Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
gdybym miala kolejne dziecko tez bym szczepila tyle ze w innym rytmie niz narzuca do kalendarz szczepien i zdecydowanie w wiekszych odstepach czasowych
tyle lat nie powodowala, a teraz powoduje. zreszta, ze szczepieniami tez napewno wyjdzie
penny ja sprowadzałam szczepionke na meningokoki, a to dlatego, ze nasza ma tylko typ C a tam jest ACWY. kupiłam w niemieckiej aptece na polska recepte, absolutnie nie było z tym problemu ( z tym, ze ja do niemiec mam 100 km)przewiozłam w lodówce i zazsczepiłam juz tu.
--
Bladykocie a dasz rozpiskę ;P
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z ząbkowaniem i szczepieniem? Spać nie mogę. Ogólnie mam dziecko zdrowe, coś dziś rano kichała ze 3 razy, ale potem cisza. Tylko te przeklęte zęby. Chyba 2 na raz idą. Gorączki nie ma, max miała 37,3.
Madrill, ja przekładałam już trzy razy, bo mały był marudny, miał lekki stan podgorączkowy (ząbki właśnie) i lekarz nie wyraziła zgody na szczepienie mówiąc, że przy ząbkowaniu maluchy są osłabione, a to jest przeciwwskazanie do szczepienia.
nie no super - taki wcześniak nie dość , że ma pod górkę to jeszcze szczepionki mu chcą dowalić
a ja nie znam nikogo kto by przechodził komplikacje,