Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeJan 19th 2010
     permalink
    Niestety, moje nie pozostawiały cienia wątpliwości.
    8 dFL to bardzo wcześnie, jajeczko mogło wywalić nawet w 3 dniu po skoku. Zapłodnienie po kolejnej połowie dnia. A więc możesz być zaledwie 4,5 dnia po zapłodnieniu :D
    Poczekaj kilka dni, powtórz badanie. Myślę, że będzie lepsze. A wtedy pogratuluję :)
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorNieka
    • CommentTimeJan 19th 2010
     permalink
    Dobry wieczór wszystkim:) Byłam dziś u gina na wizycie kontrolnej, bo ogólnie to mam problemy z cyckami, a konkretnie ze zmianami mastopatycznymi. Po mamie to mam niestety. No i przy okazji powiedziałam mu, że staramy się o dziecko. Robił mi USG i taką miałam nadzieję, że może już fasolkę wypatrzy ale nic nie powiedział. I tak się zastanawiam jak wcześnie jest możliwe zauważenie ciąży na USG... Ogólnie to kazał mi wrócić jak będę miała 2 pełne cykle zmierzonych tempek, a mężowi kazał zrobić badania tak na wszelki wypadek, żeby wykluczyć ewentualny problem z jego strony. Tak więc chyba w pon wyślę go do tego laboratorium. No i chyba podświadomie zaczęłam się trochę martwić, bo ogólnie mąż w dzieciństwie przeszedł świnkę bez powikłań ale zawsze, a do tego jest pod opieką poradni nefrologicznej bo chorował na kłębuszkowe zapalenie nerek. Staram się nie nakręcać. A ja póki co czuję lekki ból piersi i sutków i lekkie pobolewanie w podbrzuszu i nie wiem czy to na @ czy coś innego, z tego co pamiętam w zeszłym miesiącu tak mnie brzuch nie bolał. Musze poczekać do 28.01 i się wyjaśni, bo jak do tej pory @ przychodziła jak z zegarkiem w ręku...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 20th 2010
     permalink
    Daj ginowi pełne wykresy, nie tylko z PTC. Im więcej danych, tym więcej informacji o Tobie.
    --
    •  
      CommentAuthorZacatecas
     permalink
    Hej dzieczyny, staram sie znowu nie nakrecac, ale mam taki ladny wykres w tym cyklu, wiec moze ciazowy... Cycki urosly do rozmiarow monstrualnych i boje sie, ze pewnie to przez moje swirowanie. Martwi mnie to, bo juz raz mialam wycinanego guzka hormonalnego, prolaktynke na wysokosci swiezo karmiacej matki i laktacje. I to wszystko w wieku 17 lat. Pamietam, jak lekarz zabronil mi myslec o dzieciach i w ogole patrzec na nie. Kurka, a teraz jak tu nie myslec?
    Nieka,
    rozumiem, ja nawet boje sie samobadania piersi, bo zawsze czuje cos dziwnego. Ale tamtego guzka dalo sie odroznic: kraglutki jak groszek. Musisz po prostu zawsze przy wizycie kontrolnej u lekarza poprosic, by cie sam zbadal. No i sprawdz, czy zgrubienia sprzed @ nadal sie utrzymuja kilka dni po niej. Jak nie, to tylko psychika ;) Moze castagnus pomoze..
    Jezeli to wina hormonow oczywiscie..
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zaczęłam 26 obserwowany... 24 "staraniowy"...
    --
    •  
      CommentAuthorMilena
     permalink
    No to kibicuję i czekam na nowe plusy!
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    • CommentAuthorlucilla
     permalink
    U mnie dzisiaj (10 dzien f.lut.) bHCG 52,6, progesteron 37,68ng/ml - gin kaze czekac, bo mowi ze w ciazy moge nie byc (3 dni do terminu okresu) i zadzwonic jak @ nie przyjdzie :-/ Co sadzicie? Z nerwow az mnie brzuch boli !
    •  
      CommentAuthorizad
     permalink
    Witam starajace sie i te testujace! :smile:
    Dobra duszyczka podpowiedziala mi ze zle interpretowalam moj wykres metoda Rötzera, chodzi o tzw. przedwczesny skok temperatury, nie wiedzialam ze cos takiego istnieje. Dopiero sie ucze.
    Moge prosic Was o spojrzenie na moj wykres czy dobrze pozaznaczalam? i wydaje mi sie ze w poprzednim cyklu tez mialam przedwcz. skok temp.
