Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Czytałam, że jeśli juz skojarzone to nie więcej niż na trzy choroby
a podaje malej Thuja D30 dzien przed szczepionka,w dniu szczepienia i dzien po ,5globulek pod jezyk i przez pol godziny nic nie podawac do jedzenia.
No my mielismy problem po jednej z tych szczepionek,do dzisiaj nie umiem ustalic po której. A szczepilam: infanrix ipv+hib,prevenar13( wcześniejsze dawki jeszcze dodatkowo engerix)
Gdybym wczesniej tak glebiej wczytala sie w szczepionki napewno szczepilabym tak jak Ty Kisku
czy te szczepionki podawane oddzielnie mają rtęć i takie samo stężenie substancji szkodliwych co 6w1 czy mniej
jedna z obowiązkowych niepłatnych zawiera 3 choroby. Mam na myśli tą na krztusiec, błonicę i tężec. Nie ma możliwości tego rozdzielić i stąd pewnie powstała teza, że jak skojarzone, to najwyżej 3, bo taka oferowana jest prze NFZ
Kiss, skąd masz info o refundacji? Nie ma czegoś takiego
A ta 3w1 to jest nfz-owska starszej generacji,to nie jest ani tripacel ani infanrix dtp.
.Gdybym wczesniej tak glebiej wczytala sie w szczepionki napewno szczepilabym tak jak Ty Kisku
A ta 3w1 to jest nfz-owska starszej generacji,to nie jest ani tripacel ani infanrix dtp.
W tym kalendarzu w rubryce "szczepienia obowiązkowe w 1r.ż jest słowko "bezpłatne" (siwa rubryka w środku tabeli), stąd moje przekonanie :D
--
A jak zareaguje Ci niepokojąco po 3w1 to też niewiadomo, która tak na niego zadziałała.
nana ale to teraz jak to zrobić aby miało ręce i nogi
Po BCG nop zauwazylam po szczepieniu bodajże w 7 tygodniu zycia. Przypadkowo podczas kapieli znalazłam guzek pod pacha,bylismy na usg i na szczęście nie był ropien tylko taka reakcja. Nadmienie,ze zaszczepili dziecko w lewa reke mimo,ze nie wolno przez 3 m-ce i ze miała nadal rane po bcg. Niestety nie dojdziemy czy to aby sama bcg winna,czy nalozylo się to dodatkowo szczepienie w lewa reke.
Judyta, nie masz szansy na zmianę przychodni, pediatry?
Naczelny Sąd Administracyjny orzekł 01.08.2013 r., że sanepidy nie mają kompetencji do nakładania grzywien w celu przymuszenia do szczepień
aaa niczego nie podpisuj !!!
Co ze szczepieniem w okolicy 1,5 roku na błonicę, tężec, krztusiec, HIB i polio? Szczepicie?
Ja mam zamiar zaszczepić. Do tej pory nic się nie działo, więc raczej zaszczepię.