Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJul 27th 2011
     permalink
    Monika a na jakiej podsawie twierdzisz ze dzien owulacji 1 sierpnia ci wychodzi?? dopiero PO owu jestes w stanie to stwierdzic ze byla i to jedynie dzieki monitoringowi usg.
    poza tym jakies banialuki ci kolezanka opowiada, ech, czekanie tydzien to chyba tez nie jest dobry pomysl, plemniki oslabna, lepiej przestan przeliczac dni tylko korzystaj z przyjemnosci bycia z mezem. nic na sile. a jak juz musisz wg schematu to co 2-3dni
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    monika3334- to ja się powtórzę: mniej metodycznie a bardziej spontanicznie :-) tu nie chodzi o seks z grafikiem, jeśli macie ochotę to do dzieła :swingin:
    --
    • CommentAuthormonika3334
     permalink
    dzieki i tak bede robila
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeJul 27th 2011 zmieniony
     permalink
    i o to chodzi, powodzenia :clap:
    --
  1.  permalink
    Lecę do łóżka jak dam radę to jeszcze z Mężusiem jakiś film obejrzę a ból zęba mi nie daje spokoju :(((( Dobrej nocy :*:*:*
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    a ja w okolicach owu w Canadzie bede :crazy: tylko gorzej ze dzielimy pokoj z kumplem :fierce: hmmmmm trzeba bedzie cos wykombinowac :wink::devil:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Kumpla na balkon :bigsmile:
    --
    • CommentTimeJul 28th 2011
     permalink
    powiedzcie dlaczego tak jest ze jak kocham sie z mezem wieczorem to rano mam niska temp.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nie sadze zeby to mialo jakis zwiazek chyba ze nie masz pozniej 3-4godz snu
    moze byc tak ze temperatura spada przed owu
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    No i już po owulacji... śluz nie jest już taki rozciągliwy i przejrzysty, a szyjka macicy znowu zrobiła się twarda... Teraz pozostaje tylko czekać.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    A u mnie dziś temp. na wzorowym 36.6, czyli czekam na @ :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Hej dziewczyny, ja dziś zaczęłam 5 dzień cyklu i pierwszy dzień mierzenia temperatury 36.7, dosyć wysoka, prawda?
    Kurcze, jak ten cykl też będzie bezowulacyjny to się chyba załamię,,, :sad:
    Chociaż wiem, że nie powinnam.
    •  
      CommentAuthorAgnike
    • CommentTimeJul 28th 2011 zmieniony
     permalink
    monika1046-Ja miewałam czasami i 36,9 w 5DC ;-) a później sobie spadała :bigsmile:
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ok, dzięki :smile: Pytam, bo ostatnio miałam 36.5, ale teraz spojrzałam, że we wcześniejszym cyklu zaczęłam mierzyć od 8go dnia cyklu:bigsmile:
    Pozrdawiam
  2.  permalink
    Dziewczyny napiszcie ile powinna trwac faza lutelna?I czy u mnie nie wsytepuje ona za krotko?
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    z tego co ja wiem - prawidłowa długośc lutealnej to 10-16 dni. Widzę, że masz o wiele krótsze - skonsultowałabym to z lekarzem. Może świadczyć np. (ale nie tylko) o niedomodze ciałka żółtego. Cytuję znalezione w nece:
    TU MASZ O DŁUGOŚCI LUTEALNEJ
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    KARKO: z tego co ja wiem - prawidłowa długośc lutealnej to 12-16 dni.

A ja ostatnio czytalam ze minimum 10 dni wiec juz sama nie wiem co jest prawidlowe
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    przepraszam, miałam na myśli 10-16 - pomyłka klawiaturowa. poprawiam i dz. za czujność Trisha :)
    --
    • CommentAuthorkateszka
     permalink
    Pitaja, pół roku się starałam, bez żadnych specjalnych obserwacji, jedynie po śluzie i "na oko", teraz się chyba musze przyłożyć, bo niestety rzadko się z P. że tak powiem bzykamy, co zrobiło sie super doskonałą metodą antykoncepcji...
     permalink
    dziewczyny co to jest.jak mam od trzech dni skurcze macicy takie bolesne ze wol.
