tejsha - szansa jest zawsze i tak jak Ci napisała eveke - zmień lekarza !!! ja raz miałam pęcherzyk 25mm i prawdopodobnie owulacja tego samego albo następnego dnia i potem monitoring i okazało się, że bardzo ładnie pękł :) a co do duphastonu to najlepiej gdybyś się obserwowała i brała progesteron już po skoku temperatury - wtedy na pewno nie zablokuje on owulacji (chociaż nie jestem pewna czy dupek tak samo jak luteina hamuje owu) ja w tym cyklu miałam podobną sytuację - miałam pęcherzyk 17mm a następnego dnia się już wchłonął i tak dwa razy i gin przepisała mi luteinę na wywołanie okresu, brałam ją przez 10 dni, już minęło 8 dni od skończenia ostatniej tabletki a @ nadal nie ma, za to dopiero od 8 dni mam wyższe temperatury, więc wydaje mi się, że luteina po prostu zahamowała mi owulację a raczej ją przesunęła i przez to tylko wydłużyła cykl, nawet szyjka zamknęła się dopiero około 3 dni temu - człowiek na błędach się uczy ale mam nadzieję, że pęcherzyk pękł :)
wydaje mi się , że ten duphaston rozregulował mi cykl ... zawsze miałam 30dniowe jak w zegarku.. a tu niespodzianka ,,, przed chwilą robiłam test niestety negatywny.. a miałam cichą nadzieję, że może w końcu się udało.... tym bardziej, że czuję objawy ciąży " bardziej tkliwe piersi, apetyt .... zanim znalałam to forum myślałam że wiem duuużo o owulacji i dniach płodnych, pokazałyście mi, że jednak nie wiem nic....
Treść doklejona: 10.09.12 15:30 erozp BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI, ŻE JEDNAK PĘKŁ
Dupek podobno nie hamuje owulki, wiec powodzenia :-) Ale moze on namieszac w cyklu i go wydluzyc. Mialysmy tu ostatnio z dziewczynami taka sytuacje :-)
Pandora1 mi właśnie też wydłużył, wszystkie objawy okresu sobie poszły w las razem z nim ,,, aż zła jestem na tego lekarza a Wy długo czekałyście na @ po odstawieniu?
lekarze powiedzieli tylko że mam się z nimi zaprzyjaźnić ze względu na moją chorobę,ale wiele dziewczyn pisze że można zajść w ciąże mimo braku szyjki,onkolodzy nie za bardzo chcą się wypowiadać na temat ciąży,a moja gin jest na macierzyńskim,mam 27 wizytę u innego gina więc wypytam o wszystko
kandyzowana witam serdecznie :) Sucharku gadalam z moim gin na temat amputacji i powiedzial ze szanse sa zawsze na ciaze.Ja wiem ze jesli maja mi ja zrobic to na pewno sobie nie dam tak od razu,bo bez tego mam problem.Pojde wtedy do innego lekarza i zasiegne opinii .Powiedzial tez ze amputacja jest dobra dla kobiet ,ktore maja. dwoje /troje dzieci ,nie planuja wiecej i sa po 35 roku zyciA , a u mlodszych kobiet nie powinni robic zbyt pochopnie , ze wzgledu na chec ciazy.
dziewczyny czy po braniu duphastonu i opoznieniu przez to okresu cykl w tym miesiacu bedzie normalny...? planowalam w tym cyklu monitoring ale nie wiem czy przez to owulacja wystapi mniej wiecej w tym samym przewidzianym terminie.... moze wiecie cos na ten temat. okres spoznil mi sie 3 dni...
różnie mówią. niektórzy, że to nie jest prawdziwa @ tylko wywoływana i w takim razie to nie jest normalny cykl, niektórzy, że on wpływa na długość następnego cyklu, a chyba w ulotce jest, że się bardzo krótko utrzymuje w organizmie. więc ciężko stwierdzić. może się inne dziewczyny wypowiedzą, co myślą. z tego co pamiętam mi nie wpływał na długość cyklu. teraz zobaczymy, bo biorę pierwszy cykl.
Cześć jestem tu nowa i nie wiem czy w dobrym temacie napisze. Ostani okres miałam 10 sierpna i krwawienie powinno pojawić się 7 września ale się nie pojawiło i tu zrodziła się nadzieja, że może się udało. Zrobiłam jeden test we wtorek po południu - wiem zła godzina ale negatywny, zrobiłam drugi w środę rano i negatywny. Okres pojawił się dziś po 6 dniach opóźnienia. Tylko teraz problem..bo jest on dziwnego koloru, taki jakby różowy, bezowy, a czasem widzę normalny czerwony i jest pełno śluzu. Co jest..może wy to zrozumiecie:(
Czasem tak się dzieje, że wyliczanie kolejnego cyklu tylko na podstawie średniej długości poprzednich jest zawodne. Dlatego pomaga zapisywanie objawów, a nie tylko długości. Może wprowadź obserwacje poprzedniego cyklu, temperaturę i śluz, to będzie można zobaczyć, czy był dwufazowy i ile trwała faza lutealna. Z samego opisu krwawienia niewiele można powiedzieć. Pozdrawiam!
Silin, nie mamy niestety szklanej kuli, żeby to określić.
Czuły test ciążowy powinien być wiarygodny o poranku w dniu, w którym powinien rozpocząć się kolejny cykl. Jeśli masz wątpliwości, wykonaj test ciążowy z krwi. Ten jest bezdyskusyjny.
A gwoli ścisłości, zagnieżdża się już zarodek, a nie jajeczko.
Skoro obserwujesz się od kwietnia, to wprowadź objawy poprzedniego cyklu na kartę. To naprawdę pomoże rozwiać wiele wątpliwości.
