Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeSep 21st 2012
     permalink
    Migotynka, może jeszcze nawet badanie z krwi nie wykryć. Zależy (jeżeli doszło do zapłodnienia) kiedy była implantacja zarodka. Ja kiedyś też pobiegłam 3 dni przed spodziewaną @ na bete i wynik był 3. Na drugi dzień byłam u lekarza i lekarz powiedział, że tak wcześnie to jeszcze nic nie wyjdzie, że nie ma sensu robić. No, ale @ wtedy dostałam. Więc nie wiem jak to jest jak się jest w ciąży i się robi wczesnie bete.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeSep 22nd 2012
     permalink
    hej dziewczynki, @ dalej nie przyszła, ale to spóźnienie to pewnie efekt przeziębienia :( zobaczymy ...mam objawy jak na @ wszystko mnie boli...
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    migotynka no to trzymamy kciuki:)żeby @ nie przyszedł
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    migotynka , czasami niektóre kobiety mają objawy jak na @ a okazuje się coś zupełnie innego .... :wink: trzymam kciuki ;)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeSep 23rd 2012
     permalink
    Hej Kobietki,
    i dalej nie ma@ Ciekawa jestem, jaka jest tego przyczyna:(
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Mogotynka, a kiedy masz termin @. Bo z tego co zrozumiałam to dopiero za 2 dni.Więc to nic dziwnego, że okresu jescze bie masz. Chyba, że to badanie HCG, które robiłaś w 24 dc było już ładnych kilka dni temu.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    migotynka a kiedy termin @? i kiedy masz zamiar testować jak coś?
    ja do 27 mam zakaz serduszek,bo muszę mieć cytologię od razu zrobię monitoring i zobaczę czy jest owu,czy nie jest zapóźno:(
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Termin @ miałam w piątek, dlatego to moje zdziwienie i niepokój. Hcg robiłam w poniedziałek 17 września, troszkę wcześnie i przed terminem, więc dlatego może wyszedł mi negat bo było zbyt wcześnie właśnie. Na razie boję się testować, zaczekam do wtorku, może jeszcze jutro coś się zmieni...
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Trzymam kciuki, żeby jednak @ nie przeszedł. A ten poniedziałek na testowanie to chyba jeszcze było za wcześnie. Daj znać co i jak.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsucharek83
    • CommentTimeSep 24th 2012
     permalink
    chyba nic z tego nie będzie w tym cyklu,czuję i wszystko na to wskazuje że mam już owulkę:cry:
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    Hej jestem tu nowa... jak masz owulację to dobrze, to czas na staranie :) owulacja jest w połowie cyklu i wtedy dochodzi do uwolnienia jajeczka. Tobie pewnie chodzi o to że zbliża się @
    Ja jutro robię test... jej jak ja bym chciała żeby wyszedł pozytywny:wink:
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Witajcie dziewczyny po dlugim milczeniu :) melduje sie z II kreseczkami :) takze dziewczyny z PCSO nie martwcie sie :) ciaza drugi raz jest mozliwa :)
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    gratuluje:)

Treść doklejona: 24.09.12 13:40
    brałąś jakieś leki. opisz mi jak to u ciebie wyglądał
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Gratuluję dziewczynki :smile: U mnie niestety @ A juz myślałam, że sie udało:(
    No cóż, zaczynamy od początku:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    _kami_ no GRATULUJĘ
    :crazy:!!!!!!!

Treść doklejona: 24.09.12 14:05
    kacha84 Ty chyba do mnie pisałaś tylko ciekawe czy patrzyłaś u mnie o co chodzi
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    ja mam opisac??

Treść doklejona: 24.09.12 14:18
    jesli o mnie chodzi to bralam pregnyl przez 3 cykle i clomhexal. w trzecim cyklu urosla mi taka cysta i krew krzepla do tego stopnia ze bylo zagrozenie zycia. Darowalismy sobie wiec leki i 3 cykle mierzylam temp. ale ciagle sie nie udawalo. Dopiero teraz jak juz nic nie mierzyla. nic nie obserwowalam nawet kwas foliowy przestalam brac to dzisiaj zrobilam po poludniu test i wyszla gruba krecha. zreszta juz wysylam wam fotke

