Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeFeb 22nd 2008
     permalink
    Trzeba zacząć od przeczytania ebooka o podstawach rozpoznawania płodności.
    Bez podstaw ani rusz.
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
    • CommentTimeFeb 22nd 2008 zmieniony
     permalink
    Emkaf, dawaj tą tempkę. Kobieto:)
    • CommentAuthordori27lodz
     permalink
    Czesc dziewczyny!!!!hm....dalej mnie mam okresu spuznia sie 7 dni moze jednak zaszlam?ale bardzo bola mnie piersi zreszta zobaczymy!wiem powinnam zrobic test ale ja wole poczekac w niepewnosci jak nie dostane do 27 to zrobie test!!!Hm...ciekawa jestem dzis w nocy nie moglam spac z tego wszystkiego :)pozdrawiam was dziewczyny goraco :jumping:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Który to dzień lutealnej? Może okres wcale się nie spóźnia?
    --
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Dziewczyny zerknijcie czy widac moja dzisiejsza tempke? Dziekuje
    --
    •  
      CommentAuthorbrandia
     permalink
    emkaf, widać ;) Wygląda na to, że będzie się teraz pięła w górę - trzymam kciuki !
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    cześć jestem natka. staram sie z mężem od 3 lat o dzidzie ale nic. teraz poszłam do lekarza i dał mi leki:metformin,encortolon,clostilbegyt. mówił że na 85 % sie uda ale ja sie boje że jednak nie. tyle razy sie zawiodłam
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Ale rozumiem, ze zrobil Ci jakies konkretne badania hormonalne i monitoring cyklu przed przepisaniem lekow.
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    to moje wyniki
    LH:3,42
    FSH:8,05
    PRL:8,99
    E2:42,27
    T:0,69
    I MAM POLICYSTYCZNE JAJNIKI. I JUŻ SAMA NIE WIEM CO MYŚLEĆ
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    TERAZ MAM IŚĆ NA MONITORING W ŚRODE I ON POWIE CO DALEJ
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    ja teraz dolaczam do grupy Odliczajacych Dni Do @.. ile? 14 dni.
    za 3 tyg,. znow lece do polski na jakis miesiac czy poltora,moje konto przestalo istniec,maz sie zlosci ze mnie ciagle nie ma. ale teraz bede odliczac.
    --
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    MUSZE IŚĆ BĘDE PÓŹNYM WIECZOREM. PISZCIE CO O TYM MYŚLICIE. POTRZEBUJE WSPARCIA:confused:
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Udostępnij nam swoje wykresy, bez tego ciężko nam będzie Ci pomóc. Trzymaj się natka.
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    Agatabila- nie odliczam dni do czegos czego ma nie byc;) Bo tak ostatnio tylko wredote przywolywalam. W tym cylku dla mnie to nie istnieje:)
    buzka
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    :) co ma byc to i tak bedzie, a zadne odliczanie nic przeciez nie zmieni, nie przywola @ tyle tylko ze mozna sobie narobic nadzieji a potem sie rozczarowac i to boli najbardziej kazdego.mnie tez, ale ja odliczam. a cooooo tamm! :D
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Szkoda Natka, ze nie moge ci pomoc, bo w sprawie hormonow jestem żółtodziób... sama wybieram się przebadać zwłaszcza tarczycę, bo kiedys brałam na nią tabletki i moze warto to sprawdzić.. jak myslicie dziewczyny?? macie jakies doswiadczenie z tarczyca??:neutral:
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Ale Natka, jak sobie zrobie juz te badania to bedziemy porownywac ;) no i sluze wsparciem w innych dziedzinach
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    widze, ze wczoraj toczyla sie ciekawa rozmowa :) Ja musialam sie w koncu wyspac, bo chyba przez to zmeczenie tak mi tempka skoczyla.A swoja droga to w przyszlosci pomysle o coli;)) ,świece stosowalam, bezskutecznie (narazie).Aha, gdzies zauwazylam ze ktoras z was zagladala na NASZE BOBASY i sie poplakala.Sprawdzilam-tez sie poplakalam.Polecam na plakanie ;)
    --
    •  
      CommentAuthortwarda
     permalink
    Śmieszka idż sprawdz sobie te tarczycowe - bo jak już sie raz świństwo przypęta to ciężko przegonić. Ja mam niedoczynność (mam za małą tarczycę... gdzieś kiedyś wyczytałam że to niedoczynność pierwotna - ale mogę się mylić)... ja + euthyrox= związek na całe życie.... Badania już teraz mam robić raz na rok (kiedyś co 6 m-cy)... no i tablety.:confused:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
  1.  permalink
    Czesc dziewczyny zaczełam mierzyc tempke od nie dawna i nie wiem czy tak to normalnie bo mi skacze o jeden stopien w dół góre czy mozecie zerknąć czy to normalne ja sama nie jestem w stanie wyliczyc sobie owulacji teraz nawet po śluzie nie zauwarzam bo jakos tak dziwnie :sad:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Agnies_mila, bylam u Ciebie i nie wiem czego sie czepiasz :bigsmile: A o wyliczaniu owulacji zapomnij. NPR to nie kalendarzyk. Co najwyzej moglybysmy sie pokusic o jakies szacunki, ale na podstawie wielu juz zaobserwowanych cykli.
  2.  permalink
    dzieki ja poprostu nei wiedziałam czy to tak normalnie temka spada wzrasta spada chyba jestem za bardzo nie cierpliwa :confused:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Owulacja to zbyt dyskretne zjawisko, aby dało się ot tak wyliczyć jak ratę kredytu, he he.
