Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorab1986
    • CommentTimeFeb 23rd 2013
     permalink
    1. Asiula_6_9_91------- Asia---------- 22----------- 3 miesięce, z czego 2 intensywnych starań :P - Udało się :)
    2. Mal-...................Gosia..........35............16 miesiecy-UDALO SIE
    3. marzycielka7.........Pat.............27............32 miesiecy-34cykle ;]
    4. Asiunia892------------Asia-----------24----------- 8 miesięcy - UDAŁO SIĘ =)
    5. kinia0903-------------Kinga----------28------------6 miesięcy
    6. doti86-----------------Dorota---------26-----------17 miesięcy
    7. frezja1983............Aneta..........29...........5 miesięcy
    8. velvetin.............. .Marta...........28...........od 11.2011 roku
    9. sucharek83............Ania............29............
    10. Minia85..............Dominika.......28............2 cykl
    11. Sony85...............Bogusia..........28............18 miesięcy
    12. tuskaa82.............Marta............30.............10 miesięcy
    13. wercik................Wera.............27.............11 cykli (rok)
    14. KatMuc................Kasia.............28.............od 11.2011 r.
    15. Anka80................Anka.............32............16 miesięcy
    16. Maxiulka.............Ola...............26..............10 miesięcy
    17. aslonko25.......... Justyna........... 25.............od 07. 2011
    18. fanta666 .............Natalia............30.............10 miesięcy
    19. Alimama...............Karolina..........27..............40 cykl
    20. Monna00...............Monika...........22..............26 miesięcy
    21. sheam..................Dorota............31..............6 miesięcy (licząc od lipca 2012)
    22. Marysqa................Marysia..........28.............8 cykl
    23. em87..................Emilia...........25.............od lipca 2012
    24. netkadama.............Aneta..............23..............24 miesiące
    25. lija......................Ula.................31...............7miesięcy
    26. Karoolka................Karolina...........24...............2 cykl :)
    27. anetaka.................Aneta.............29................8 miesięcy
    28. Bonim.......--------------. Kasia --------31 ....------------3 lata,2 poronienia, plusik w 11 cyklu po poronieniu :)
    29. Aleksandradasilva.........Aleksandra.....34...............9 miesiecy
    30. gienia83.....................Natalia.......23.................5cykl
    31. allanetka1990................Aneta.........23.................od sierpnia 2012
    32. Biedronka 28................Kasia..........24.................5lat.
    33. Loren.......................Marzena........34.................13 cykl
    34. PaulinaMała83............Paulina...........30.................3cykl
    35. Aniaaaaaaaam84 ..........Ania............28..................14 cykl
    36. eliza_de...................Justyna...........24................od stycznia 2012
    37. Nera86 ....................Gosia ............27.................6miesiecy,ostatni na luzie -UDALO SIE:)
    38.chomiczek81..............Sylwia.............32..................15 cykl
    39. agrafka123................Kinga.............27..................5 cykl
    40. Żurawinka.................Ania..............32..................od października 2011
    41.Stokosia87 ------------------ Marta -------------- 26 --------------- 13 cykl (na poważnie) ogólnie ponad 4 lat
    42. czigra ........................Ewa............27.....................10cykl
    43. Haniutka....................Hania............34..................od 5/2010
    44. ab1986----------------------ANka------------27--------------------2 cykl - UDAŁO SIĘ!!!
    45. Sylwinka413................Sylwia...........32....................6 cykli
    46. subiektywna7.............Paulina............28...................13 cykli
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    a ja sie czuje beznadziejnie!!! jakby choroba mi sie zaczynala.....
    --
    •  
      CommentAuthorvelvetin
     permalink
    Ab - moje gratulacje :))) zafluidkuj tu nam
    --
    • CommentAuthorModerator
    • CommentTimeFeb 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Misiaczka3040 proszę kontrolować swoje wpisy na forum (i trzymać się tematu) oraz te wysyłane pocztą prywatną (wiadomości wewnętrzne); niewłaściwe zachowania nie będą tolerowane, a w przypadku podobnych zachowań będą ustanawiane czasowe bany na forum.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Za wszystkie trzymam kciuki i licze ,ze @ nie nadejda

