Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Isia_
    • CommentTimeJul 5th 2011
     permalink
    Ech dziewczyny, @ przyszła dziś :sad: No trudno, próbujemy dalej. To dopiero pierwszy miesiąc jak możemy starać się zupełnie normalnie bo wreszcie jesteśmy ze sobą codziennie. Pani doktor mówiła, że przeciętna para stara się o dziecko rok. Mamy jeszcze trochę czasu :wink:
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeJul 6th 2011
     permalink
    teraz podobno WHO zmienilo na 6 miesiecy :bigsmile:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    A nie 3?
    --
    • CommentAuthorAjo
     permalink
    Moja siostra zaszła w pierwszym, nasza mama 4 dzieci za każdym razem w pierwszym :)
    Mam nadzieję, że i mój pierwszy będzie owocny.
    Powodzenia dziewczyny! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Ja się właśnie przy ostatniej wizycie pytałam jak to jest z tym czasem. No i z jej doświadczenia wynika, że standardowo starania trwają około roku. I tego sie trzymam :wink:
    Ajo, moja siostra zaszła po roku. Moi rodzice wyprodukowali w trzy lata trzy sztuki :wink: Wydaje mi się, że kiedyś były inne czasy. Nasze mamy nie czekały tak długo na ukochane maleństwo.
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Czytałam, że co czwarta para ma problem z płodnością :((
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    u mnie 11 miesiąc starania.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    moja mama zaszła w ciąże 3 razy w życiu
    za każdym razem praktycznie przez "pstryknięcie palcami"
    śmieje się, że była hiper płodna
    no i tatuś też :wink:

mi to zajęło całe 12 mscy więc to raczej nie ma reguły.....
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeJul 7th 2011
     permalink
    Moja matka zachodziła 6 razy w ciąże z tym, że jedną (chłopca) straciła ze względu na Toxo. Także jest nas 5 dziewczyn i jak narazie tylko jedna zaszła w ciąże w wieku 17 lat:confused:
    --
  1.  permalink
    Ja mam 3 braci i jestem jedna dziewczyna i mama również jak widzi jak biorę ten wiosiołek , castangus i inne witaminy to się dziwi , bo ona pierwszy miesiąc i była w ciąży za każdym razem , moja babcia 6 dzieci i tak samo . Nie wiem co nam do tego jedzenia dają że teraz tyle par ma problemy ... :( my zaczynamy 7 miesiąc starań ...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Moja babcia przed ślubem była w ciąży, szła do ślubu w 4ms. Miała 23 lata. Moja mama starała się 15 lat. Ja 3 lata.
    --
  2.  permalink
    Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama. ----- Już bym chciała móc tak mówić ...
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Moja pierwsza babcia zaszła w ciąże w wieku 19 lat, druga babcia w wieku 22, mama jak miała 23 lata.
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    oj julitka :smile: nie tylko Ty reszta stareaczek tez :grouphug:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    a ja od dziś biorę folik..jakoś tak mnie naszło, chociaż wczoraj dopiero się kochaliśmy..no i nie nastawiam się na nic..:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anna_drozdowska: a ja od dziś biorę folik..

przy staraniach zaleca się brać na 3 miesiące przed poczęciem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    relacja z wizyty u gina u mnie pod wykresem :jumping:
    no jakiś zastój nieładny się zrobił, no staraczki, działać działać:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Gdyby tak natura chciała dopomóc...bo starac to się staramy...
    Ja jutro idę do gina...ciekawe co zaleci...:confused:
    --
  3.  permalink
    Ja folik biorę już od stycznia teraz jak wspominałam od tego miesiąca zaczęłam też brać ten olej z wiesioła i Castangus a i witmine B6 oraz magnez :) troszkę tego jest może coś pomoże
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mi się udało zaciążyć właśnie w cyklu,w którym brałam Oeparol :wink: Ciekawe czy to przypadek czy jednak trochę pomógł.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Mi się udało zaciążyć właśnie w cyklu,w którym brałam Oeparol

mi również :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeJul 7th 2011 zmieniony
     permalink
    jestem z Wami i modlę się o to, żebyście jak najszybciej zobaczyły swoje upragnione II kreseczki:whorship::grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Raczej nie przypadek, bo wiesiołek jest po to by poprawić jakość śluzu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Dziewczyny, a jak łykacie ten wiesiołek i jaki preparat konkretnie polecacie? Chyba spróbuję.
    Mi moja pani ginekolog poradziła, żebym pojechała na urlop i nie świrowała :devil:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wiesiołek łyka się do skoku :-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja łykałam OEPAROL właśnie....
    łykałam jedną tabletkę dziennie aż do skoku [owulacji]
    potem się powinno odstawiać

a rada pani gin całkiem sensowna :wink::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: Raczej nie przypadek, bo wiesiołek jest po to by poprawić jakość śluzu

Mimo wszystko znacznej poprawy nie ujrzałam. Śluz miałam taki jak zawsze,na dodatek miałam jeszcze początkową grzybicę.. także ten śluz ciekawy nie był.

