Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMycholek
    • CommentTimeMar 6th 2008
     permalink
    Moi teściowie nie mogą sie doczekać tata jak dzwoni w niedziele to stara sie później i zaraz pyta mam nadzieję że nie przeszkodziłem no bo wnuczka to on by już chciał ale podchodzimy do tego spokojnie oni nawet czasem żartują wiec jest luz
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    Szwagierka jest młodsza i wie bo chodzimy do tego samego gin i raz była ze mną
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    Ale mam dziś dobry humor przesyłam wszystkim dobre wibracje :wink::cheer::clap::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    mi sie przypatruja i wypytuja, jestes jestes. NIE , NIE JESTEM. ale nie zjadlas tego, to JESTES, NIE< NIE JESTEM. ale spisz do poludnia, to moze JESTES, nie, nie jestem. a ja jak bylam to nie jadlam tego a jadlam tamto, to ty moze jestes .nie niejestem. A jak cie glowa boli i brzuch to jestes. O BOZEEEEEEE!
    moja tesciowa nie umie czytac ani pisac, poniewaz pochodzi z dalekiej tureckiej wsi. nie wiem jak ona zrozumie istote TESTU, wiec unikam tematu. chowam sie w swoim pokoju, nie gadam.
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    Agatabila Nie jest ci ciężko w obcym miejscu tzn chodzi mi o kulturę i obyczaje i język ??
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    kraj
    --
    •  
      CommentAuthornatalka20
     permalink
    ja z mama na ten temat nie rozmawiałam ale duzo rozmawiam z siostra i przyjaciółką .. a co do tesciowej to nie cos wspomina ale w rodzinie meza raczej nie porusza sie tych temetow:smile:
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    Natalka20 z jednej strony to dobrze bo nie czujesz presji :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragatabila
     permalink
    jest mi czasem ciezko. czasem bardzo. czasem nie umiem wykrzyczec w tym jezyku o co mi chodzi albo zezloscic sie nie umiem, opieprzyc. Wyrazanie emocji jest trudne. Poza tym, to czuje sie bardzo szczesliwa, bo jak kazda z was zapewne, czuje sie najkochansza zona na swiecie majaca najkochanszego meza. :D reszta to banal.
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    tak tak a czy twój mąż umie mówić po polsku??
    --
    •  
      CommentAuthorsusi
     permalink
    U mnie wie ciocia (mamy siostra) i babcia i bardzo mnie wspieraja duchowo...
    Babcia mowi ze lepiej zeby byla dziewczynka ( po mojej stracie synka ) ona tez 2 pierwszych chlopcow miala i nie przezyli a pozniej dwie dziewuchy- wszystko ok. i pozniej ostatni chlopak tez ok. tyle ze wczesniak ur. w 7 miesiacu i mowi ze dziewczynki sa silniejsze i dlatego mi zyczy- moze ma racje...
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    Susi ważne że jest ktoś kto Cię wspiera to bardzo ważne a to fakt że dziewczynki są silniejsze ;) wkońcu zobacz sama który facet by dał rade z tym wszystkim
    Pozdrawiam Gorąco
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    czy któraś moze mi powiedzieć cos odnośnie mierzenia temp??
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    wiem że mierzy sie po przebudzeniu i o stałych godzinach tylko że ja dziś obudziłam sie za wcześnie i wpisałam jako zakłócona no bo co miałam robić wiem ze mierzy sie o stałych i co najmniej po 3 h snu ale co zrobić jeśli budzimy sie wcześniej i nie możemy już usnąć>?
