Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMar 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    126zł. :wink:
    60 za toxo + 60 za cmv + 6 za pobranie :wink:
    --
  1.  permalink
    anaa86 ,w ostatniej mojej fl mialam bardzo obfita biala wydzieline , bylo jej tak duzo jak w cyklu poprzedzajacym - wiec bylam pewna ze nie bylam w ciazy , dlatego bylam niezle zaskoczona jak pojawily mi sie dwi kreseczki . mam nadzieje ze nastepny twoj okres bedzie tak szczesliwy jak moj.najwazniejsze zebys byla spokojna , sprobuj w tym miesiacu powstrzymac sie przynajmniej 7 dni bez stosunku i jak przyjdzie momet poczatku sluzu kochajcie sie z jednym dniem przerwy, bardzo wazne jest zebys byla skoncentrowana na twiom partnerze i na pieknej imtymnosci jaka jest miedzy wami. na mnie to podzialalo , trzymam kciuki pa...
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 23rd 2011
     permalink
    Talinka mimo wszystko dużo. Kurcze jakby człowiek chciał się tak dokładnie przebadać to by trzeba było 6 w totka trafić:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Właśnie oglądałam zdjęcia koleżanki z podstawówki...dwa miesiące temu urodziła drugiego synka...i aż mnie w dołku ścisneło:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorgosia_cz
     permalink
    Hej dziewczyny Siedze jak na szpilkach i mnie roznosi. Bardzo chcialabym juz miec dzidzie. W niedzele z mezem pierwszy raz zaczelismy sie starac, mialam akurat dni płodne. Swiruje bo od tego czasu zrobilam dwa testy ktor wyszly negatywnie, ale to chyba zdecydowanie za wczesnie.
    -- The future starts today, not tomorrow
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zgadzam się z Tobą Basiu w zupełności! Niestety... :sad:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Martasala - Podnosisz mnie na duchu :smile:
    Też bym chciała zobaczyć te dwie kreski po tylu miesiącach, mam nadzieję, że pójdę w twoje slady!
    --
    •  
      CommentAuthorwitasia
     permalink
    Gosia_cz - w weekend miałaś dni płodne i juz chciałabyś test robić??
    Przecież to dopiero 3 dni temu, prrryyy koniku
    Czekaj, wiem, ciężko powiedzieć, do miesiączki. Teraz za żadne skarby nic Ci nie wyjdzie, nawet nie mogło dojść do ewentualnego zagnieżdżenia.
    -- "Jedną z najstarszych ludzkich potrzeb jest mieć kogoś, kto zastanawia się, gdzie jesteśmy kiedy nie wracamy wieczorem do domu." M.Mead.
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Gośka cz- weź nie świruj... Tak jak mówi witasia najpierw to zarodek musi się zagnieździć a to się zaczyna dziać dopiero około 7 dnia po owulce, także musisz wyluzować troszeczkę i uzbroić sie w cierpliwość. Powodzenia!:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    No najpierw to musi dojsć do zapłodnienia chyba? :) No chyba, że ten szczegół uważamy tu za pewnik :))
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    no dokładnie, a to nie takie proste wbrew pozorom ;)
    --
    •  
      CommentAuthorgosia_cz
     permalink
    Hehehehe wiem wiem świruska ze mnie, ale te emocje i w ogole :)
    -- The future starts today, not tomorrow
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Dziewczyny powtorzyłam dziś betę w 26 dc- 15,81 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba jestem w ciązy. Niech kruszynka rosnie .Cieszę sie strasznie, ale poczekam jak potweiedzi gin i dopiero powiem wszystkim. Troche ciagnie podbrzusze i bolął cycki i sumie narazie spokoj. Powtórka bety w piatek - to też termin mojej @( chyba byłej na jakieś 9 miesięcy).
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    ewer - zazdroszczę :bigsmile: Ja czekam na @... To mój pierwszy cykl starankowy, testy pięknie pokazały owulacje (10.03), przytulanie było a teraz już mnie nosi... Szyjka macicy twarda więc pewnie przyjdzie @, ale ciągle się łudzę, że może się uda :wink: Teoretycznie @ powinnam dostać dzisiaj ale jakoś się nie zanosi - zazwyczaj mam plamienia a tym razem cisza... Chyba, że cykl mi się wydłuża.
    Pozdrawiam wszystkie starające się!
    --
    •  
      CommentAuthorwitasia
     permalink
    No super!!!! EWER - wielkie gratki!!!!!! CUDNIE :)
    Czy to będzie grudniowy dzidziuś czy jeszcze listopadowy??
    -- "Jedną z najstarszych ludzkich potrzeb jest mieć kogoś, kto zastanawia się, gdzie jesteśmy kiedy nie wracamy wieczorem do domu." M.Mead.
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Własnie jestm po rozmowie z moją gin która stwierdziła ze jest to za niski poziom na ten dc i mam czekac na @.
    Nie wytrzymam- zabrala mi moją nadzieję :(
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ewer głowa do góry nawet jak w tym cyklu nie wyjdzie plus na końcu. Każdy cykl wzmacnia i uczy cierpliwości :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ewer trzymam za Ciebie bardzo mocno kciuki:*:*:):hugging:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    ewer - powtórz betę za 4 dni jak nie przyjdzie@. Moja siostra miała wynik bety ok 40 po 3 dniach jej beta spadła i przyszła@. Nie chcę Cię niepotrzebnie martwić ale na takim poziomie wszystko się może stać, oby to była ciąża i tego Ci życzę z calego serce.
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    ewer jeśli miałaś późno owulkę, to ten dzień jest akurat. Trzymam kciuki.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    sara32: Moja siostra miała wynik bety ok 40 po 3 dniach jej beta spadła i przyszła@.
    TO chyba musiało być samoistne poronienie na samym początku - bardzo często się zdarza. No bo beta nie wyszłaby ot tak sobie sama...
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Ewer, trzymam kciuki!!
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    karko zgadzam się z Tobą w 100%, tak się czesto a nawet bardzo często zdarza dlatego moim skromnym zdaniem robienie bety przed terminem @ trocche mija się z celem, wiem, że cierpliwość staraczkom jest obca, (też jestem w gorącej wodzie kapana) ale chyba lepiej poczekać niż się później rozczarować.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Jade,pisz co tam u Ciebie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    właśnie, sara. Ja sama jestem prawie pewna, ze kiedyś przeszłam przez takie wczesne poronienie - tlykow tedy nie miałam o tym pojęcia. DOpiero później, już z wiekszą wiedzą, doszłam do takiego wniosku.
    Bo: pękła nam prezerwatywa i akurat w tym cyklu miałam dziwne bóle + opóźnienie okresu. Byłam prawie pewna, ze zaciążyłam ( miałam 19lat)... miałam robić test i przyszła @. Ale inna - bardziej obfita, z bólami silnymi, ze skrzepami - dzinwej konsystencji... Na szczęście wtedy nie miałam tej świadomości i nie wpłynęło to jakoś na moją psychikę - na tamtą chwilę, cieszyłam się, że nie jestem w ciąży. Ale jednak podejrzenie mam silne, że gdybym wówczas zrobiła test z krwi - mogłoby wyjść....
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    HUSSY - U mnie 1 dzien do @ jak jej jutro nie bedzie to chyba sie skusze na test. Mam First response 40 mIU/ml to nie jestem pewna czy nie poczekac kilka dni po, niby powinno wykryc a jednak... nie chce sie rozczarowac. No coz najpierw zobacze jaka jutro rano bede miala tempke wtedy zadecyduje... Narazie rozkoszuje sie koktailem z truskaweczek, smietany (nisko tl. tylko 4%) i splendy ... mmmmm pyszotka :jumping: :kissing:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeMar 24th 2011
     permalink
    jade trzymam kciuki:)
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Jade powodzenia i obyś zobaczyła 2 piękne kreseczki :)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Jade trzymasz nas w napięciu:bigsmile: a kciuki to mi odpadną:wink:
    Precz z wredną @, precz z wredną @ :whorship::whorship:
    --
  2.  permalink
    czesc dziewczyny ,
    jade - ja trzy dni przed przejsciem mestr zrobilam test - byl pozytywny. ale zalezy to wszystko od stezenia bety , maim zdaniem jak masz duzo testow to zarezykuj juz dzis , powodzenia.
  3.  permalink
    ewer , badz spokojna beta powinna rosnac podwojnie co dwa dni , a ginek. nie moze zrobic ekogra. jesli nie urosnie do 2 000 wiec moim zdaniem wstrzymaj sie ok 14 dni ze zrobieniem bety zaoszczedzisz nerwy i pieniadze. jest to momet bardzo delikatny wiec nie przemeczaj sie , nie dzwigaj niczego tylko odpoczywaj duzo, powodzenia
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    dziewczyny czy moja faza lutealna została rozpoczęta?? coś w tym cyklu nie mam takich wysokich temp jak ostatnio ale tez jakoś dziwnie pocę się w nocy w dzień mam temp 37.3 i czuje się dziwnie a w nocy się wypocę i trochę spada no tak do 36.8 i potem znów wraca na 37.3 no teraz też moja temp ciała ma 37;/