Sucharku :peace: wkoncu sie uda zaowocowac :hugging:

Z niecierpliwoscia czekam na wiesci od pierwszych testujacych :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    witam ponownie wieczorkiem ja bedę testować we wtorek rano... no chyba że przyjdzie @ bo boli mnie brzuch....
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    doti28 gdybym mogla tylko zaczarowac ta liste by zadna z Was juz okresu przez najblizsze 9 miesiecy nie miala to by bylo normalnie :cheer: a kto jeszcze testuje kochane ?
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
    • CommentTimeFeb 24th 2013
     permalink
    witam z rana dalej @ niemam strasznie pobolewa mnie brzuch jakby miało cos ze mnie wylecieć ...ale nieleci w łóżku miejsca niemoglam se znaleść jak siedzę chodzę jest e miarę ale jak mam leżeć masakra jest!! dziwne no z pirrwsza córka lezenie pomagało.... a zrobilam test wynik nehatywny po 13 dniach test. pepino i zastanawiam sie czy one nie sa wadliwe... bo jakos wierzyc mi sie nie chce.. no ale aby do wtorku i bede wiedzieć!!
    --
    • CommentAuthorModerator
     permalink
    Ten temat dotyczy STARAŃ O DZIECKO w związku z czym proszę przenieść rozmowy odnośnie pierwszych objawów ciąży oraz wszelkich tematów ciąży pokrewnych do właściwych wątków. W przypadku niezastosowania się do powyższego posty nie będą już nawet przenoszone tylko usuwane.

Osoby, które nie będą przestrzegały zasad otrzymają czasową blokadę dostępu do forum tzw. ban. Decyzja moderatora jest ostateczna
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 24th 2013 zmieniony
     permalink
    witam wszystkie staraczki -:grouphug:

Magdzikk10 I jak temperaturka ? mierzylas ? Umieram z ciekawosci jaka jest :thumbup:
    --
    • CommentAuthorMagdzikk10
     permalink
    no chyba kijowa :/36,8 :cry:

Dzień dobry
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Magdzik nie jest źle a jaka była wczoraj, przedwczoraj? I który to dzien cyklu?
    --
     permalink
    18dc i od dziś dopiero mierze ;/ po wczorajszej rozmowie z Nerą zmierzyłam i do terminu @ będę mierzyć....
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Magdzikk10 -dopiero zaczelas mierzyc wiec nie wiadomo ,nie wiemy przeciez jaka mialas przez caly cykl :hugging: mierz do terminu i zobaczysz czy spadac bedzie :kissing:

Treść doklejona: 24.02.13 12:36
    pamietaj Magdzikk by mierzyc o tej samej h najlepiej (tak mi dziewczyny doradzaly ) bo ja to zielona bylam i mierzylam na poczatku kiedy chcialam:wink:
    --
     permalink
    Też czytałam że o tej samej porze... a jeżeli się spóźnię np pół godziny to trzeba odjąć 0,5 st a jak wcześniej o pół godziny to trzeba dodać 0,5 st.... ale będę o 7 mierzyć z budzikiem :)
  1.  permalink
    U mnie dziś tempka. trochę spadła i pewnie jutro zawita@!!!!!Znowu nic z tego nie wyszło:((((((
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Przykro mi Sylwinka, ale póki@ nie ma zawsze można mieć nadzieje :)
    --
  2.  permalink
    Może lepiej juz nie mieć nadziei i nie nastawiać się,że się uda!!Mam dzisiaj potwornego doła, ale cóż takie życie.
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Sylwinka nie wiem jak długo sie staracie, ale ja takie doły mam regularnie od prawie roku :( niestety zachodzenie w ciąże mnie przerosło:shamed:
    --
    • CommentAuthorlimetka666
     permalink
    Witam wszystkie Panie (i Panow moze tez) :)

Postanowilam rozpoczac niedlugo starania o dziecko i zgromadzic na ten temat troche wiedzy.

