anaa86 ,w ostatniej mojej fl mialam bardzo obfita biala wydzieline , bylo jej tak duzo jak w cyklu poprzedzajacym - wiec bylam pewna ze nie bylam w ciazy , dlatego bylam niezle zaskoczona jak pojawily mi sie dwi kreseczki . mam nadzieje ze nastepny twoj okres bedzie tak szczesliwy jak moj.najwazniejsze zebys byla spokojna , sprobuj w tym miesiacu powstrzymac sie przynajmniej 7 dni bez stosunku i jak przyjdzie momet poczatku sluzu kochajcie sie z jednym dniem przerwy, bardzo wazne jest zebys byla skoncentrowana na twiom partnerze i na pieknej imtymnosci jaka jest miedzy wami. na mnie to podzialalo , trzymam kciuki pa...
Hej dziewczyny Siedze jak na szpilkach i mnie roznosi. Bardzo chcialabym juz miec dzidzie. W niedzele z mezem pierwszy raz zaczelismy sie starac, mialam akurat dni płodne. Swiruje bo od tego czasu zrobilam dwa testy ktor wyszly negatywnie, ale to chyba zdecydowanie za wczesnie.
Gosia_cz - w weekend miałaś dni płodne i juz chciałabyś test robić?? Przecież to dopiero 3 dni temu, prrryyy koniku Czekaj, wiem, ciężko powiedzieć, do miesiączki. Teraz za żadne skarby nic Ci nie wyjdzie, nawet nie mogło dojść do ewentualnego zagnieżdżenia.
-- "Jedną z najstarszych ludzkich potrzeb jest mieć kogoś, kto zastanawia się, gdzie jesteśmy kiedy nie wracamy wieczorem do domu." M.Mead.
Gośka cz- weź nie świruj... Tak jak mówi witasia najpierw to zarodek musi się zagnieździć a to się zaczyna dziać dopiero około 7 dnia po owulce, także musisz wyluzować troszeczkę i uzbroić sie w cierpliwość. Powodzenia!
Dziewczyny powtorzyłam dziś betę w 26 dc- 15,81 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Chyba jestem w ciązy. Niech kruszynka rosnie .Cieszę sie strasznie, ale poczekam jak potweiedzi gin i dopiero powiem wszystkim. Troche ciagnie podbrzusze i bolął cycki i sumie narazie spokoj. Powtórka bety w piatek - to też termin mojej @( chyba byłej na jakieś 9 miesięcy).
ewer - zazdroszczę Ja czekam na @... To mój pierwszy cykl starankowy, testy pięknie pokazały owulacje (10.03), przytulanie było a teraz już mnie nosi... Szyjka macicy twarda więc pewnie przyjdzie @, ale ciągle się łudzę, że może się uda Teoretycznie @ powinnam dostać dzisiaj ale jakoś się nie zanosi - zazwyczaj mam plamienia a tym razem cisza... Chyba, że cykl mi się wydłuża. Pozdrawiam wszystkie starające się!
Własnie jestm po rozmowie z moją gin która stwierdziła ze jest to za niski poziom na ten dc i mam czekac na @. Nie wytrzymam- zabrala mi moją nadzieję :(
ewer - powtórz betę za 4 dni jak nie przyjdzie@. Moja siostra miała wynik bety ok 40 po 3 dniach jej beta spadła i przyszła@. Nie chcę Cię niepotrzebnie martwić ale na takim poziomie wszystko się może stać, oby to była ciąża i tego Ci życzę z calego serce.
karko zgadzam się z Tobą w 100%, tak się czesto a nawet bardzo często zdarza dlatego moim skromnym zdaniem robienie bety przed terminem @ trocche mija się z celem, wiem, że cierpliwość staraczkom jest obca, (też jestem w gorącej wodzie kapana) ale chyba lepiej poczekać niż się później rozczarować.
właśnie, sara. Ja sama jestem prawie pewna, ze kiedyś przeszłam przez takie wczesne poronienie - tlykow tedy nie miałam o tym pojęcia. DOpiero później, już z wiekszą wiedzą, doszłam do takiego wniosku. Bo: pękła nam prezerwatywa i akurat w tym cyklu miałam dziwne bóle + opóźnienie okresu. Byłam prawie pewna, ze zaciążyłam ( miałam 19lat)... miałam robić test i przyszła @. Ale inna - bardziej obfita, z bólami silnymi, ze skrzepami - dzinwej konsystencji... Na szczęście wtedy nie miałam tej świadomości i nie wpłynęło to jakoś na moją psychikę - na tamtą chwilę, cieszyłam się, że nie jestem w ciąży. Ale jednak podejrzenie mam silne, że gdybym wówczas zrobiła test z krwi - mogłoby wyjść....