  3.  permalink
    KARKO Ja juz sama nie wiem co jest grane....Niby zaczal sie u mnie nowy cykl wczoraj mialam lekkie krwawienie a dzisiaj plamienie,zero boli brzucha,skurczow itd...Kurcze faktycznie musze odwiedzic ginke bo cos jest nie tak....Niby cykl sie skrocil ale razemz faza lutealna....:confused:
    --
  4.  permalink
    A ja dzieczynki wróciłam ode dentysty jestem w 29dzniu cyklu , a moje cykle trwają 33-35 dni . Musiałam miec wyrywanego zęba bo od 2 dni nie wytrzymywałam dostałam mocne znieczulenie jak myślicie jeżeli okażę się że jestem w ciąży to te znieczulenie coś zaszkodziło ?? ale gdybym nie poszła to bym się truła lekami więc też źle :(
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeJul 29th 2011
     permalink
    ja w ciąży rwałam zęba na podwójnym znieczuleniu, bo zwykłe nic nie dało i nic nie było :wink:
    --
  5.  permalink
    aa no to się uspokoiłam dzięki za odpowiedź :):*
    •  
      CommentAuthorpitaja
    • CommentTimeJul 30th 2011
     permalink
    No widzicie, dziewczynki jak to jest. Ja już coś napstrykałam w moim wykresie, uważam, że jak na pierwszy nawet nieźle wygląda, poza tym początkiem za który mi się dostało opiernicz. Kateszka, nie ma co się przejmować. Ja nie mogę pozwolić, że to się stanie moją obsesją. Tak jak dziewczyny tutaj piszą, to musi być miłość, a jak zaiskrzy to będzie niunia. Dlatego od przyszłego miesiąca, przestawiam się ze starających na szczęśliwy traf :):wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Julitka, a za Ciebie wciąż trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Pitaja, to nie opiernicz był tylko wskazówki i rady :bigsmile: Człowiek się uczy całe życie :wink:
    --
  6.  permalink
    Pitaja na razie nie dziękuję żeby nie zapeszyć i również mocno za Ciebie i reszte trzymam kciuki :* Dziś w nocy się przebudziłam bo zabolało mnie podbrzusze i to dość mocno jakbym okres dostała ale nic nie mam więc nie wiem co to było ...
  7.  permalink
    Dziewczynki co tu tak cicho....?Zapraszam na poranna kawke ;)
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
    • CommentTimeJul 30th 2011 zmieniony
     permalink
    Hehe:) Wiem kate1 ;) Ale lubię to tak nazywać, specjalnie przesadzam, bo jakoś tak lubię z Wami pisać!! i Was zaczepiać :P Dziękuje za obserwacje. Ale wiecie co.. nie wiem czy przez ten portal to całe staranie, nie stało się moją obsesją ;) Wstaje rano i od razu chce zobaczyć co napisałyście, czy Talinka, Kate1 i Gilese były już dziś pod moim wykresikiem i coś nowego napisały;) Staram się przestać o tym myśleć, no ale ciężko, ciężko... U mnie to jest tak, że do owulacji mam taka presje "może się uda", a po owulacji, jest mi to obojętne i jestem trochę zrezygnowana. W ogóle dzisiaj czytając książkę wyobraziłam sobie, że patrze na test i pokazują mi się dwie kreski, mówię to mojemu P i oboje się cieszymy. No prawie się rozpłakałam... Myślicie,że siada mi na dekiel?:crazy::crazy::crazy:
    --
  8.  permalink
    pitaja ja mam tak przy kazdej fazie lutealnej a potem dollll. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Oj, bo to chyba często tak jest, że jak się zaczyna tą przygodę, a zwłaszcza przy staraniach, to się jest ciekawym co inne osoby myślą, co poradzą. To wszystko wciąga :bigsmile:
    Nie nakręcaj się na to, że w tym cyklu na pewno się uda. Wiem i ze swojego doświadczenia, i z przyjaciółek, że im większe parcie tym większe rozczarowanie. Nie chcę przez to powiedzieć, że teraz Wam się nie uda, bo wykres masz obiecujący, ale nikt pewności nie da, więc lepiej podejść na luzie. Zwłaszcza, że to Twój tak naprawdę pierwszy obserwowany cykl starankowy. Tak więc więcej spokoju, relaksu, i nie płacz nam tu czasem, bo naprawdę nie ma o co :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Raz zaszlam to i teraz zajde :D tylko nie mozmey trafic w dni plodne hehe.Teraz maz wroci akurat w owulke hehe :)
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Cieszę się, że tak mówisz, że cykl mam obiecujący ;) Zobaczymy co to będzie.. staram się tak nie napalać, ale pewnie sama wiesz jak to jest, jednak co miesiąc każda z nas(wykluczając te, które liczyły na to w przeszłości, bo teraz są w ciąży) liczy na to, że się udało. Dzięki temu cyklowi, wiem, że owulację na pewno mam, ze śluzem też wszystko jest ok. Co dzisiaj gotujecie dziewczyny, kompletnie nie mam pomysłu na obiad, a jakoś nie chce mi się czytać tych wszystkich forów o gotowaniu itd. Może coś od Was ściągnę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Pitaja, na pytanie o obiad odpiszę na wątku Mniam Mniam, co by tutaj nie mieszać.