TEORKA: łykałam jedną tabletkę dziennie aż do skoku

Ło, to ja aż trzy dziennie. Rano na śniadanie,potem obiad i kolacja :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    łykałaś go pierwszy cykl dopiero? to się nie dziwię :tongue: wiesz... może nie wyglądał inaczej, ale mogło się zmienić np. pH :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    W sumie to nie miałam jakiejś OGROMNEJ nadziei,że przy pierwszym cyklu będę miała rozciągliwy,przezroczysty i w ogóle "książkowy" ,ale liczyłam na odrobinę poprawy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ja łykałam 1 dziennie i mega poprawę miałam już w PIERWSZYM CYKLU :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No :d
    Czyli to wszystko też zależy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeJul 8th 2011
     permalink
    ja odkad biore wiesiolka to "plywam" w sluzie ale jak narazie nic nie pomogl, i od trzech cykli uzywam zelu pre-seed, ktory niby jest jak plodny sluz i tez nic ... ale coz dalej czekam. Prawdopodobnie w sierpniu przylecimy z malzonem do Polski i zrobimy badania to sie dowiemy o co kaman...
  4.  permalink
    dziewczyny pomocy!!! zastanawiałam sie gdzie to wpisać.. słuchajcie dokładnie 1 tydz. temu miałam badanie HSG w 12 dc. wszystko było ok, krwawienie ustało następnego dnia rano po badaniu, przytulaliśmy sie z mężem 3 razy, wszystko było ok, i wczoraj kiedy tuliliśmy się po raz 4 to po stosunku miałam obfite dość jak na mój gust planienie, krew była czerwono różowa, tak jak wspomniałam za dużo jak na plamienie nieokresowe... wystraszyłam się bardzo, nie wiem co mam zrobić, podejrzewam, ze coś jest na rzeczy tylko nie wiem co, z mężem staramy się zajść w ciążę, do tej pory nie zdarzało mi sie mieć krwawień między 1 a 2 @! mam duphaston, czy mogę go zacząć już brać jeśli 4 dni temu miałam skok, czy ciążę wykluczyć zupełnie? dodam tylko że od 2 dni boli mnie kręgosłup a sutki to mi zaraz explodują z bólu!! nic więcej..a no i sporo stresu od kilku dni...więc reasumując, bo i tak spróbuję wepchać się dziś do dra w co bardzo wątpię, czy wziąć juz ten duphaston i co radzicie, jak sądzicie co to za plamienie, ps dzis rano plamienia prawie już nie ma...jest troszku.proszę Was o sugestie pod moim bierzącym wykresem.dziękuję
    • CommentAuthorAjo
     permalink
    madzia najlepiej zrobisz jak zgłosisz się do ginekologa
    --
    •  
      CommentAuthorsabi030281
     permalink
    a ja czekam na rezultat mam cichą nadzieje że nam sie udało
    --
  5.  permalink
    To ja w porównaniu do was biorę o wiele więcej tego Oeparolu bo 3 razy dziennie po 2 tabletki tak jest na ulotce i na innych forach czytałam mam nadzieję że pomoże i też w cyklu z nim uda mi się zajść w ciąże ;)
  6.  permalink
    Na razie biorę go dopiero 7 dzień będę brać do 14 :)
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    julitka1990: To ja w porównaniu do was biorę o wiele więcej tego Oeparolu bo 3 razy dziennie po 2 tabletki tak jest na ulotce i na innych forach czytałam mam nadzieję że pomoże i też w cyklu z nim uda mi się zajść w ciąże ;)

Ja własnie tak brałam 3x2 przez 10 dni wychodziło dokladnie całe opakowanie no i się udało, czy to zasługa wiesiołka nie wiem.
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Ja traktuje lipiec jako miesiąc przygotowawczy do staranek. Łykam folik, magnez+b6, W. ma kupić dzisiaj olej z wiesiołka i zapisujemy się dzisiaj na siłkę! Chcemy być na maksa gotowi na dzidziusia. Mam nadzieję, że wytrwam na siłowni :bigsmile:
    -- [url
  7.  permalink
    karina zosia życzę powodzenia :))) i 3 mam kciuki jak za nas wszystkie :*
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeJul 10th 2011
     permalink
    Ale tu znowu zastój :confused:
    --
    • CommentAuthorRahelka
     permalink
    cześć dziewczyny!

chciałabym abyście posłuchały mojej historii i odpowiedziały co o tym sadzicie

od 1,5 roku staramy się z mężem o dziecko, mąż robił badania, ja brałam clo w zeszłym roku, podjęliśmy w czerwcu decyzje ze podchodzimy do drożności jajowodów i inseminacji w lipcu. Czekam na okres od czwartku bo zawsze miałam regularne cykle i czekam już 3 dzień i cisza, piersi mam jak balony, brzuch tylko troszkę pobolewał ale przeszło, wzięłam no spe i ustąpił, i nic już mnie nie boli a na okres jakby się wogole nie zanosiło. Zrobiłam test w dniu spodziewanej miesiączki i wyszedł negatywny. Co o tym sadzicie?
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Rahelko odpowiedź masz TUTAJ i prośba na przyszłość - nie pisz w kilku miejscach tej samej treści :)
    --
    • CommentAuthorRahelka
     permalink
    ok
    •  
      CommentAuthormpc
     permalink
    hej dziewczyny. Podczytuję Was od jakiegoś czasu. Kiedyś nawet coś tam pisałam, ale straciłam wenę.
    Przyszłam do Was aby podzielić się dobrą nowiną- mianowicie wczoraj ujrzałam II kreski na teście ciążowym :rainbow: :cheer: Jestem pełna obaw, nie wiem co, kiedy i jak, ale myślę pozytywnie bo to teraz najważniejsze! I trzymam kciuki za wszystkie starające się.
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    mpc moje wielkie gratulacje :clap:
    Trzymaj kciuki za nas starające się:jumping:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    mpc gratulacje!!!:cheer::cheer::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja tak się zastanawiam czy na czas urlopu odpuścić sobie mierzenie temperatury...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    mpc - gratulacje no i zapraszamy na wątek "przyszłe mamusie" :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    basia_87: A ja tak się zastanawiam czy na czas urlopu odpuścić sobie mierzenie temperatury...:confused:
    wg mnie możesz pozwolić sobie na wakacje :) Staracie sie więc tu nie ma żadnych obaw może w te pozostałe 3 dni do wyjazdu uda się wyłapać skok
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.