Uploaded with ImageShack.us
    • CommentAuthorRococo
     permalink
    wow sliczna druga krecha...gratuluje :)
  1.  permalink
    Gratuluje:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    ja również bardzo mocno gratuluję ,,,, :bigsmile: my z mężem jutro mamy wizytę w klinice .... także zobaczymy .... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorem87
    • CommentTimeSep 24th 2012 zmieniony
     permalink
    _kami_ gratuluję!!
    sama jestem w fazie oczekiwania... pozostały trzy dni do dnia planowanej @, mam głęboką nadzieję, że nie przyjdzie....
    od kilku dni mam kłucie jajników i piersi, poza tym od dwóch dni cokolwiek zjem to mnie boli brzucho i mi jakby niedobrze...
    hyh. ciekawe czy to stres, czy faktycznie się udało :)
    --
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Dziekuje Wam slicznie :) em87 trzymam za Ciebie kciuki jak i za reszte starajacych sie dziewczyn :)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Migotynka, strasznie mo przykro, a tak kciuki trzymałam... Nowy cykl, nowa nadzieja.
    Kami, Ty szczęściaro. Gratulacje :clap:
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    dziekuje :) w piatek czeka mnie wizyta u gina ;) mam nadzieje, ze potwierdzi :) a test nie zrobil mnie w konia
    •  
      CommentAuthortejsha
    • CommentTimeSep 25th 2012
     permalink
    kami na pewno wszystko będzie dobrze :) trzymam kciuki :) u mnie rośnie piękny pęcherzyk także mam nadzieję, że w tym cyklu się w końcu uda ... zaczynamy przytulańce :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
    • CommentTimeSep 25th 2012
     permalink
    Tejsha to super, że rośnie. A jaką ma pęcherzyk średnicę? Najpierw stosunkowo udane wieczory/poranki :hugging: A potem będę trzymać kciuki, że były one owocne
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkacha84
    • CommentTimeSep 26th 2012
     permalink
    30 dc. test zrobiony.... wynik negatywny. obiawów ani na ciążę ani na @ tak jakby nic się nie działo w moim organizmie. dzwoniłam właśnie do mojej ginekolog. zrobiła wywiad ze mną prze telefon. i kurcze dała jeszcze cień nadziei kazała do soboty pobrac duphaston tak jak brałam i w sobote jeszcze zrobic test. powiedziała że może jeszcze za wcześnie a nadzieją jest to że nie mam @ i objawów żeby miała być.
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    u mnie tempka spada o co chodzi?
    • CommentAuthorewel28
     permalink
    hej dziewczyny:) Dzisiaj powinnam dostac@ jednak nie zapowiada sie. Od ponad tygodnia pobolewal mnie brzuch jak na @ a od dwoch dni pobolewaja mnie piersi tzn sa nabrzmiale i wrazliwe na dotyk. Jednak wiem,ze to nie ciaza bo 4dni temu zrobilam test i jedna krecha:/ Na poczatku pazdziernika mam wizyte u specjalisty moze on cos pomoze:)
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    dżasti wczoraj miał 17mm już :cool: lekarz powiedział, że dziś lub jutro powinna być owulka ... dzisiaj robiłam testy LH.. wyszła druga kreska ale jakaś taka wątpliwa więc nie wiem ..... we wtorek jadę sprawdzić co tam się podziało... a trzymanie kciuków baardzo się przyda dziękuję :)
    --
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    Żałuje że ja nie mierzyłam temperatury może bym coś więcej wiedziała.. od następnego cyklu w razie jak dostane@ to zacznę mierzyć.

Treść doklejona: 26.09.12 12:27
    [quote=ewel28][/quote]
    to masz tak jak ja... lekarka dała mi nadzieje jeszcze po dzisiejszym negatywnym tescie.. mam czekac do soboty i znów zrobic
    • CommentAuthorewel28
     permalink
    Ja 7dni po owulce mialam lekkie plamienie wiec zakladajac,ze mogla to byc implantacja to test zrobiony 10dnia(3dni po) ciaze chyba by wykazał wiec raczej nie nastawiam sie na to,ze sie udalo:((. Może u Ciebie kacha84 doszlo do zagniezdzenia pozno i dlatego test nic nie wykazal,trzymam kciuki:) A wiecie cos dziewczyny o pink testach i ich wiarygodnosci?
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    ja nie mam żadnych objawów, nic. nie miałam żadnych plamień. nie mam objawów na @ nic.. będę cierpliwe czekać jak lekarz kazała. Pink kiedyś robiła moja koleżanka jest wiarygodny. robiła wieczorem u mnie dzien czy dwa po dacie spodziewanej @ wyszły dwie kreski jedna słabiutka.. niestety tą ciąze wtedy poroniła.
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    kacha84 może zacznij mierzyć np. od jutra zobaczysz jaka jest tempka
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    a to nie musi byc jakieś odniesienie od początku cyklu? co mi da mierzenie na końcu?
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    zobaczysz na jakim poziomie utrzymuję się tempka,nie chcę źle podpowiadać to tylko moja sugestia
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    ok:) mogę przecież nic nie trace:) jutro rano zmierzę i napisze jaka temperaturka była:bigsmile:
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ewel, ale najczulsz
    ewel28: mogla to byc implantacja to test zrobiony 10dnia(3dni po) ciaze chyba by wykazał

