esia, nie dziwie sie, ze jestes placzliwa, bo ja bym nie wytrzymala takeiej niepewnosci.. to prawda, 8-10 dzien po owu moze byc za wczesnie na test ciazowy zrob znowu gdzies za 2 dni i jesli bol jest tak dokuczliwy to chociaz zadzwon do gina i sie spytak o co moze chodzic. glowa do gory! i dzialaj :)
z Twoich obserwacji wynika, że dni najbardziej płodne były po tym usg (14dc)... no sama nie wiem. gdyby były temperatury na pewno byłoby latwiej to stwierdzić. tak niestety nie pozostaje nic innego jak zaczekać. swoją drogą gdyby obserwacje z usg były trafne, to znaczy, ze bardzo wcześnie miałaś owu w tym cyklu.no nie wiem. z testem kolejnym poczekaj conajmniej do poniedziałku. a do tej pory moze mierz temperature rano? zobaczysz czy będzie spadać na 2 czy zostanie tak jak jest...
A na mnie pies się dziwnie patrzy Nadmierne wyszukiwanie objawów szkodzi zdrowiu psychicznemu. Ja już ze trzy razy byłam w ciąży ale niestety wymyślonej przeze mnie.
czesc dziwuchy a ja mam gdzies serduchowanie stwierdzilam ze wezme sie za sprawdzenie jajeczek gdzies musi byc problem jak nie moge zaskoczyc niewim jak to jest te co nie chca to wpadaja a poziej usuwaja a my staraczki nic mam nadzieje ze sw.Teresa od dzieciatka pomoze nam
no no .... powiało wiosną !!! Gratuluje! i mam nadzieje, że u innych to też tylko Cisza przed Burzą i za chwile sie posypia dobre wieści :) :) :) trzymam za wszystkie nas kciuki
a ja se jutro zatestuje ... a co! tak wiosennie :) Właśnie dotarły do mnie testy kupione na allegro (czułość 10 mlU/ml) Jutro mój 27 dc (przy cyklach 28 dniowych).....trzymajcie kciuki dziewczynki. Objawów nie mam rzadnych i biorę to za jak najlepszy objaw (przy poprzednich schizach ;) )
Ja ci mówię że tak :) W ciąży nigdy nie byłam, ale wiem jak smakuje krew :D Nie żebym była draculą , ale miałam wyrywane ósemki i zapoznałam się z tym smakiem bardzo dobrze (fuj)
Ten metaliczny posmak, to nie koniecznie jak krew; w pierwszej ciąży miałam ten objaw: to tak jakby pozostałość po zjedzonych kwaszonych warzywach, ale dający uczucie, przy którym chce sie wymiotować
Kurczę pieczone! a ja nic nie czuję.. w zeszłym cyklu to chociaż podbrzusze było napięte, a teraz nic zupełnie i jak tu cos wogóle wykumać, a przydaloby sie juz wiedziec czy tak czy nie, bo w pracy trudna sytuacja i cięzkie decyzje..pozdrawiam wszytskie
Jestem w 8 dniu fl, od wczoraj męczą mnie dziwne mdłości, a dziś ciągle bekam, czy coś z tych objawów może wskazywać że jestem w ciąży. Powiem tylko że bardzo bym chciała ;)
hej Kama ja mialam podobnie mdlosci i jakby zgaga(nigdy wczesniej nie mialam zgagi:) ) brak apetytu,czulam wszystkie zapachy z kilometra jak to sie mowi;) odrzucilo mnie od slodyczy chociaz zawsze lubilam,bylam strasznie oslabiona,spiaca ciagle zmeczona nawet myslalam ze moze chora jestem dopiero moj narzeczony powiedzial ze to pewnie ciaza bo slodyczy nie chce jesc:D ale mdlosci wystapily prawie od razu:D trzymam kciuki:D
kama1982 jest raczej 50/50 szans ze to ciaza, chociaz bardzo Ci tego zycze... bo rownie dobrze moze to byc zatrucie
ja bylam potwornie senna (nigdy nie spie w dzien) a do tego mialam takie dziwne babelki pukajace w brzuchu - nie nazwe tego gazami,a przy 12dni fl jakby dziwne wbijanie szpilki w macice
Prosze odpowedzcie na moje pytanie: czy plamienie implantacyjne jest objawem który występuje zawssze, czasami, rzadko, powinien wystąpić czy niekoniecznie?
Jestem w 31dc, przy zwykle 28-29 dniowych. Ogólnie czuje się jak przed @ - bół piersi, ból brzucha, wzdęty brzuch; ale czuje się tak już piąty dzień. Zrobiłam dziś test ciążowy - wyszły dwie kreski, ale druga blada. Podobno to może oznaczać że była ciąża, ale doszło do samoistnego poronienia i poziom hormonów już spada. Czy cos o tym wiecie???? Martwię się....
