Czarnulka gratki i leć do apteki i poproś o luteine, powiedz że nagły przypadek a że receptę dostarczysz. Luteina nie zaszkodzi. A ja mam pytanko do was: jakie suplementy przyjmują wasi panowie przy staraniach? jak polepszyć jakość plemników? Zdrowe odżywianie, brak używek -to wiem, jakiś zestaw witamin do tego?
Dzięki dziewczyny!! :))) Znalazłam w apteczce luteine :) dowcipna była przeterminowana ale miałam jeszcze pod język. Od wczoraj ja biorę. Plamienie się nie powtórzyło, do wczoraj mnie piersi nie bolały, dzisiaj zaczęły, mam nadzieję, że to dobry znak :)
Czarnulka gratuluję. A ja już powili zaczynam świrować i nie wiem czy dotrzymam do testowania w środę. Dziś zrobiłam owulacyjny test i była druga kreska, ale blada. Nie wiem czy wy też próbowałyście sprawdzać ciąże testami owulacyjnymi?
Tak właśnie czytałam, że czasem wychodzi przed ciążowym, czasem nie wychodzi i ciąża jest, a jeszcze innym razem wychodzi pozytywny a ciąży nie ma. Ale, że mam tych owulacyjnych ponad 20 sztuk to postanowiłam sprawdzić. Muszę cierpliwie czekać na testowanie.
Dziewczyny... zrobiłam dzisiaj bete i wyszła tylko 89... to jest 33dc z synem w 34dc miałam 313.. martwie się bo wydaje mi się ze trochę za niska.. nie wiem jak wytrzymam 2 dni do nastepnego badania...
Wiem, wiem. Powtórzę po 48h, niby jest ok bo jak patrzę na normy wg owu to bym się mieściła. Owu mam dosyć późno 16-18dc. Ale stres jest, z synem miałam w tym czasie wyższą, ale oby wzrastala prawidłowo, to jest najważniejsze.
To że poprzednio beta była inna to generalnie nie ma znaczenia, bo raz, że do zapłodnienia mogło dojść później, a dwa, że zagnieżdżenie mogło zająć wiecej czasu, więc nie przejmuj się tym, a ciesz się ciążą :D
Czarnulka jak to mówią każda ciąża inna ;) u mnie pierwsza książkowa, a aktualnie druga 10tc ze słabymi przyrostami, ale mamy już serduszko. Więc nadzieję trzeba mieć :)
Czarnulka będzie dobrze, nie martw się na zapas. Powtórz betę. Trzymam mocno kciuki. Ja mam chęć testować, ale się boję rozczarowania, a w sumie dziś dopiero 9dpo. Postaram się wytrzymać chociaż do środy. Ale też martwi mnie to, że strasznie kłuje mnie w lewym jajniku. Nigdy czegoś takiego nie miałam.
Witam, znowu się melduję i mam nadzieję, że nie na długo na tym wątku.
Treść doklejona: 10.04.17 20:13 Pierwszy raz robię testy owulacyjne od tygodnia, ponieważ jest to mój pierwszy cykl bez tabletek i nie wiem czego się spodziewać. Jak to jest z tymi wynikami. W sumie za każdym razem jest ta druga kreska, ale troszkę jaśniejsza od kontrolnej - oprócz dzisiejszego tekstu (robiłam pierwszy raz rano) która była na równi z kontrolną. Czy zawsze ta druga kreska wychodzi.? Ogólnie od paru dni nie mogę jeździć samochodem bo mnie mdli, apetyt trochę obniżony.
Ja z piątku mam negatywa i dziś do lekarza, ciekawe co mi rozpisze... Owulacyjne powinno robić się po południu nie pijąc wcześniej około dwóch godzin, pik LH jest w krwi na 24-48 (poprawcie jeśli jest źle) przed owulacją, robiąc testy musisz patrzeć na kolor, który powinien ciemnieć im bliżej momentu X:)
Dziękuję bardzo, jeszcze nie ogarniam tego wszystkiego. Dużo zamieszkania mam przez to, że normalny cykl miałam 6 lat temu przed ciąża i nic prawie nie pamiętam. :p
Kasiek będzie dobrze, musi się udać, ja póki co nie myślę, ostatnio zbyt dużo mam na głowie i bardzo mnie to cieszy bo myślenie o owu i o nadchodzącej @ mnie przytłacza..
Dziewczyny, nie wiem jak Wy możecie tak długo czekać z testowaniem. :( Ja nie daje rady - jutro w 24 dc (ok. 30dc) zrobię. Nie przyjmuje do wiadomosci że może się nie udać. Staram się o 2 dziecko i jest to mój 1 cykl starankowy. Z córką udało się po 2 latach na lekach - metformax. Teraz biorę tylko kwas foliowy. Dużą nadzieję pokładam w to, że jest to cykl po odstawieniu tabletek.
Jeżynka,ja odstawilam formetic i jak zaczne puchnac to mam go znowu brac.Niby czuje się teraz dobrze,ale zobaczymy co bedzie dalej...Trzymam kciuki za Ciebie! :)
Bylam u dabetolog swojej i skierowała mnie na kolejne badania i wtedy powie co i jak.Jak sie zle poczuje to wracam do lekow.Najgorsze jest to,ze jestem miedzy endo a diabetologiem.Jedna co innego,a druga to samo
Marcheweczka, u mnie zdania są podzielone co do dawkowania-dzisiaj byłam u endokrynologa i diabetologa. Jedynie obie miały takie same zdanie co do ciąży - mam zielone światło na zajście.
Witajcie po Świętach. Może ostatnio trochę korona mi się zsunęła, ale już ją poprawiłam i walczę dalej. Ten cykl znów pod znakiem zapytania, bo mąż akurat na przyszły tydzień wyjeżdża w delegacje kiedy ja będę miała owulację. Ale trudno jak nie ten to następny, nie poddam się
Jakie polecacie testy owulacji z allegro bądź innej strony.? Zaczynam od nowa. :( Dzisiaj po badaniu u gina przyszła @.Widze też dobre strony - tylko 27dc. :p
melduje się ze staraniami o kolejną dzidzie :) Dwa pierwsze cykle za mną wraz z wspomagaczami clo i duphaston, zero efektu. Teraz leci 3 na razie przed owu, niestety bez monitoringu (nie miałam jak wyjść z domu), jeśli nie będzie widać owu to postaram się we wtorek wyskoczyć na monitoring :) Trzymam za Was wszystkie kciuki