Najczulsze testy wykrywają 6 dniową ciążę, czyli 6 dni po implantacji. Bo dopiero po implantacji jest wytwarzany hormon HCG, a żeby test go wykrył, to musi być już go trochę.
    -- ,
    • CommentAuthorewel28
     permalink
    W takim razie zrobie tescik w piatek zeby sie upewnic:)) Ja myslalam,ze to 6dni od zaplodnienia a nie od zagniezdzenia testy wykazuja ciaze.
    •  
      CommentAuthorkacha84
    • CommentTimeSep 27th 2012
     permalink
    sucharek83: sucharek83
    kacha84 może zacznij mierzyć np. od jutra zobaczysz jaka jest tempka

Mierzyłam dziś rano temperaturę tak jak mi poleciłaś. wynik - 36,9. i co to moze znaczyć?
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Hmm, jeżeli to nie jest Twoja normalna temperatura, tylko podwyższona, to może oznaczać, że jesteś w ciąży. Ponieważ przez pierwsze 3 m-ce ciąży utrzymuje się podwyższona temperatura. Ale równie dobrze temperatura może spaść w pierwszych dniach @, niekoniecznie musi spadać przed spodziewaną @. Choć w tych poradnikach zamieszczonych na 28 dni jest informacja, że jeżeli faza lutealna i podnieasiona temperatura przekracza 18 dni, to znaczy, że najprawdopodobniej jest to ciąża. Choć ja nie jestem ekspertem w tych kwestiach, też dopiero zaczynam swoją obsewację, więc może niech wypowie się ktoś bardziej doświadczony.

Treść doklejona: 27.09.12 09:08
    A ile trwają Twoje cykle? Kiedy miałaś owulację?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Bez regularnych pomiarów przez cały cykl niestety ten jeden pomiar nic nie znaczy. Są na 28 dni dziewczyny, dla których 36,7-36,9 to zupełnie normalna temperatura. Jeżeli nie obserwujesz swojego organizmu, to zawsze jest szansa, że jesteś w ciąży. Jeżeli starasz się o Bąbelka, życzę Ci, aby tak właśnie było :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkacha84
    • CommentTimeSep 27th 2012 zmieniony
     permalink
    dzięki dziewczyny za odpowiedz. nie pomyslałąm zeby mierzyc od początku cyklu a lekarz mi nie zalecił... to prawda nie mam pojęcia jaką mam temperature normalnie.

Jesli chodzi o moje cykle to bez żadnych tabletek miałam 24 dniowe, a z tabletkami 28, 29. oczywiscie zdarzało się i tak że okresu nie było i musiałąm wywoływac luteiną. ale od kąd biore leki to jest luteinę przed pierwszym cyklem z clostilbegyt mam 28, 29 cykle. Jeśli chodzi o owulację to nie mam pojęcia robiłam testy owulacyjne i 11,12,13,14,15 dc wyszły pozytywne ale wiadomo test owulacyjny nie daje pewności ze do owulacji doszło... trudno mi coś powiedziec. dziś jest 31 dc moja lekarz kazała mi brac duphaston jeszcze do soboty i ponownie zrobic test
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    mierz teraz codziennie i będziesz wszystko wiedzieć,jak będzie spadać znaczy że zbliża się @,zapisuj sobie na kartce,czy nanieś tutaj na wykres
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    oki:) zrobiłam sobie wykres. kiedys bardzo dawno temu na naukach przedmałżeńskich musiałam mierzyć i zapisywa (tzn wiadomo w domu rano, ale to było jedno z zadań domowych;)):wink:
    •  
      CommentAuthor_kami_
     permalink
    Mi test w 31dc po poludniu wyszedl pozytywnie :)
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Kacha, trzymam tak mocno kciuki, żeby to btło to, że aż pracować nie mogę. Kami, jak ja Ci zazdroszczę (oczywiście pozytywnie), że Ty już w ciąży.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    _kami_: Mi test w 31dc po poludniu wyszedl pozytywnie :)

Naprawdę? super :) gratuluje ci z całego serca:) ja wolę jeszcze troszkę zaczekać:) w sobotę zrobie... jestem pełna nadziei ale też boję się że się nie udało..
    dżasti: Kacha, trzymam tak mocno kciuki, żeby to btło to, że aż pracować nie mogę. Kami, jak ja Ci zazdroszczę (oczywiście pozytywnie), że Ty już w ciąży.

bardzo bardzo serdecznie ci dziękuje za kciuki:) bardzo się przydadzą:)
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    _kami_ Gratuluję z całego serca
    :crazy::crazy::crazy::crazy::cheer::cheer::cheer:
    •  
      CommentAuthorkacha84
     permalink
    _kami_: Mi test w 31dc po poludniu wyszedl pozytywnie :)

a opisz mi jak się czujesz, jakie objawy miałaś? i jaki śluz masz;)
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    _kami_ super , wielkie gratulacje kochana :bigsmile: mam wielką nadzieję, że my wszystkie tutaj też niedługo będziemy mogły pochwalić się taką wiadomością ...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.