Lubie podchodzic do spraw zadaniowo - dzieci przychodza kiedy chca/jesli chca, ale wierze, ze mozna troche sprawy przyspieszyc.

Poniewaz od dluzszego czasu sporo czytam w temacie, chcialabym sie podzielic FAKTAMI, ktore udalo mi sie wyszperac, a ktore moga sie przydac i innym.
    Chetnie przeczytam tez jaka wiedze zgromadzili inni :)

Z ciekawszych informacji, jakie udalo mi sie wyszperac to m.in.

- statystycznie najwieksze szanse na prokreacje zakonczona sukcesem mamy 2 dni przed owulacja ( a nie, jak czesto sie slyszy - w dzien owulacji)
    - co wiecej, stosunek w dzien owulacji, nawet jesli dojdzie do zaplodnienia, statystycznie ma wieksze szanse zakonczyc sie poronieniem. Najnowsze badania wykazaly, ze komorka jajowa moze zdazyc sie 'zestarzec' juz w 6 godzin od owulacji i mimo, ze dojdzie do zaplodnienia, to sa wieksze szanse na poronienie.

Zachecam do dzielenia sie zdobytymi informacjami!

pozdrawiam,

Limetka
    •  
      CommentAuthoragrafka123
     permalink
    te starania są straszne:-( nie mam nadal okresu i już mnie to sra czekam na kasę i będę szła do lekarza..
    •  
      CommentAuthormiss_cathy
     permalink
    witam, serdecznie :)
    ja jestem na etapie walki z PCO aczkolwiek dostałam od gin. zielone światło, że w ubiegłym miesiącu owulacja była i przez cztery miesiące mamy bez wspomagaczy starać się o dziecko. Chętnie zapoznam się z kilkoma ważnymi kwestiami.
    Pozdrawiam :)
    • CommentAuthorlimetka666
     permalink
    Witaj miss_cathy :)

Mam nadzieje, ze Twoje starania beda krotkie i owocne :)

Ja, ze wzgledu na wiek & prace ( 32 lata z kawalkiem i 'okienko' czteromiesieczne na starania) probuje zmaksymalizowac swoje szanse.
    W dodatku z natury jestem niecierpliwa i samo czekanie by mnie dobijalo.

Ostatnio przeczytalam ksiazke The Imaptient Woman's Guide to getting Pregnant http://www.impatientwoman.com/. Polecam!

Niestety, w kwestii PCO niewiele pomoge, bo (wszystko na to wskazuje) nic takiego nie mam.

Z tego wszystkiego, co czytam, przebija jedno najwazniejsze chyba zalecenie - wlasciwy czas!

Zeby go u siebie okreslic, obserwuje sluz, czasem mierze temperature przez czesc cyklu (bardziej dla potwierdzenia owulacji) i uzywam Clearblue Fertility Monitor/monitora plodnosci.
    Wczesniej uzywalam testow owulacyjnych, ale w moim przypadku wskazywaly czesto na wzrost LH w dniu owulacji. A jak napisalam wyzej - to czesto troche za pozno. Monitor ma za zadanie wylapac okres plodny wczesniej.

