Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ciekawostka - dotyczy epidemii czarnej ospy z 1963 we Wroclawiu i owczesnych procedur.
1) mama ma zostac poinformowana przed szczepieniem, na co dziecko będzie szczepione,
2) przedstawia się wszelkie możliwe powikłania po chorobach oraz niepożądane odczyny poszczepienne,
3) należy pozostawić matce wybór szczepionki (tak, tak, mamy prawo szczepić dostępnym euvaxem bądź engerixem!!!! nie trzeba ich kupować, szpital powinien dysponować jedną i drugą szczepionką),
4) dopiero teraz mama wyraża bądź nie zgodę na szczepienie,
5) szczepienie odbywa się przy matce, bądź tacie, nie wolno szczepić bez ich obecności (jeśli matka nie jest jeszcze w formie szczepi się w sali).
Dziewczyny potrzebuję porady. Tydzień temu w czwartek moja Zuzia zaczęła rano kaszleć (innych objawów brak). Od razu był to kaszel taki odrywający się. Przestraszyłam się i szybko poleciałam z nią do lekarza. Pediatra osłuchała, sprawdziła gardło i stwierdziła, że nic nie widać, nic nie słychać- dziecko zdrowe. Przepisała tylko syrop na kaszel i tyle. Następnego dnia mała nadal kaszlała szczególnie rano i wieczorem. Po 19 stwierdziliśmy z mężem, że pojedziemy na pogotowie. Tam lekarz osłuchał, sprawdził gardło i stwierdził, że nic nie widać, nic nie słychać. Ale kaszel u dziecka był. Wczoraj byłam na wizycie u mojej pediatry i miałyśmy mieć szczepienie na żółtaczkę. Pediatra osłuchała, sprawdziła gardło i nadal mówi, że nie ma choroby i kazała szczepić. Szczepienia odmówiłam, bo Zuzia kaszle!!! No przecież nie wymyśliłam sobie tego. Jest już lepiej niż tydzień temu, ale jeszcze jej się zdarza. Pediatra uśmiechnęła się pod nosem, jakby chciała wyśmiać moje obawy, ale się zgodziła i kazała przyjść za tydzień.
I tu moje pytanie, co sądzicie, czy za tydzień już zaszczepić, czy jeszcze poczekać. Zawsze mogę iść za dwa tygodnie i oszukać, że zapomniałam.
(sprawdziłam... u nas seria UFA12009
Kuzynka wyjaśniła, że nie zaszczepi, dziecko jest na dwóch antybiotykach, m
A to co kuzynka przezyla,to jest kpina normalnie. Dziecko na 2 antybolach i jeszcze dowalic chcieli szczepionke. skandal!
my też mamy 12009...ja pierdziele..
u nas też... u nas seria UFA12009