Suniva nie martw sie powtorz test po kilku dniach,bo ja tez tak mialam pierwszy test jak zrobilam to byla 2 kreska blada,hormony dopiero rosna.wszystko bedzie ok
Nie wytrzymałam i zrobiłam test dziś rano. No i ta sama sytuacja, wyraźnie dwie, ale druga jakaś blada. Z drugiej strony na teście informacja, ze odcień kreski nie ma znaczenia. Z krwi nie udało sie zrobić, bo tylko rano pobierają - nie wyrobię się przed pracą, spróbuje jutro. Brzuch mam wzdęty i trochę mnie boli chwilami - jak przed okresem, piersi duże i nieco bolą, ale mniej niz dwa dni emu. Dużo siusiam. Nagle uznałam, ze łóżko śmierdzi i nie smakowała mi herbata, ale to takie chwilowe było i szybko przeszło. Trochę mi też niedobrze, ale to z nerwów chyba - nie spałam do 3 w nocy...
Drugi test kupiłam inny. Ale już wszystko jasne - 1539 beta HCG - jestem w ciąży!!!!!! I pod laboratorium rozpłakałam się ze szczęścia:) Tylko teraz szybko potrzebuje namiarów na wątek co mam teraz robić skoro już wiem:)))
Aja czekam już 2 dzień na spóźnioną @- piersi strasznie, bolą, bóle brzucha, słabo mi, temperatura nie spada- już się cieszyłam, ze jestem w ciąży. Ale dziś rano zrobiłam HCG- Beta i wynik 3,51 mlU/ml. Co mam sobie myśleć? Dlaczego nie spada temperatura i objawy jak przy ciąży, skoro test tego nie wykazuje? Nigdy nie miałam fl dłuższej niż 14 dni... Czy ktoś mi może powiedzieć co się ze mną dzieje? Zrobiłam test z moczu- 1 kreska.
ja niestety nie znam sie na testach z krwi,a na ten z moczu moze byc jeszcze za wczesnie wiec powtorz go za kilka dni,lub po prostu moze ci sie @ spozniac trzymam kciuki za ciebie
saratka ciaze wyklucza beta >1 . Wiec u Ciebie moze byc bardzo wczesna ciaza. 2 dni na spoznienie sie @ to naprawde za wczesnie zeby mowic o spoznieniu- poradzilas wykresy temperatury? Wiesz ktory masz dzien lutealnej? Na pewno test z moczu takiej ciazy nie wykryje od razu.
Co do bladych drugich kresek na tescie- to oznacza jak wol ciaze:) Mojego bladziocha wypatrzylam prawie pod lupa. Wrzucajac go na forum i zaznaczajac miejsce drugiej kreski sama sie pomylilam:)). A dzisiaj mam juz 4 m-cznego gugulca:)
cześć dziewczyny - ja mam podobna sytuacje jak miała Suniva - czyli brak okresu. Po 3dniach zrobiłam test i ta druga krecha była leciutka a wręcz niewidoczna ( moj maz powiedzial, ze tam nic nie widzi) Po 7 dniach czyli dzisiaj zrobiłam drug test innej firmy i podobna sytuacja. Niestety w styczniu poroniłam pierwsza ciąże. Co mam zrobić? Poczekać jeszcze z testem ciążowym czy w pon zrobić HCG - czy to tez jeszcze będzie za wcześnie? Odchodze od zmysłów i nie wiem co robic!
Hej Dziewczyny- jeszcze nie mogę w to uwierzyć ale kilka + pozwala mi myśleć że jestem w ciąży. Więc jeśli chodzi o początkowe objawy u mnie to były następujące: kłucie jajników, bóle jak przed @, ból głowy (normalnie nigdy głowa mnie nie boli), trądzik, a teraz jeszcze mnie mdli, ale to może być spowodowane chorobą. Powodzenia wam życzę :):):)
Gratulacje mnka85 super:) u mnie też początkowe objawy to bóle podbrzusza jak na @ chociaż powinnam się była zastanowić bo teraz jak o tym mysle to przecież mnie nigdy brzuch nie bolał przed @ tylko pierwszego dnia krwawienia i to też nie zawsze no ale tak to jest że człowiek się nie skapnie zwłaszcza ż enie mierzyłam wtedy tempki bo miałam urlop, teraz z objawów to doszło zmęczenie i rozdrażnienie chłop już się skarży na mnie że ciągle opieprz dostaje za nic hihihihi :)