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
    • CommentTimeMar 6th 2008 zmieniony
     permalink
    odnosnie mierzenia temperatury masz tu, tu oraz kilka powiazanych dyskusji na forum.
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    dziękuje
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    to z ebooka wiem bo czytałam
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    Ale bardzo dziękuje Konwalijko Serdecznie pozdrawiam
    :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    Bardzo mi sie tu podoba bo wzajemnie sobie pomagamy i nie zostajemy z pytaniami bez odpowiedzi bardzo dziękuje
    --
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorGatta
     permalink
    Witam, chcialabym prosic o rade.
    Staramy sie juz o dziecko od ok. sierpnia. No i nic.
    W duzym skrocie.
    Cykle regularne (26-27 dni), temperatura pieknie skacze w 14-15 dniu, faza lutealna 13 dni.
    Zadnych plamien.
    I teraz, w listopadzie mialam monitoring - potwierdzil pekajacy pecherzyk. Ale poniewaz nic nie wychodzilo, doradzono mi Pania gin-endo.
    Kazala zrobic prolaktyne. Wyniki nastepujace 19, a po metacropl. 149. Wg.mnie w miare ok. Wg. niej hiper (cos tam).
    Dostalam bromergon i prolaktyne.
    I tu moje pytanie: czy to ma sens?
    Z gory dzieki za odp., jesli wcielam sie nie w ten topik co trzeba przepraszam.
    Ale nie ignorujcie mnie blagam, bo zeby tu napisac zbieralam sie chyba przez 2 miechy.
    Buzka.
    --
    •  
      CommentAuthorGatta
     permalink
    O matko! bzdury pisze.
    Dostala bromergon i duphaston.
    Sorki, to zmeczenie chyba.
    --
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
    • CommentTimeMar 6th 2008 zmieniony
     permalink
    Gatta, jak dla mnie ta prolaktyna jest naprawda nie najgorsza. Podstawowy wynik slicznie w normie. Natomiast po obciazeniu... No i tu sie zaczynaja schody. W tej kwestii jest nizly bajzel i trudno o cos 'na pewno'. Sa lekarze, ktorzy nawet nie zlecaja badania po obciazeniu z uwagi na jego watpliwosc wartosc kliniczna (nie potrafie tego rozwinac). Inna kwestia jest co uznaje sie tutaj za norme. Wiekszosc zrodel podaje wzrost do 5 razy za wynik prawidlowy, 5-10 razy lagodna hiperprolaktynemia czynnosciowa, powzej 10 razy bez 'lagodna'. Czesc lekarzy ten wynik 5-10 razy uznaje za niewart farmakologicznego zbijania. Ja mialam ok. 8 (czyli tak jak Ty) i dostalam Parlodel (niemiecki odpowiednik Bromegronu). Jesli pozostale hormony masz w porzadku to po co duphaston? Przeciez to nie witaminki.
    Podwyzszona prolaktyna poza nieduposzczaniem do owulacji moze tez zaszkodzic cialku zoltemu lub choc jest skok pecherzyk nie peka. Na wykresie moze to sie uwidocznic zebata faza lutealna albo slaba dwyfazowoscia wykresu (tzn. niby tempki nad linia pokrywajaca, ale niewiele lub nie kazda a wiadomo, ze ideal to + 0.2 stopnia i wiecej). Nic nie piszesz jak to u Ciebie wyglada.
    I jesli rzeczywiscie tak jak piszesz z Toba jest generalnie OK to czemu teraz maz nie poszedl w lekarskie obroty? Robiliscie badanie nasienia czy tylko o tym nie piszesz?
  1.  permalink
    hej:crazy::crazy::crazy::crazy:

