Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja nie szczepie na rota. Po szczepieniu tez moze zachorowac, bo tych szczepow pelno jest.
Na serio nie rusza Was to , że sanepid będzie mógł przymusić do szczepień i to nie tylko dzieci , ale i dorosłych?
że nikt nie będzie tego kontrolował?
Będą MUSIELI kupić szczepionki a wszyscy Polacy będą PRZYMUSZENI do ich wstrzyknięcia.
Ja na rota zaszczepiłam i uważam,że warto.
Kiedy my z mężem złapaliśmy jakieś świństwo, kiedy ja prawie umierałam, nasz Wojtek zrobił jedną luźniejszą kupkę i ot, tyle się nachorował...
Ciekawa jestem gdzie walczymy z tą odrą? Masz jakieś dane ?
no i ostatnia afera z Glaxo tez nie wplywa pozytywnie na wizerunek firm farmaceutycznych ktorych stac na finansowanie wielu przekretow
Moonia na grype sie nie szczepimy, maz raz w pracy mial i powiedzial ze nigdy wiecej, tak szczepionke przechorowal ze na dlugo podziekuje.
A ty nie stosujesz metod naturalnych (warzywka, domowe syropy etc) nim siegniesz po cos mocniejszego?
mnie sanepid nie przeraza sama wole sie zaszczepic niz chorowac na cokolwiek
no widzisz to cecha osobnicza my szczepimy sie cała rodzina łacznie z dziecmi odkad skonczyły rok i nic nikomu poza ew. miejscowym odczynem zapalnym nie jest :)
mzoe lepiej poczekac i dac taka szczepionke pozniej? (...) szczepionka na men C jesli podana w wieku 12 miesiecy ,badz pozniej-wystarczy podac tylko jeden zastrzyk a jesli do 12 miesiaca to juz sa konieczne 3
Coś w tym jest - nawet nasza pediatra mówiła, żeby zwlekać ze szczepionkami na pneumo i meningo ile się da (bo chcemy szczepić na te dwie), mówi, że im mniej dawek tym lepiej... Nie wiem, czy chodziło jej o same ukłucia, czy o to, o czym Ty piszesz.
--
dlatego ja bede odkladac
mnie dziwi,ze to samo podaja 2 miesiecznemu dziecku co np...4 latkom:P
Idąc tym tokiem myślenia powinniśmy w ogóle zrezygnować z jakichkolwiek medykamentów...