Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeAug 19th 2011
     permalink
    igisiowa, nie argumentuje, hehe
    jedynie co mówi "nie, basen nie", hehe
    więc nie wnikałam...

ja jak byłam ciąży (poroniłam 7- 9tc) to trenowałam pływanie...przewroty itd., no ale przez to poronienie i teraz staranie unikam basenu (:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    hmm dziwne, ale jak masz złe skojarzenia, to lepiej psyche rozpieszczać niż stresować podczas starań:)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    no ja jak ostatnio byłam farbować włosy to fryzjerka mi powiedziała, że nie farbuje pacjentką włosów jak wie, że są w ciąży zwłaszcza w I trymestrze....
    niby, że wdychanie oparów amoniaku szkodzi...itd.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeAug 19th 2011 zmieniony
     permalink
    igisowa: hmm dziwne, ale jak masz złe skojarzenia, to lepiej psyche rozpieszczać niż stresować podczas starań:)

no właśnie... teraz chcę wyeliminować poprzednie błędy, hehe

oczywiście też farbowałam włosy, hehe :)
    -- ,
  1.  permalink
    Namowilam meza siostre na zalozenie konta u nas. Dziewczyna konczy okres pologu a nie chce sie truc tabsami;) :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    dziewczęta, ja idę się trochę "postarać" :-) dobrej nocki
    --
  2.  permalink
    lapa: dziewczęta, ja idę się trochę "postarać" :-) dobrej nocki

Dobryy teskt eheheheh:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    lapa: Bo mój lekarz nie miał nic przeciwko pływaniu ani w trakcie starań ani w ciąży.

chyba co ginekolog to inne zalecenia...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Nie wiem jak przy staraniach, alle w ksiazkach i artykulach o ciazy basen jest najbardziej polecany
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeAug 19th 2011 zmieniony
     permalink
    no właśnie też wcześniej czytałam, że pływanie w basenie jest ok...
    ale jak tak moja gin tak chce więc jej się słucham..
    więc gdy uda mi się w końcu zajść w ciąże, to będę zachowywać się jak "calineczka": nie pracować, nie farbować, nie pływać, nie ćwiczyć, nie stresować, nie jeździć, odpowiednio jeść i odpoczywać, i jedynie 8h przy kompie- nie laptopie itd....hehe..... nuda....
    no ale jeżeli to ma mi pomóc aby mieć w końcu zdrowe dziecko to się poświecę...

chyba niektórzy lekarze uważają ciąże za chorobę ?! może mają przyczyny aby tak twierdzić?!
    :wink::wink::wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeAug 20th 2011
     permalink
    Dzień dobry:) oj coś dłuuugo śpicie Staraczki;)

