niom, własnie wróciłam ze sklepu ponieważ nie wiem co che, to mam activie do picia kiwi truskawka, serek danio straccatell, dwie pomarańczki, no i wyciągnęłam sobie rybkę jak sie rozmrozi to zrobie sobie w occie, przy takich smakach to ciężko sie nie nakręcac
Monia a co nam pozostało,pogadac sobie można a i tak bedzie jak ma być, ja tam jestem pozytywnie nastawiona, mimo chwil zwątpienia, bo odkąd biorę aletrę to mi sie cykle wyrególowały, podobno zalecenia w trakcie jej trwania"jak nie planujesz zajścia to nie bierz", wiec jak nie w tym cyklu to w którymś sie uda
Aletra lecznicza- Aletris Farionsa Używany do leczenia bolesnych miesiączek, braku menstruacji, endometriozy, nierównowagi hormonalnej, niepłodności, mdłości w ciąży, cyst jajników, zagrożenia poronieniem. Tonizuje układ rozrodczy, szczególna role odgrywa przy zachodzeniu w ciąże i w samej ciąży. Ma normalizujący wpływ na jajniki. Używany przy niepłodności związanej z nieprawidłowym wzrostem pęcherzyków Graffa.Zmniejsza ból owulacyjny i suchośc w pochwie. Niektórzy specjaliści ostrzegają aby nie brac zioła zanim nie zdecyduję sie na ciąże. UWAGA! nie przekraczaj dawki zbyt duże powodują uderzenie gorąca, podraznienie zołądka i nerek, zaburzenia widzeniai wymioty
Ja ja biore drugi cykl i jak wcześniej nie miałam sluzu płodnego to w tym cyklu pierwszy raz miałam, mam aletre 9 CH i biore ją 2 rano naczczo i potem na wieczór, gdzieś na 1,5 godziny po posiłku
wczesniej piłam ziółka i po nich znałam takie osoby co zaszły bo sama mi ta kumpela oddała co jej zostało, po aletrze nie znam, jeśli zajde to będe wiedziec, ale cykle mam teraz lepsze bardziej regularne, no i patrząc po sobie nic mi szkodzą, tym bardziej że nie s drogi 80 granulek kosztuje ok 7 złotych
w aptece zamawiasz i ci sprowadzają, to lek homeopatyczny, ok 7 złotych, 80 granulek jest na 20 dni więc ja kupiłam sobie od razu 4, i jeśli o mnie chodzi wreszcie cos sie ruszyło w dobrym kierunku, bo po raz pierszy od dawna miałam sluz jak białko co sie rozciagał a to juz dużo
podjełam ryzyko czegoś innego, niż brak pigółki na urególowanie okresów, najpierw piłam ziółka przez 3 miesiące a potem przezuciłam sie na aletrę, i nie żałuje, okres jak sie zaczyna to nie z dwa tygodnie jest w srodku a nie na zewnątrz, zaczyna sie w konkretnym dniu i kończy sie też w swoim czasie a nie ze po krwawieniu skolei przez tydzien mam jeszcze krwawienie w srodku i trzeba brac leki zeby to powstrzymac. Lekarzowi nic nie mówiłam, zresztą odkąd sie tu przeprowadziłam nie mam takiego gina co bym mu ufała, u siebie miałam co prowadził mi ciąże, i potem i wiedziałam że jest bardzo dobry.
no to ja nie potrzebuje tej aletry , bo mam cykle w miare regularne . Ale dziewczyny cos mi sie ze sluzem pozmieniało , dzisiaj mam wodnisty , nieprzejrzysty i zobaczyłam nawet niteczke śluzu rozciagliwego. przeciez to niemozliwe żeby znowu owu było .
mona ale ja mam tak samo, własnie tez zauwazyłam ze ten sluz jest troszke ciemniejszy a jak jeszcze raz sprawdziłam juz był nieprzejżysty i wodnisty, wiec chyba małpa przyjdzie, wiec jesli tak bedzie czekam az sie skończy i znowu do dzieła. Mona ja juz nie wiem czy to ze człowiek jest troszke zestresowany moze powodowac ze sie biega do toalety co pół godzinki, może sama psych płata figle, piersi to chyba sobie amputuje bo tak mnie cholery bola, a teraz jeszcze kolki dostałam, normalnie starosc nie radośc
ja nawet nie patrze na szyjke , bo jak wczoraqj wieczorem sprawdzałam , to jakby mi w środku wszystko urosło , ciasno ale miękko i jakby tam za wiele nie wiadomo czego było , a guziczek nadal twardy . I stwierdziłam ze nie potrafie tego oceniać i nie bede nawet juz się stresowałam szyjka , ale popatrz na szyjke Tadindy .
trudno to ocenić oczekujaca , bo zeby wiedzieć dokładnie , trzeba mierzyć szyjke systematycznie i dzięki temu sama wiesz czy to wysoko czy nisko . Dla mnie to byłoby nadal wysoko.
wiem mona ten widać że tak mi sie wydaję hormony sie ustabilizowały, był to pierwszy miesiąc z aletrą ten jest drugi, jeżeli by patrzec tylko po wykresach jak zachowuja sie u mnie hormony to możnaby powiedziec ze teraz są chyba wmiarę ok