aha i czy o nas już zaczyna się czas niepłodny??

tu będzie mój poprzedni wykres http://enpr.pl/777
    --
  4.  permalink
    czesc , ja rowniez w fl mialam zawsze rano 36.8 a w dzien wzrastala do 37. 4 - 8
    powodzenia
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hmm a mnie testy owu cały czas z bladą krechą wychodzą:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    może powinnaś robić testy 2 razy dziennie wczoraj wyczytałam że niektóre kobiety mają krótki wyrzut LH i że rano może nie wyjść a wieczorem tak jak znajdę ten wpis to Ci skopiuje:)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Robię rano zn tak ok 10 i wieczorem po pracy po 20...ale to pewnie wina chińskich testów...zobaczymy do 20 dc
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja robiłam o 15 i wychodziły wiarygodnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Testy owulacyjne

Innym sposobem wykrycia owulacji jest skorzystanie z testów owulacyjnych. Testy pozwalają wykryć wzrost stężenia hormonu LH (hormon luteinizujący), który następuje na około 24-36 godzin przed wystąpieniem owulacji. Testy należy wykonywać przez parę dni przed spodziewaną owulacją (zwykle 5 dni). Zasada działania testu owulacyjnego jest podobna do testów ciążowych – we wskazanym na tescie miejscu umieszczamy kroplę moczu. Na teście znajdują się dwie kreski – testowa i kontrolna. Kiedy linia testowa jest ciemniejsza od kontrolnej oznacza to wykrycie LH, a tym samym, że owulacja nastąpi za 24-36 godzin.