nie wiem czy nadrobie te 800 komentarzy, ale na pewno nie dziś:tooth:

długo nie zabawie, bo padnięta jestem, ale nadal tu czatuje:jumping:
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    cześc dziewczyny.ja jakoś doła załapałam.okazało sie że moje best zaszła w ciąże już z drugim.wiecie jaka jest ironia losu to że ja sie staram wyliczam a ona zachodzi i już nawet nie wie kiedy
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    :cry::sad:to takie smutne tak trudno mi to zrozumiec,tak mi źle
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    ja sie cieszze że ona jest w ciąży ale dlaczego ja nie moge a tak bym chciała
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    odpiszcie mi coś
  2.  permalink
    jestem kochana:hugging:
    u mnie też na około wszędzie brzuszki...

żona brata mojego Krzyśka urodziła córeczke w moje urodziny...
    jego siostra ma termin na 4 sierpnia...

a my nic...
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    siedze sama i tak bym chciała przytulic sie ale nie mam do kogo tak mi źle
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    ja płakałam jak sie dowiedziałam za pirwszym razem i teraz też jakoś nie moge sie powstrzymac.już tyle czasu mineło a ja nic może sie po prostu nie nadaje
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    :sad::cry:
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    przepraszam za moje smutki ale jakoś nie wiem jast mi przykro.
    •  
      CommentAuthornatka24
     permalink
    ide spac dobranoc laski
  3.  permalink
    tylko nie pisz posta pod postem:wink:

ja też się nie będę miała do kogo przytulić jeśli znów nic nie wyjdzie...

damy rade jakoś...
    •  
      CommentAuthoremkaf
     permalink
    ja tez przezywalam takie ciaze z lezka w oku jak jeszcze 'niby' odkladalismy:) ale sobie tlumaczylam ze moja dzidzia bedzie najmlodsza i najslodsza jak potem te wszystkie juz urodzone beda zaczynaly male pyskowki:) hihi glupie myslenie ale pomaga:D
    --
  4.  permalink
    emkaf ja w tym cyklu mam nadzieje, bo się inaczej czuje.
    np teraz siedze i mi się w głowie kręci...
    piersi bolą odrobine a zawsze szalały...
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    ale żeście naprodukowały tych komentarzy...kiedy wy macie na to czas?
    a co do staranek to mam jakieś przeczucie że i tym razem nam się nie uda:(((((...jutro mam kolejny monitoring żeby zobaczyć czy pęchcerzyki urosly i czy pękają:)...zobaczymy jak to bedzie:)
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
  5.  permalink
    ja jak teraz się nie udało to będę musiała poczekać conamniej do maja:sad:
  6.  permalink
    WITAM!
    Mam pytanie odnosnie wyniku testosteronu jest taki 0.332 a norma jest napisana 0.06-0.82ng/ml.
    prosze napiszcie mi bo nie wiem ,oszaleje:cry:
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    gosia197921 jeśli jest wynik 0,332 a norma od 0,06 do 0,82 ng/ml to znaczy że jest w normie..czyli wszystko ok:bigsmile:
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    myszka24_1983...a dlaczego jak teraz sie nie uda to musisz odłożyć staranka do maja?
  7.  permalink
    Monika bo mój luby mieszka daleko ode mnie i dziś od niego wróciłam, a do maja się raczej nie zobaczymy...:sad:
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    ojej...to macie milośc an odległość?....nie zazdroszczę:sad:
  8.  permalink
    nie ma czego...
    i już powoli nam nerwy padają...
    •  
      CommentAuthorMycholek
     permalink
    Dziewczyny ja też jak patrze do okoła i widze te brzuszki jakos mi smutno ale trzeba miec nadzieje i wiare ze sie uda ja w tym cyklu grzecznie temympke mierze luteine przez 5 dni brałam ale nie czuje sie inaczej wiec chyba sie nie udało staram sie o tym nie myslec bywa ciezko ale nie wolno si edołować Natka24 podejdz do tego inaczej bardziej na luzie miałam przeczucie ze cos tu nie gra bo nie mogłam usiedziec i wstałam z łóżka zeby jeszcze przeczytac co napisałyscie no i widzę ze Natka24 złapała doła nie wolno :hugging::grouphug::flowers:głowa do góry i Tobie sie uda wiem jest sporo dziewczyn tu z kłopotami zdrowotnymi ze nie moga zajsc u mnie podobno wszystko ok a tez nei moge ale to kwestia psychiki mam nadzieje bo za bardzo chcemy dlatego wyluzowac trzeba zrozumiano?
    Życzę wszystkim miłych snów ja uciekam:kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorsusi
     permalink
    Wspolczuje MYSZKO ale badzmy nadzieji ze sie teraz uda, zycze tego Tobie z calego serduszka :hugging:
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    ja już uciekam spać bo dość późno...do jutra kobietki i pamietajcie...każdej z nas sie uda bo przecież idzie wiosna i musi się zazielenić:):boogie::cheer::bigsmile:
  9.  permalink
    susi okaze się najdalej w poniedziałek:wink:

też mykam lulu.
    papa:swingin:
    •  
      CommentAuthoragatabila
    • CommentTimeMar 7th 2008
     permalink
    dziendobry, jestem tu pierwsza.. dzis po nieprzespanej nocy boli mnie glowa i wszystko zreszta mnie boli.
    Moja druga kreska jest dzis jasna jak wczoraj a myslalam ze bedzie ciemniejsza dzis.no nie jest.spac nie moglam i mam zgage.bola mnie jeszcze nogi i rece. Jesli jestem w ciazy to chyba z kosmita...bo sie jakos dziwnie to objawia :confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.