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Agnies, i na dokladke zasadniczo przesadzasz. U Ciebie pol stopnia to juz caly! :bigsmile: Az polecialam zobaczyc bo na razie najwyzszy skok/spadek jaki widzialam to bylo 0.5.
  3.  permalink
    tak tak tylko ja bym chciała chociaz mniej wiecej zebysmy nie przespali momentu staramy sie o dzidzie mój maz pracuje ponad 12 godzin jak wraca pada. Juz oboje nie mozemy sie doczekac az wkońcu na tescie beda 2 kreseczki
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Agnies, a wiec przeczytaj ebooka, tam jest napisane jak rozpoznawac plodnosc. A w jednym zdaniu to w tym momencie wypatruj sluzu plodnego i do dziela (jak tempka skoczy to juz bedzie praktycznie pozamiatane). W sluzie plodnym plemniki maja sie swietni nawet do tygodnia a wiec wcale nie musicie sie kochac 3 razy dziennie zeby 'trafic' w owulacje. Spoko, dacie rade :peace:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tak to już natura wymyśliła, że wszystko sprzyja poczęciu. Znacznie bardziej niż odłożeniu poczęcia.
    --
  4.  permalink
    dzięki no cóż weekend przed nami musze meża zmobilizować:wink:
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    do wątku o płakaniu.... ja ostatnio oglądam z masochistycznym zacięciem na zone reality program o narodzinach dzieciaczków... ryczę przy tym jak bóbr....:cry: leci w okolicy 16tej
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    jesli natura taka skora, to czemu tyle z nas ma klopoty:neutral:
    heh. ja chyba zaserduchuje na wszelki wypadek dzis wieczorem :) poki mam meza przy boku.
    a wy trzymajcie kciuki za nas .. bo przez najblizsze miesiace nie bedziemy razem.:cry:
    --
  5.  permalink
    agatabila trzymam kciuki :peace::bigsmile:
  6.  permalink
    u mnie dzis chyba nici:sad: małzonek padł i śpi od jakis 20 minut
    ach ja tez zmykam sie popluskać i kłade sie
    miłej nocki dla wszytskich
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    trzymam kciuki agatabila!!!!!
    ja taz mam problem bo mojego M nie ma.....
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    trzymam kciuki za was:)
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    jestem padnieta. od tych tabletek boli mnie brzuch i jestem troche jakby zawieszona.dziś piłam ostatnią tabletke i teraz czekać na jajeczkowanie. mam nadzieje że będzie ok
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    jutro wraca mój luby bo mu kazałam wrócić na jajeczkowanie oby sie spisał,...
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    :confused:
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    dzieki za trzymanie, ja tez za wszystkie trzymam,. serduchnelismy sobie dogodnie znowu i na razie dam chlopu spokoj ;) a tak wogole to chyba musze reaktywowac swoj wykres. tylko ze ja ciagle sie przemieszczam i nic u mnie nie dzieje sie na miejscu i czasie odpowiednim, wszystko sie spoznia przyspiesza, zatrzymuje itd., ja juz chce spokojnie osiasc w jednym miejscu ... i tak sobie mysle- oby to zniesc do czerwca, bo wtedy kupujemy dom, i ostatni raz sie przeniose. ohh
    --
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    widze że nikogo nie ma już. wiec dobranoc
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    :wink::bigsmile:
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    dobranoc dziewczynki...
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    dobranoc, a u nas jest godzina pozniej niz u WAS tez idziemy w kimono,.
    --
    •  
      CommentAuthoranadun
    • CommentTimeFeb 23rd 2008
     permalink
    Chciałbym dołączyć do grona starających się, trzymam kciuki za wszystkie uczestniczki forum :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    Muszę się z kimś tym podzielić, bo już nie wiem, co mam myśleć. Spóźnia mi się @ 3 dni, ale nie robię sobie nadziei, bo wykres nie wygląda obiecująco, a ostatnio niedawno miałam cykl 67-dniowy. Cały czas mi mokro, jakby już była @ i brzuch mnie boli czwarty dzień. Testu na razie nie chce robić, to się chyba popłacze, jak pokaże się tylko jedna kreseczka. Chodzę zła, a potem płaczę i w ogóle humor mam dziwny... Jak bym chciała, żeby @ się już pojawiła, to bym przestała robić sobie nadzieję na...
    --
    •  
      CommentAuthoranadun
     permalink
    ManaLoa rozumiem jak może zmęczyć to czekanie :( Może jednak test pomógłby Ci trochę złagodzić emocje?
    --
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    jakbym miała zrobić to już nie dzisiaj, a jutro rano... I chyba zrobię, bo to się robi męczące. Nie robiłam sobie nadziei, że teraz się uda, więc spokojnie czekałam na @, a ona nie przychodzi i tak dziwnie sie czuję...
    --
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    MonaLoa głowa do góry zrobisz jutro test i bedzie wszystko wiadomo :wink:
    nie bedziesz sie musiała dłuzej dreczyc wiem jakie to meczace ale co zrobic taki nasz los staraczek
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
    • CommentTimeFeb 23rd 2008 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny Majeczka na zaciążyła, tylko patrzeć aż się kolejne posypią:)
    •  
      CommentAuthorKarmelka
     permalink
    milego weekendu Dziewczyny! mnie dzisiaj od rana energia roznosi, wiec sprzatam, gotuje i pieke. Tylko jest jeden maly problem- wszystko leci mi z rąk, pobilam talerz, kubek, popieklam sie o piekarnik i polalam masą czekoladowa, a do wieczora jeszcze daleko...;) strach pomyslec co bedzie pozniej...;))
    :bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.