zuzia32: i jedynie 8h przy kompie- nie laptopie

czemu przy kompie nie laptopie? chodzi o trzymanie laptopa na kolanach czy o coś innego?
    8h tak czy siak to chyba za wiele, chociaż przepisy o max 4h przed kompem dla kobiet w ciąży były tworzone kiedy emitowały one znacznie więcej szkodliwego promieniowania niż obecnie. Ale z tego co kojarzę, to ekrany laptopów emitują mniej niż monitory komputerów stacjonarnych.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Witam, ja już nie śpię :-))) Jakie samopoczucie u "staraczek"?
    --
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    zuzia32 - "chyba niektórzy lekarze uważają ciąże za chorobę ?! może mają przyczyny aby tak twierdzić?!"
    Myśle ze dlatego tak jest że wiecej sie zdarza poronień i do tego podejrzewam "źle" przechodzone ciąże, źle tzn że nie czują sie dobrze, mówie że każdy przechodzi ciąze indywidualnie na swój spoób, znam mnóstwo przypadkow gdzie kazda przezywa co innego w trakcie ciązy, a choroba przecież jest czymś gdy już nas coś boli, mamy dziwne reakcje (wymioty, zawroty) myśle że co niektórzy lekarze stąd im sie kojarzy że to choroba. Jakby kazda z nas przezywała ciąże jednakowo bez rzadnych objawów to nie było by nigdy powiedziane że to choroba.
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    Jeżeli chodzi o siedzeniu przy kompie przy dłuższym czasie to wiem że jednolita pozycja źle wpływa na kregosłup, powoduje bóle, skórcze mieśni w kregosłupie. A druga sprawa myśle że wzrok, oczy sie szybciej męczą.
    Jak moja siostra pracowała przy kompie w ciazy zaawansowanej to wiem ze lekarz jej zalecał co jakis czas sie ruszac (pozmywać, oderwać się na chwile zrobic cos innego) do tego zalecal oddychac przeponowo by dotlenić dziecko.
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    lapa - Witam wszystkie i witam cie lapo u mnie ból podbrzusza stąd brak snu, poza tym po 6 mierze tempke wiec potem juz spac nie moge a u ciebie ?
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    U mnie też o 6 tempka, no a dziś szkołę mam więc też już się nie opłacało kłaść dalej;)
    --
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    A jeśli chodzi o farbowanie w ciązy to generalnie lekarze na temat farbowania włosów nie mają zastrzeżeń. Sama farba bez amoniaku kładziona na włosy nawet jeśli przedostaje się przez skórę nie wpływa bezpośrednio na rozwój płodu. Wcześniej uważano, ze farbowanie włosów szczególnie we wczesnym okresie ciąży może powodować poronienie, z powodu niektórych substancji o dużym stężeniu znajdujących się w farbach. Wiem że są już farby bez amoniaku tzw szamponetki które utrzymują kolot krócej niż zwykła farba ale pokrywaja kolor niechciany.
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    Dziewczyny u mnie tempka raz skacze raz spada kurde czy ktoras z was tak miała, teraz mam 12dc i dzis spadła a wczoraj jeszcze miałam wysoko. :sad::sad::sad:
    Co to może oznaczać, jest to normalne?
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    igisiowa - współczuje szkóły w wekeend wiem bo sama to przechodziłam najbardziej boli gdy jest ładna pogoda a tu sie robi słonce wiec bedzie grill:smile:
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeAug 20th 2011 zmieniony
     permalink
    U mnie co prawda zawiewa ale rzeczywiście jest słonko:) No pociesza mnie jedynie fakt, że przeze mną już "tylko" intensywne 2,5 miesiąca szkoły i koniec:) Ale najbliższe weekendy zapowiadają się boleśnie... (na 8 tygodni 7 weekendów zajętych szkołą pt-nd no a w tygodniu praca). Po takim seciku dom nadaje sie tylko i wyłącznie do odgruzowywania;)
    Kasia masz nieudostępniony wykres- ciężko coś poopowiadać:) U mnie w pierwszej fazie też dośc mocno skakała- możesz sobie podejrzeć:) Mi dziewczyny pisały, że często spadek następuje przed owulacją i właściwym skokiem temperatury do temp wyższych cyklu.
    --
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    igisiowa, ja od niedawna robie wykresy dlatego jeszcze nie wrzucam, poza tym nie wiem czy robie dobrze, śluz to wogle nie umiem jeszcze okreslac, chyba, wydaje mi sie ze cały czas mam metny i lekko ślizki ale napewno nie rozciagliwy i nie przezroczysty w rzadne dni.
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    zuzia32: więc gdy uda mi się w końcu zajść w ciąże, to będę zachowywać się jak "calineczka": nie pracować, nie farbować, nie pływać, nie ćwiczyć, nie stresować, nie jeździć, odpowiednio jeść i odpoczywać, i jedynie 8h przy kompie- nie laptopie itd....hehe..... nuda....

Zuziu, ta wizja troszeczkę mnie przeraża:-)
    Czy to nie jest czasem nadmierna ostrożnoś?. W końcu ciąża to nie choroba i jeśli wszystko przebiega norlmalnie i prawidłowo to nie ma powodów do aż takich ograniczeń. nie mówię to o ciążach zagrożonych, ale na razie jesteś na etapie starań. Fakt, że poroniłaś nie oznacza, że następna ciąża będzie należała do grupy ryzyka:-))) Trochę więcej optymizmu!!!
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Witam Was , zrobiłam test , wyszedł negatywny - temperatura poszła w górę , ale boli mnie strasznie podbrzusze tak jak bym miała zaraz dostać okres. Dzisiaj tyle roboty mam w domu , mycie okien itd... dzisiaj pogoda ma być u nas. Po południu gril z babcią , rodzice wyjechali do Karpacza i brat do Ściborza , wiec prawie cały dom wolny :-)
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    kasiamik: ja od niedawna robie wykresy dlatego jeszcze nie wrzucam

Ale właśnie chyba najlepiej sie nauczyć można, jak osoby bardziej doświadczone mogą wspomóc nas:) polecam:) ja tez swieżak

techniczne hmm jak temp w górę to jest nadzieja że po prostu na test za wcześnie jeszcze i ja nadal zaciskam kciuki:)
    --
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    lapa - zuzia32- Ja mysle że wszystko można robic w ciazy tylko z ograniczonym wysiłkiem, jezeli chodzi o basen to tak ale nie za długo bo wiem że duże steżenie chloru ma zły wpływ na płód i napewno nie wysiłkowe wygibasy.
    Poza tym w ciazy jest podobno taki miesiac ze wszystko sie chce robic że budza sie jakies dodatkowe hormony i kobieta ma wtedy najwiecej sił, jeżeli dobrze pamietam to zaraz po 3miesiacu gdy mijaja dolegliwosci albo i pozniej, moja siostra miala wtedy tyle werwy ze meble chciala poprzestawiac ale oczywiscie jak jej maz to uslyszal sam poprzestawiał.
    Więc napewno wszystko wskazane ale w mniejszych ilosciach.
    Uciekam rozwiesic pranie i zjesc sniadanie na tarasie przygotowane przez meza, uwielbiam wekeendy
    pozdrawiam wszystkich i trzymam kciuki za pozytywne nasze testy.
    miłego wekeendu
    • CommentAuthormonika3334
     permalink
    dziewczyny czy mozecie zajzec na moj wykres i mi napisac czy dobrze robie.dzieki
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    igisiowa, wiem ale ja ma dopiero 4 kropke, napewno wrzuce jak bedzie wiecej wtedy chetnie poslucham co wy na to,.
    Trzymaj sie :smile:
  3.  permalink
    Czesc Dziewczyny!