Dla czytajacych po angielsku polecam dwa artykuly http://humrep.oxfordjournals.org/content/17/5/1399.full oraz o 'starzeniu' sie komorki jajowej juz w kilka godzin po owulacji i konsekwencjach http://humrep.oxfordjournals.org/content/13/2/394.full.pdf

Dla tych pan, ktore maja problemy z jakoscia sluzu, przydatne moga sie okazac lubrykanty przyjazne plemnikom :) - np. preseed lub fertilaid. Nie mam tu zadnych doswiadczen, ale wydaje mi sie to lepsze niz picie syropu na kaszel ;)

Inne staraczki donosza, ze poszczescilo im sie w zestawie: obserwacje wlasne, monitor, preseed + tzw. menstural cups, korych normalnie kobiety uzywaja w czasie okresu. Tu maja chyba za zadanie przytrzymac nasienie blisko szyjki i zastapic stanie na glowie :D

pozdrawiam,

Limetka
  3.  permalink
    Czigra- ja staram się już od ponad pół roku, niby to nie jest jeszcze długo, ale ja w marcu kończę 32 lata i niestety czuję,że mój czas szybko ucieka:(((
    Czuję,że czeka mnie długa i stroma batalia w walce o dziecko. Najgorsze jest to,że ja nie miałam pojęcia,że te starania mogą tak człowieka zdołować. Zawsze była silną babą i radziłam sobie nieźle z przeciwnościami ale teraz to totalnie wymiękam. Jakby nie Ja!!!!Dochodzę do wniosku,że trzeba może faktycznie odpuścić te starania na jakiś czas i może będzie wtedy lepiej, ale to jest trudne. Inaczej podchodziłabym do tych staran jakbym miała 20 parę latek i jeszcze młodość przed sobą, ale teraz wiek mój już trochę zaczyna mnie przerażać.
    Ciężkie te dni moje ostatnio, ale może wiosną złapię wiatr w żagle:)))
    Życzę Wam udanego niedzielnego wieczorku.
     permalink
    Ja mam 24 lata, staram się 7 miesiąc z lekami, a tak naprawdę dowiedziałam się ok 1,5 roku temu że będą problemy z ciążą, i gin mi powiedziała że jeżeli chce mieć dzieci to muszę najlepiej zdecydować się przed 25 rokiem życia bo wtedy są większe szanse, potem z miesiąca na miesiąc maleją przy PCO.... :( w maju końce 25....

Zaczynają mi wychodzić syfki przed @ :(:(:(
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    U mnie gin po USG stwierdził PCOS, i po 4 miesiącach z CLO i mastodynonem zaszłam w ciążę a miałam wtedy 28 lat, teraz mam prawie 33 i staramy się o 2 dziecko i widzę, ze nie będzie tak łatwo jak wtedy, no ale na razie to 2 cykl, więc nie ma u mnie jakiegoś ciśnienia. Trzymam kciuki za wszystkie staraczki.
    -- Natalka urodzona 05.03.2009 Kocham ją ponad wszystko:))
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Ja w grudniu kończę 28, lekarz po zrobieniu USG stwierdził, że to PCO, we wtorek mam iśc na diagnostykę.
    To co napisałaś Sylwinka, jakbym czytała o sobie, silna baba, uparta, zawsze musiałam postawić na swoim, a teraz przerasta mnie to wszystko. Nie wiem czy nie wpadnę w depresję jakąś zaraz:sad:
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    czigra a bierzesz jakieś leki np. CLO ?
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Monika, o PCO dowiedziałam się dopiero wczoraj, we wtorek idę na dalsze badania
    --
    • CommentAuthorMonikaC
     permalink
    a jakie będziesz robić jeszcze badania? hormony czy coś innego?
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    hy hy ciekawe kiedy mam owulaNcje :P
    moj maz oznajmil dzisiaj znajomym ze chcemy kolejnego dzidziusia:) i to tak glosno przy moich tesciach:)ale chyba nie uslyszeli hyhy wyjdzie im to na zdrowie:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 25th 2013
     permalink
    gienia83 super :thumbup:

dzien dobry wszystkim :grouphug:

Magdzikk10 Jak tam u Ciebie malenka??

miss_cathy witam serdecznie :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Monika, hormony mam juz zrobione, robiłam w grudniu (wszystko ok). Mamy mieć z mężem zrobioną całą diagnostykę, nie wiem co dokładnie wchodzi w skład
    --
  4.  permalink
    Cześć