HUSSY - U mnie 1 dzien do @ jak jej jutro nie bedzie to chyba sie skusze na test. Mam First response 40 mIU/ml to nie jestem pewna czy nie poczekac kilka dni po, niby powinno wykryc a jednak... nie chce sie rozczarowac. No coz najpierw zobacze jaka jutro rano bede miala tempke wtedy zadecyduje... Narazie rozkoszuje sie koktailem z truskaweczek, smietany (nisko tl. tylko 4%) i splendy ... mmmmm pyszotka
-- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
czesc dziewczyny , jade - ja trzy dni przed przejsciem mestr zrobilam test - byl pozytywny. ale zalezy to wszystko od stezenia bety , maim zdaniem jak masz duzo testow to zarezykuj juz dzis , powodzenia.
ewer , badz spokojna beta powinna rosnac podwojnie co dwa dni , a ginek. nie moze zrobic ekogra. jesli nie urosnie do 2 000 wiec moim zdaniem wstrzymaj sie ok 14 dni ze zrobieniem bety zaoszczedzisz nerwy i pieniadze. jest to momet bardzo delikatny wiec nie przemeczaj sie , nie dzwigaj niczego tylko odpoczywaj duzo, powodzenia
dziewczyny czy moja faza lutealna została rozpoczęta?? coś w tym cyklu nie mam takich wysokich temp jak ostatnio ale tez jakoś dziwnie pocę się w nocy w dzień mam temp 37.3 i czuje się dziwnie a w nocy się wypocę i trochę spada no tak do 36.8 i potem znów wraca na 37.3 no teraz też moja temp ciała ma 37;/
może powinnaś robić testy 2 razy dziennie wczoraj wyczytałam że niektóre kobiety mają krótki wyrzut LH i że rano może nie wyjść a wieczorem tak jak znajdę ten wpis to Ci skopiuje:)
Innym sposobem wykrycia owulacji jest skorzystanie z testów owulacyjnych. Testy pozwalają wykryć wzrost stężenia hormonu LH (hormon luteinizujący), który następuje na około 24-36 godzin przed wystąpieniem owulacji. Testy należy wykonywać przez parę dni przed spodziewaną owulacją (zwykle 5 dni). Zasada działania testu owulacyjnego jest podobna do testów ciążowych – we wskazanym na tescie miejscu umieszczamy kroplę moczu. Na teście znajdują się dwie kreski – testowa i kontrolna. Kiedy linia testowa jest ciemniejsza od kontrolnej oznacza to wykrycie LH, a tym samym, że owulacja nastąpi za 24-36 godzin.
Plusy:
* Jeśli w twoim przypadku tworzenie wykresu podstawowej temperatury ciała nie jest możliwe lub inne metody zawodzą – testy owulacyjne mogą okazać się pomocne. * W przeciwieństwie do mierzenia temperatury – testy wykonuje się jedynie przez około 5 dni, a nie codziennie przez cały cykl menstruacyjny. * Czasem testy owulacyjne mogą być uzupełnieniem do mierzenia temperatury ciała, są wtedy potwierdzeniem nadejścia owulacji.
Minusy:
* Drogie w porównaniu do inny metod – jedno opakowanie kosztuje średnio 35 zł/5 sztuk. * Czasami trudno jest określić czy kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej. * Można ominąć moment wzrostu LH. Przykładowo jeśli dokonałaś testu w poniedziałek rano, a LH wzrósł w poniedziałek popołudniu, we wtorek rano może być już za późno. Niektóre kobiety bliżej owulacji robią testy dwa razy dziennie, co z kolei podnosi koszty. * Jeśli masz nieregularne owulacje może okazać się, że nie wystarczy ci jedno opakowanie na jeden cykl. * Wynik może nie być jednoznaczny. Możesz mieć pozytywne wyniki testów a nie musi dochodzić do owulacji. Testy mogą wykryć więcej niż jeden zryw hormonu LH na cykl, ale tylko ten ostatni świadczy o owulacji – jest tak w przypadku kobiet z PCOS.
ja tam stawiam na apteczne testy przeważnie kupuje w tych galeriowych bo maja promocje nawet 16.90 za 5 testów to nie tak źle
moja koleżanka miała i te za 1zł i apteczne i robiła dwa na raz i przeważnie te za 1zł u niej pokazywały całkiem co innego ale znam też 3 inne osoby które z testów z allegro są zadowolone
jeszcze raz zadam to samo pytanie:)bo nie wiem jak mam zaznaczyć na wykresie czy to juz:
dziewczyny czy moja faza lutealna została rozpoczęta?? coś w tym cyklu nie mam takich wysokich temp jak ostatnio ale tez jakoś dziwnie pocę się w nocy w dzień mam temp 37.3 i czuje się dziwnie a w nocy się wypocę i trochę spada no tak do 36.8 i potem znów wraca na 37.3 no teraz też moja temp ciała ma 37;/
Talinka: na allegro 1 zł za test i przeważnie nie zawodzą
Ja kupiłam hurtem - na 2 cykle i niestety - u mnie zawiodły ;) W ogóle nie pokazywały że mam owulację a mierzyłam codziennie przez 10 dni, mierząc przy okazji tempkę i porównując. Polecam testy z Rossmana (bodajże 5 sztuk za 24 zł ale nie pamiętam dokładnie) . Z nimi zaszłam w pierwszym cyklu.
Basia - ja robiłam testy co 2 dni i już myślałam, że są jakieś felerne a tu 10dc piękne dwie krechy. No ale niestety chyba cykl mi się wydłuża bo już powinnam dostać @ a tu ani widu ani słychu... A testy też ujemne wychodzą jak narazie :( Powodzenia!