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    lucilla jak dla mnie to wygląda ładnie :) Teoretycznie beta powyżej 25 to ciąża, ewentualnie termin @ wykluczy biochemiczną. Mam nadzieję, że do Ciebie nie przyjdzie. Myślę, że można gratulować :) A wspomagasz się progesteronem?

Arya daj znać jak beta. Trzymam kciuki :)
    --
    • CommentAuthorlucilla
     permalink
    Nie wspomagam sie, a powinnam?? Progesteron chyba dosc wysoki (norma w 1 trymestrze do 40).
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    lucilla tak tylko zapytałam. Wskazuje na ciąże i jest w górnej granicy normy, a to dobrze
    --
    • CommentAuthorlucilla
     permalink
    Minia85, myslalam ze cos jest zle :) Wlasnie tempki mam takie sobie (ale nigdy nie mialam wysokich), a progesteron niezly.
    Moj gin jak widze idzie na zywiol pt. co bedzie to bedzie....
    Ciekawe jak tam sie ma moja torbiel :-/
    •  
      CommentAuthorarya
    • CommentTimeJan 22nd 2010
     permalink
    Niestety nie udało się...We wtorek skrzepy i silny ból (jakby "urywanie się"...straszne uczucie), w środę beta minimalnie wyższa od poniedziałkowej. Dzisiaj rano Maluszek odszedł...miał niecały 1 cm, zdążyłam się pożegnac:(:(:(

Byłam na usg i nie ma drugiego płodu, więc pozamaciczna wykluczona. Jedyne z czego się cieszę, bo bałam się (ciągle mnie ciągnie z prawej).
    Jak skończę krwawic laparoskopia w celu sprawdzenia czy po poprzedniej cesarce nie ma zrostów na macicy, które udtrudniają lub wypaczają implantację zarodka. Oprócz tego badania pod kątem ukrytej alergii, która może zaburzac pracę grasicy i przysadki, a także "zwalczac" płód.

To tyle, jestem wyczerpana fizycznie i emocjonalnie...Nie mam siły płakac, nie mam siły na nic...Muszę się porbierac i odnaleśc w sobie nową nadzieję, tylko jak to zrobic, kiedy po raz drugi trzymasz swoje dziecko na dłoni?!!!!:cry:
    •  
      CommentAuthorMilena
     permalink
    Arya, zadne słowa nie będą w stanie Cię pocieszyć...Trzymaj sie, Kochana...I chociaż banalnie to brzmi...czas leczy rany...u mnie lekarstwem było maksymalne zajecie głowy czymś innym, wyjazd, etc...Ściskam mocno...
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    arya - nie mam słów, przykro mi i chociaż mentalnie tulam cię.
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthorlucilla
     permalink
    Arya, przykro mi :(:(
    A u mnie Beta po 48h 188 (bylo 52), progesteron 42 (byl 37ng/ml), cos chyba wysoko??
    •  
      CommentAuthorJoy
     permalink
    Arya strasznie mi przykro:(((
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    lucilla - dobrze jest.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorAine
     permalink
    Arya jest mi bardzo przykro :(
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Arya, współczuję serdecznie.
    --
    •  
      CommentAuthorZacatecas
     permalink
    Arya, bardzo mi przykro
    •  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeJan 23rd 2010
     permalink
    Arya przytulam Cię mocno :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorluizzz
    • CommentTimeJan 25th 2010
     permalink
    WITAM WSZYSTKIE PANIE!!!
    Arya trzymaj się!!! twoje dzisie nie odeszły tylko zmnieniły swoje daty urodzenia!!!!!!
    •  
      CommentAuthorbenia304
     permalink
    Witam i ja
    Arya trzymaj się
    Ja dzis uciekłam ze szpitala bo nie chcieli dać szansy mojej fasolce jeszcze tygodnia.
    A ja wierze że ona tam jest
    --
    •  
      CommentAuthorJoy
     permalink
    Benia trzymaj się, będzie dobrze, trzymam kciuki
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Trzymaj się, Beniu.
    --
    •  
      CommentAuthorbenia304
    • CommentTimeJan 27th 2010
     permalink
    Dziś wizyta u lekarza.Betka u mnie rośnie :)
    Trzymajcie kciuki dziewczyny
    --
    •  
      CommentAuthorJoy
     permalink
    benia zaciśnięte kciuki bardzo mocno:D
    •  
      CommentAuthorMilena
     permalink
    Trzymamy kciuki, Benia!