U mnie dzis tempka w dół i I krecha na teście:((((@ rozkręca się pomału. Kolejny cykl w plecy:(((Nie ma juz sił.
     permalink
    Witam staraczki Kochane :)
    Temp u mnie dziś , 36,9

A od wczoraj czuję takie ciepło w podbrzuszu.. ale to mówie sobie że tylko moja psychika szaleje :) i tego sie trzymam
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    Sylwinka przykro mi:) wszystkie wiemy jakie to uczucie:sad:
    Magdzik ja w poprzednim cyklu miałam cały czas objawy ciążowe, wiem ze ciężko, ale prosze nie nakręcaj się:wink:
    --
     permalink
    Staram się nie myśleć o tym, tam bym chciała zapaść w sen i obudzić się za tydzień w poniedziałek :) żeby tylko nie myśleć o tym :cry:
    •  
      CommentAuthorczigra
     permalink
    wiem, najgorsze jest to czekanie. Trzymam mocno kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Magdzikk10 temperaturka sie utrzymuje a wiec jest jakas nadzieja choc nie wiemy jaka jest przez caly okres cyklu ,mimo wszystko kciukasy za wszytkie dziewczyny :thumbup:

zycze Wam wszystkim wszesliwej wpadki :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthordoti28
     permalink
    witam dalek bez @ samopoczucie tragedia ale nienakrecam sie jutro gin dzisiaj jest 42 dzien bez @ .....jutro sie dowiem
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    doti28 lepiej sie nie nakrecac ,masz calkowita racje
    --
  5.  permalink
    i zaczelam się nakręcać...dziś 9dfl , temperaturka 37.1 :) mokro mi cały czas , generalnie mi nic nie jest , nie mam objawów poza różowym śluzem 5 i 6 dpo :)
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    przemadrzala_rzepinianka super tempka!!!!

Treść doklejona: 25.02.13 14:13
    zeby tylko teraz tak utrzymala sie do dnia daty okresiku
    --
  6.  permalink
    Nera86: przemadrzala_rzepinianka super tempka!!!!

Treść doklejona: 25.02.13 14:13
    zeby tylko teraz tak utrzymala sie do dnia daty okresiku

To dobra jak na 9dfl???
    to moj pierwszy cykl z termometrem , biore dupka ale słyszalam ze on akurat jako syntetyk nie podnosi temp.
    Miałaś jakiś inny sluz w udanym cyklu czy nie???
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Po śluzie nie rozpoznaje się ciąży. W ciąży jest normalny jak w okresie niepłodnym, gorszej jakości lub sucho.
    --
  7.  permalink
    Do tej pory na forum na którym jeszcze siedzę są dziewczyny ktore starają się po naśnie cykli ( mamy problemowy wątek) i wiekszość z udanych cykli było z innym sluzem :) pisały ze miały albo gęsty biały albo duzo ale wodnisty ale kazda zauwazała ze śluz w fl był inny niż przed @ ktorego było mało i na koniec robił się zółtawy. I na pewno po śluzie sie nie rozpozna ciązy to wiem , troszke w tym siedze ale wiem ze bywa inny :)
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja miałam dużo wodnistego, szybciej zazwyczaj miałam sucho w fazie niepłodnej
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 25th 2013 zmieniony
     permalink
    ja mam zawsze sucho a od momentu zajscia normalnie lodowisko :shocked:
    --
  8.  permalink
    ja mialam wilgtno , biało zawsze w II fazie ale teraz biegam co chwile do wc patrzec co sie stało...a tam po prostu mokro :P jakbym popusciłaa..
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    ja może sie dopiszę, że w cyklach nieudanych, zaraz przed @ śluz ewidentnie mi się zmieniał... z gestego kremowego robił się właśnie albo żółtawy albo pojawiały się delikatne "gluciki"
    natomiast w dwóch cyklach udanych właśnie przed samym terminem @ nadchodził nawał białego kremowego
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.