Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ale razi mnie jednostronność Waszych ocen
Nie wiem, czy jest lekarzem, rozumiem natomiast, że Ty zbadałaś IP, dane w rejestrach itd.
Ja mam mieszane stanowisko dotyczące kwestii szczepień (ale Martę szczepiłam), i to chyba sprawia, że czytam ten wątek dość obiektywnie - stąd widzę jednostronność.
Mango, po prostu w sposób zdecydowany wskazujesz, że Adenozynka nie jest lekarzem
Immunizacja ciężarnej zapewnia ochronę dla noworodka poprzez zjawisko przenikania indukowanych szczepieniem przeciwciał IgG przez łożysko
Ciekawe, ze na ulotce szczepionki na krztusiec jest napisane , ze nie wolno szczepic w ciąży. Hmm...
I ciekawe , ze lekarze i inni powiazani ze sluzba zdrowia nie szczepią się tak chętnie.
adenozynko, twoje zachowanie jest słabe. ja po medycynie nie jestem a wiem o co chodzi elfice i dziwi mnie, że ty tego nie wiesz...
proponuje tez wrócić na zaległe zajęcia z etyki..
a artykuły, które tu pokazujesz to pewnie mają nam pokazać, że jesteś lekarzem bo masz do nich dostęp? phi. założenie konta lekarskiego jest bardzo proste...
"Bezpieczeństwo ostatnio rekomendowanych szczepionek dla ciężarnych zostało wcześniej udowodnione w badaniach klinicznych."
"Szczepienie ciężarnych przeciwko grypie oraz krztuścowi jest rekomendowane w Wielkiej Brytanii oraz Stanach Zjednoczonych, w oparciu o najnowsze badania, wskazujące skuteczność takiego postępowania."
no niestety nie mam, bo po polsce dostep internetowy do artykulow anglojezycznych jest niestety drogi. a wybacz nie jestem czlonkiem polskiego towarzystwa pediatrycznego, wiec pozostaje mi czekanie pol roku az go odblokuja. Niestety na swiecie mysla na zabezpieczaniem swoich prac naukowych, do naszych polskich doniesien jesli sa poblokowane wystraczy tylko PWZ i data urodzenia:) Myślałam, że masz dostęp do całego artykułu, bo wcześniej pisałaś o artykule (a nie streszczeniu).