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    benia super :) trzymam kciuki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbenia304
     permalink
    Wszystko w porządku.Bardzo wczesna ciąża niespełna 4 tygodniowa.Muszę leżeć
    Buziaki dla Was
    --
    •  
      CommentAuthorJoy
     permalink
    to super:) odpoczywaj:D
    •  
      CommentAuthorMilena
     permalink
    Kurdę, super wiadomość, Beniu...uważaj na siebie i odpoczywaj...a tych konowałów ze szpitala to powinno się pozwać...
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthorKitek78
    • CommentTimeJan 28th 2010
     permalink
    Benia 3mam kciuki!! i zgadzam sie z Mileną! ciekawe ile dziewczyn dało sie na to namówić....
    Ja teraz siedzę i odliczam dni do mojej bety... i skupic sie na niczym nie mogę- tragedia... Powiedzicie mi czy 12 dni po IUI i 14 dni (to będzie 01.02) od podania pregnylu będzie już cos wiadomo? czy może wynik byc jeszcze zafałszowany przez pregnyl? dostałam 10 000 jednostek wiec to troszke sporo.... moja ginka mówi, że najlepiej to w środę 03.02 albo w czwartek..... a ja chce juz!!!! hihihihi żeby tak mozna było wszytko wiedziec od razu:)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Gin miał po prostu podejście kalendarzykowe, stąd zagrożenie.
    --
    •  
      CommentAuthorMilena
     permalink
    Kitek, no to będziemy razem testować...
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    dziewczyny potrzebuje pomocy - co może oznaczać śluz koloru brunatnego w 10 dc??????? pierwszy raz mi się to zdarzyło
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    aga a może plamienie owulacyjne? Znam je tylko z teorii, więc nie wiem, jak powinno wyglądać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKitek78
    • CommentTimeJan 29th 2010 zmieniony
     permalink
    Milena- ja mam problem z cierpliwością;)..... porażka.. ;) oczywiście kibicuje!!
    --
    •  
      CommentAuthorNieka
    • CommentTimeJan 29th 2010
     permalink
    Dziewczyny, pomóżcie! Może to głupie ale zastanawiam się nad wynikiem testu ciążowego, który właśnie zrobiłam (pre test). Otóż kreseczka wyszła bardzo bardzo jaśniutka i nie wiem czy to już ciąża czy powinna być wyraźniejsza. Wczoraj był dzień planowanej @ ale nie przyszła. Test nie był zrobiony z porannego moczu. Z góry WIELKIE dzięki za pomoc w interpretacji :)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Czytałaś uważnie ulotkę?
    --
    •  
      CommentAuthorJoy
    • CommentTimeJan 29th 2010 zmieniony
     permalink
    Nieka powtórz jutro test z pierwszego moczu:) ale duże prawdopodobieństwo, że jesteś w ciąży, czasem wychodzą takie bladziutkie, ale z każdym dniem ilość hormonów rośnie i będzie lepiej widać
    •  
      CommentAuthorMilena
     permalink
    Nieka, prawdopodobnie jesteś ciąży...Gratuluję!
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthorNieka
     permalink
    Jutro lub w niedzielę powtórzę test dla pewności. Kiedy najlepiej pójść na bete? Czy jak bym poszła w poniedziałek to wynik będzie wiarygodny?
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Beta jest wiarygodna wcześniej niż test z moczu. Możesz iść również dzisiaj.
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    W poniedziałek będzie w sam raz.
    Poczekam z gratulacjami na rozwój wydarzeń, ale wygląda to obiecująco :)
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wpadałam dzisiaj na szalony pomysł... :wink:
    Obejrzałam próbkę spermy mojego lubego pod mikroskopem… i wiecie co ? Na powiększeniu 750x widać peeeeeeeeeeeełno malutkich czarnych główek, które sobie pływają….. :wink:
    Bardzo ciekawe doświadczenie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 30th 2010
     permalink
    Zauważyłaś, jak one pędzą do każdej banieczki powietrza pod szkiełkiem?
    --
    •  
      CommentAuthorpatipati28
    • CommentTimeJan 30th 2010
     permalink
    ale fajnie
    tez bym chciała zobaczyć
    pracujecie w lab czy skad taki dostęp ? :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.