U mnie tempka poszla do gory,ale wiadomo jeszcze wszystko moze sie stac ;)

Kasiamik staraj sie pisac w jednym poscie...jest fukncje ''zmien''i zawsze mozna cos dopisac...
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Witam się i ja :smile:
    Aleście naprodukowały wczoraj ! :thumbup:
    U mnie tempka świruje, jakieś zęby się porobiły :wink:
    --
    • CommentAuthorEliza2707
     permalink
    Hej kochane:* ja tez sie z wami witam:bigsmile:
    dzieki dziewczynki:* pewnie,ze szkoda,ale moze teraz sie uda:) trzeba byyc dobrej mysli:wink: przeciez kiedys musi sie udac:bigsmile: u naas pogoda przepiekna
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Witam,
    Igisiowa,czemu przy kompie nie laptopie? chodzi o trzymanie laptopa na kolanach czy o coś innego?

Tak, żeby nie trzymać laptopa na kolanach jak się jest w ciąży.

lapa, ja chcę wyeliminować być może poprzednie błędy i chciałabym być ostrożniejsza... oczywiście to co napisałam to jest przesadzone i myślę, że nie będzie tak źle i znajdę złoty środek...
    kasiamik, ja właśnie wtedy miałam mnóstwo energii..

podobno teraz komputery stacjonarne są mniej szkodliwe, tak mi powiedziała gin :) ja pracuję w biurze i siedzę cały dzień przed kompem stacjon no i po pracy przy laptopie ..... nie wyobrażam sobie życia bez kompa...:tongue:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorlorry
     permalink
    Powtorzylam dzisiaj test i prosze Was pojawily sie dwie piekne kreseczki:D :swingin::rolling::cheer:
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Moje gratulacje u mnie się nie udało
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    lorry moje gratulacje
    --
  4.  permalink
    Lorry Gratki!!!:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorlorry
     permalink
    Dziekuje bardzo dziewczynki:* Za tydzien pojde do lekarza i sie okarze wyszystko dokladnie:D Pol roku staran i wkoncu sie udalo i Wam dziewczynki zycze szybciutkich rezultatow:jumping: Teraz tylko huhac i dmuchac zeby wszystko bylo dorze...
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    lorry GRATULUJE ! :smile:
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Ale super wiadomość!!!
    lorry gratulacje!!!
    :swingin::swingin::swingin:
    czekamy na następne plusiki, jest nas tu parę w kolejce :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    lorry gratulację ;))) jeju co za radość musisz przeżywać :))) u mnie 8 miesiąc starań i nawet jak próbuję pozytywnie myśleć to po ostatnich rozczarowaniach straciłam troszkę nadzieję na 2 kreseczki no ale może....
  6.  permalink
    pierwszy cykl z prowadzonym wykresem zobaczymy jak to u mnie jest .... teraz przetrzymam męża i spróbujemy staranka co drugi dzień :) a właśnie zaczęła się u mnie druga połowa cyklu 18 dzień a cykl trwa zazwyczaj 34 dni .
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Lorry, super! gratuluję!:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    gratulacje Lorry!!! super wiadomość :-)
    --
    •  
      CommentAuthormarysia23
     permalink
    witam czy moge dolaczyc?
    staram sie 16 cykli nie liczac poronirnia w kwietniu 12tc
    obecny cykl jest stymulowany dodam ze to moja pierwsza stymulacja
    mam 23 lata moj m 27
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Dziewczyny, dzisiaj rozmawiałam z siostrą mojego faceta i powiedziała mi, że jej koleżance testy wyszły pozytywne a w ciąży nie była, możecie zerknąć na mój wykres?Czy to jest możliwe, w tej zapyziałej Holandii, nie można pójść do lekarza, wcześniej niż około 12 tc. Udało mi się załatwić na 7 tc, ale mimo wszystko do tego muszę czekać ok. 2 tygodni... :( Zerknijcie proszę.. i jeszcze ta tempka tak dzisiaj spadła...Błagam zerknijcie..
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    cześć, marysia23:)
    życzę powodzenia...:)
    czy znasz może przyczyny poronienia?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    lorry gratuluję:flowers:
    techniczne, no moze jeszcze jest szansa ?!
    za wszystkie staraczki mocno kciukuję!:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    kitek raczej nie, ale cóż trzeba dalej marzyć:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Stałe bywalczynie- kojarzycie może czy był tu wątek/ dyskusja/ tabelka na temat wieku staraczek i liczby cykli po których udało się? Może warto by było stworzyć coś takiego? Co uważacie?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    igisowa, kurcze wydaje mi się. że gdzieś coś takiego widziałam, tylko nie pamiętam czy był to osobny watek czy element któregoś o innym tytule:confused:,
    odnośnie liczby cykli dodałabym jeszcze czas w miesiącach bo cykl cyklowi nie równy:confused:
    --
    • CommentAuthorEliza2707
     permalink
    lorry gratki kochana:-) ciesze sie razem z Toba:*
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.