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Łoki doki... :)
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
    • CommentTimeJul 31st 2011
     permalink
    Dzien dobry bardzo!!:)Wstajemy,wstajemy:)
    --
  10.  permalink
    Hejka . Mój 32 dzień cyklu ( trwa33-35dni) mąż wczoraj mi powiedział , że na cyckach mam takie małe żyłki i , że cycki są większe czyli skoro on to widzi to ja sobie nie wymyślam :) nadal mnie bolą szczególnie jak chce podbiec lub zejśc po schodach . Ale od dwóch dni kuje mnie bodbrzusze tak nisko jakbym miała wzdęcia sorki za określenie ale jak pierdnę to jest mi lepiej :P boję się , że jednak ten ból brzucha wskazuje na okres :( test planuje zrobic tak za 3 dni jak okres nie przyjdzie .
    • CommentAuthorEliza2707
     permalink
    Hej kochane:smile: wpadlam was poczytac:smile: ja dzis mam28dc cykle mam 30-32 dniowe mam nadzieje ze @ wredna nie przyjdzie choc od tygodnia jakos boli mnie podbrzusze,raz kluje jedne lub drugi jajnik dzis latam czesto siusiu i mam taki szarawy sluz....ale wszystkie ojawy pewnie moga wskazywac tez na @ wuec czekam,jesli sie nie udalo to dalej staranka beda:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Nie no Julitka, ja Cię uwielbiam za tą Twoją bezpośredniość :cheer:.:thumbup: Myślałam, że padnę jak to czytałam. wciąż 3mam kciuki!:jumping:

Bardzo dobre podejście Eliza 2707!! Jak nie teraz, to napewno w przyszłym. Też mam takie podejście, ale kilka dni po owulacji, co miesiąc muszę sobie tłumaczyć, bo jestem taka zrezygnowana ;)
    --
    • CommentAuthorEliza2707
     permalink
    pitaja damy rade:bigsmile: bedzie dobrze:bigsmile: w koncu musi sie udac:smile: a wiadomo,ze na to potrzeba czasu,bo niestety nic nie ma odrazu:wink:
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeAug 1st 2011
     permalink
    Witam Was dziewczyny, dzisiaj mam 11 dzień cyklu, chciałam się umówić z moją lekarką na monitoring ale jest na urlopie , cykl ten będę miała chyba 29 dniowy, czy nie byłoby za późno aby zacząć monitoring np od jutra ,bym musiała się umówić z wizytą do kogoś innego
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Jutro monitoring
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    oo no to super,że Ci się udało *techniczne* :)
    Ja wstałam z okropnym bólem piersi, mam nadzieje, że to coś znaczy, chociaż nie napalam się ;)
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    jutro na 19:00 zobaczymy czy nie za późno na ten monitoring :-(
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Będzie dobrze, trzymam kciuki, daj znać jutro, jak to wygląda:):smile:

I głowa do góry :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsabi030281
     permalink
    a ja bym chciała żeby ten cykl sie zakończył sukcesem ale wątpie
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    A czemu tak myślisz ? U mnie się jutro okaże jak to wygląda wszystko :-) mam nadzieję że dobrze
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    A mnie coś łapie taki ból brzucha jak na @, chociaż w sumie trochę za wcześniej na nią. Takie uczucie jak na biegunkę trochę, nie wiem co się dzieje. Dobrze, że piersidła przestały boleć;) Chociaż lubię je takie duże. Ja też by chciała, żeby ten miesiąc okazał się sukcesem *Sabi* kto by nie chciał z tego forum...:wink:

Ale trzymamy kciuki za siebie wzajemnie i musi być dobrze:cool:
    A ja uciekam, sprzątać dalej.. będę tu co jakiś czas zaglądać.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    ooo.. a ja pokładam nadzieję w tym cyklu, bo jedziemy na wakacje i zamierzamy sie relaksować maksymalnie:-))) :surfing: :boogie: :shades: :surfing:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.