc w staraniach, nawet moja ginekolog stwierdziła, że mogę brać, ale tylko do skoku. Teraz się zastanawiam, czy jeśli będę go brać, to czy nie zafałszuje się wynik monitoringu? Jak sądzicie?
Dziewczynki, a ja mam pytanie co do ziolek. Bo kupilam sobie ziolka nr3 ojca Sroki na regulacje cyklu i owulacje. No i niby powinno sie pic od pierwszego dnia cyklu, tak tez zaczelam, moje pytanie dotyczy tego, czy powinnam zrobic przerwe jak @ przyjdzie, czy powinnam pic dalej?
Mam pytanie, ja piję zioła ks. Sroki, i słyszałam że pije się je od 1dc do owulki , a wy tutaj piszecie że nie robi się przerwy, czyli mam je pić cały czas? i jeśli piję te ziółka to czy mogę łykać jeszcze castagnus ? czy nie za duzo tego wszystkiego będzie? jak myślicie dziewczyny?
chetnym oddam jedno pelne opakowanie castagnusa - prosze o priva, bo baaaaaaaaardzo rzadko zagladam na forum :) Mam tez solinda porcje ziolek Ojca Sroki - tez oddam chetnie
czesc dziewczyny mam pytanko otóż biore castagnus i wiesiołek juz od 2 cyklu i niewiem ale teraz sie strasznie czuje mam mdlosci zawroty glowy i wymioty.....czy to moze byc po tym? czy ktoras z Was maial podobnie
czy któraś z Was bierze Castagnus cały czas (bo np. jej cykle były i są niereguralne, a Castagnus pomaga)? Zastanawiam się, czy jeśli jest to lek ziołowy, to czy mozna go brać cały czas. Na ulotce jest napisane pół roku. Ale z moją niereguralnością, to obawiam się, że bez niego ani rusz.