Plusy:

* Jeśli w twoim przypadku tworzenie wykresu podstawowej temperatury ciała nie jest możliwe lub inne metody zawodzą – testy owulacyjne mogą okazać się pomocne.
    * W przeciwieństwie do mierzenia temperatury – testy wykonuje się jedynie przez około 5 dni, a nie codziennie przez cały cykl menstruacyjny.
    * Czasem testy owulacyjne mogą być uzupełnieniem do mierzenia temperatury ciała, są wtedy potwierdzeniem nadejścia owulacji.

Minusy:

* Drogie w porównaniu do inny metod – jedno opakowanie kosztuje średnio 35 zł/5 sztuk.
    * Czasami trudno jest określić czy kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej.
    * Można ominąć moment wzrostu LH. Przykładowo jeśli dokonałaś testu w poniedziałek rano, a LH wzrósł w poniedziałek popołudniu, we wtorek rano może być już za późno. Niektóre kobiety bliżej owulacji robią testy dwa razy dziennie, co z kolei podnosi koszty.
    * Jeśli masz nieregularne owulacje może okazać się, że nie wystarczy ci jedno opakowanie na jeden cykl.
    * Wynik może nie być jednoznaczny. Możesz mieć pozytywne wyniki testów a nie musi dochodzić do owulacji. Testy mogą wykryć więcej niż jeden zryw hormonu LH na cykl, ale tylko ten ostatni świadczy o owulacji – jest tak w przypadku kobiet z PCOS.

ja tam stawiam na apteczne testy przeważnie kupuje w tych galeriowych bo maja promocje nawet 16.90 za 5 testów to nie tak źle
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    na allegro 1 zł za test :wink:
    i przeważnie nie zawodzą :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Właściwie to ten z rana był wątpliwy więc zobaczymy wieczorem
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    moja koleżanka miała i te za 1zł i apteczne i robiła dwa na raz i przeważnie te za 1zł u niej pokazywały całkiem co innego ale znam też 3 inne osoby które z testów z allegro są zadowolone
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    No tempka dobra :bigsmile: to moze jutro zrobie test.... no zobacze jak to dzisiaj bedzie
    DZIEKI DZIEWCZYNY :grouphug::kissing:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Jade ślicznie u Ciebie:bigsmile: pogratulować tylko ależ Ty w niepewności nas trzymasz:wink: Jutro ma być +++++++++++ i tyle:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zarówno Toxo i jak i CMV UJEMNE!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    jeszcze raz zadam to samo pytanie:)bo nie wiem jak mam zaznaczyć na wykresie czy to juz:

dziewczyny czy moja faza lutealna została rozpoczęta?? coś w tym cyklu nie mam takich wysokich temp jak ostatnio ale tez jakoś dziwnie pocę się w nocy w dzień mam temp 37.3 i czuje się dziwnie a w nocy się wypocę i trochę spada no tak do 36.8 i potem znów wraca na 37.3 no teraz też moja temp ciała ma 37;/

aha i czy o nas już zaczyna się czas niepłodny??

tu będzie mój poprzedni wykres http://enpr.pl/777
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMar 24th 2011 zmieniony
     permalink
    wg Roetzera nie, musisz poczekać, żeby temp była wyższa niż teraz.
    wg angielskiej skok miałabyś wczoraj

te dwie temp, które masz wyższe są nazywane mianem "przedwczesnego skoku" - masz to w analizie cyklu do zaznaczenia :wink:
    --
  5.  permalink
    Talinka: na allegro 1 zł za test :wink:
    i przeważnie nie zawodzą

Ja kupiłam hurtem - na 2 cykle i niestety - u mnie zawiodły ;) W ogóle nie pokazywały że mam owulację a mierzyłam codziennie przez 10 dni, mierząc przy okazji tempkę i porównując.
    Polecam testy z Rossmana (bodajże 5 sztuk za 24 zł ale nie pamiętam dokładnie) . Z nimi zaszłam w pierwszym cyklu.

Suwaczek z babyboom.pl
    -- Raz na wozie raz w nawozie :P
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Widać - bywa różnie :)
    Mnie nie zawiodły przez kilka miesięcy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    "Nieregularne owulacje" - co za tekst. Doświadczona też nie musi mierzyć przez cały cykl - wielkie odkrycie.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Basia - ja robiłam testy co 2 dni i już myślałam, że są jakieś felerne a tu 10dc piękne dwie krechy. No ale niestety chyba cykl mi się wydłuża bo już powinnam dostać @ a tu ani widu ani słychu... A testy też ujemne wychodzą jak narazie :( Powodzenia!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.