Dziewczyny... jestem praktycznie w 4/5 dniu po owulacji i straszne mam klocia w podbrzuszu promieniujace na ledzwiowy odcinek... mialam wczoraj wieczorem i dzis do poludnia takie plamienia kawa z mlekiem i juz ich nie ma- jest sucho.. tempka mi tez jakos spadla mam wrazenie bo rano mialam 36,9 a teraz po poludniu mierzylam i jest 36,77 czyli mimo popoludniowej pory jest nizsza... kurcze zastanawiam sie czy ja moge miec taka krotka faze lutealna? mam bole jak na miesiaczke w sumiw tylko slabsze z tym ze ten krzyz mnie boli od godziny jakos (nigdy nie bolal) i boli prawy jajnik.. pewnie to poczatki @ beda..
Ale nie mialas monitoringu i nie mierzylas wczesniej tempki, wiec naprawde nie wiadomo. Testy owu nie zawsze sa wiarygodne. Wykrywaja tylko LH a nie owu. To moze byc zwiazane z owulacja, moze z implantacja, moze sie lutealna skrocila, ciezko stwierdzic. Trzeba czekac :-)
U mnie temperatura jakaś nienormalna jest. jak sinusoida. Jutro idę do gina to zobaczymy, czy jestem przed owu czy może już po. W piątek jak przyszłam do gina to on stwierdził, że już wychodzi i mnie nie przyjął. Tak mnie wkurzył, że szok. A w tym cyklu przyjmowałam CLO i boję się, że już będzie po sprawie. Choć może panikuję.
Witajcie:) podczytywałam Was juz od dluzszego czasu,ale jakos nigdy nie pomyslalam zeby sie wlaczyc do dyskusji,az do teraz:))) Moze zaczne od tego,ze staramy sie z mężem o dzidziusia juz od 1,5roku.Właśnie wtedy lekarz przepisal mi clo,oczywiscie po wczesniejszych badaniach.. i tak przez 6mc bralam te tabletki jednak poczatkowo to byly testy gdyz clo na mnie nie dzialal albo dzialal z opoznieniem i tak naprawde tylko 2mc byly takie,ze trafilismy w owulacje.. jednak bez rezultatu:( Po tych6mc zrobilismy sobie przerwe i teraz od tego cyklu powrocilam do clo:)) 11-12.09 mialam owulacje,przytulanki byly. Dzisiaj jest 4-5dzien po a ja czuje sie jakby miesiaczka nadchodzila:(( zazwyczaj tydzien przed okresem mam juz pewne symptomy:/ (napiecie w brzuchu) Nadzieje daja mi Wasze posty i to,ze czasami sie udaje....
ewel podstawowe pytanie, czy sami lub za zalecenie gina zrobiliście badania nasienia? To podstawa, nie powinno się najpierw tak długo faszerować kobietę clo bez badań nasienia.
jestem nową ( ale tak naprawdę to starą forumowiczką 28dpl). Ostatni raz byłam tu w 2007, kiedy to urodziałm mojego drugiego synka Bruna:) Dołączam dzisiaj kochane do Was, gdyż podjęliśmy z mężem decyzje o kolejnym potomku:) Mam nadzieję, że jeszcze raz Bozia mi da mozliwość noszenia fasolki:) Teraz kończy mi się 2 cykl, kiedy nam się nie udało, niestety:( Jutro mam termin kolejnej @, jednakże raczej nam nie wyszło, gdyż 17 robiłam test z krwi HCG i nic nie wykazał, więc raczej nie jestem:( A bardzo pragnęłąbym tym razem dziewczynki:) Mam dwóch urwisów, 10 i 5 lat:)
Można dołączyć? Właśnie czekam (i mam nadzieję, ze się nie doczekam :D) na @ ma przyjść między 18-21.09. Zobaczymy. Bolą mnie jajniki raz lewy raz prawy i od czasu do czasu podbrzusze...oby to nie była ona
Sucharek, dobrze się orintuję, że miałaś amputację szyjki? Czy o tą sytuację Ci chodzi? Jeżeli o tą, to sądzę, że nie będzie to takie proste jak przy normalnej szyjne, ale na pewno nie będzie niemożliwe. trzymam kciuki, żeby się udało.
hej dziewczyny:) chciałabym dołaczyć do Was gdyż bardzo pragnę być mamą. to dopiero drugi cykl jeszcze nic nie wiadomo ale juz nastawiam sie ze nie-wsumie zawsze sie lepiej milo zaskoczyc. zastanawiam sie czy po 2 miesiach staran moge pojsc do lekarza zeby zrobił mi hromony itd? nie pogoni mnie z hukiem? slyszalam ze do roku czasu starania to norma jakie macie z tym doświadczenia?
Możesz spróbować, ale wątpię. Jak powiesz że starasz sie dopiero dwa miesiące i niebedzie podstaw to raczej lekarz nie skeruje Cie na badania. Powie żebyś przyszła jak sie nie uda za pare miesięcy. Jak Ci zależy to zawsze możesz zrobić te badania odpłatnie.
Patrzyłam na Twoje wykresy. Są bardzo ładne, myślę że niebędziesz musiała długo czekać ;) Powodzenia.
dżasti tak chodzi o amputowaną szyjkę,sama jestem ciakawa jak to będzie ile może to potrwać,ale chociaż wiem dlaczego wcześniej miałam problem z zajściem w ciążę
Dziewczyny, jak myślicie, czy to możliwe aby w 24 dc z 28 dniowego badanie z krwi nie wychwyciło jeszcze ew. ciąży? Tak sobie myślę, że może za szybko pobiegłam na badanko, hmm? Ale pewnie niepotrzebnie się łudzę:(